Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [s/z] Tourana na coś normalnego :D
misiek86electro - Pią 10 Cze, 2011 nie wiem czy juz ktoś pytał, czy kogoś to interesuje, ja zapytam. Jak zrobiłeś 160km w saxo? Anonymous - Pią 10 Cze, 2011 wciskał w odpowiedniej kolejności klawisze 1,6,0 też mi filozofia misiek86electro - Pią 10 Cze, 2011 dobrze ze 6z1 nie pomylił
wiem chu.jowy zart Anonymous - Pią 10 Cze, 2011
misiek86electro - Pią 10 Cze, 2011 jest piatek czesiu czemu bajtujesz a nie pijesz wojtek - Sob 11 Cze, 2011 offtop miszczem
stoszendziesiont to tam nie było, było tak ponad 150, w sumie to też zależy od hamowni
silnik był jakoś tam fajniej poskładany, ale to chyba jest w miarę oczywiste co trzeba zrobić w saxo, żeby uzyskać taką moc? Janusz - Sob 11 Cze, 2011
wojtek napisał/a:
ale to chyba jest w miarę oczywiste co trzeba zrobić w saxo, żeby uzyskać taką moc?
wydech i dolot?? wojtek - Sob 11 Cze, 2011
Janusz napisał/a:
wydech i dolot??
rozumiemy się bez słów
chopy, turan stoi i stoi, weź go ktoś nooooo !!!!
weeekend w trakcie, dziunie w sopocie wychodzo, a ja dalej nie mam czym przylansić!!!misiek86electro - Sob 11 Cze, 2011 W sopocie chcą wprowadzić zakaz picia alko po 22 DeeS - Sob 11 Cze, 2011 o co chodzi z tymi 2.0 silnikami w tym aucie ? Co drugi to odradza ?kosmita - Sob 11 Cze, 2011 W 2.0 TDI jest sporo fuckup'ów : pękające głowice, problemy z napędem pompy oleju. Różne wersje 2.0TDI mają różne bolączki. Podobno problematyczne są tylko te z początku produkcji i 16V, te nowsze z common rail niby są już ok.martin.h - Sob 11 Cze, 2011 2.0 TDI z Outlandera daje radę jeśli chodzi o niezawodność wojtek - Sob 11 Cze, 2011 ten jest podobno 8v i jest spoko, jest nieawaryjny.
Z resztą, 225kkm bez problemu, a głowica została zmieniona "na gwarancji", mimo że nic się nie działo Walle - Sob 11 Cze, 2011 w wersjach 8v są problemy z nieszczelnością małego obiegu cieczy chłodzącej, psują się wtryski, szybko zużywa się pompa oleju i co za tym - turbo i panefffki.
Elektryka też to auto lubi.
Szanowany periodyk - AŚ - testował swojego czasu to auto na dłuuugim dystansie.... Wynik? Porażka.....
Ale jeśli auto jest higienicznie izdrowo utrzymywane, smarowane fajnym plakiem, pachnie dobrą markową choinką i ma fajne gumowe dywaniki to warto się zainteresować.antoś - Nie 12 Cze, 2011 nie no bez przesady 8v jest pancerne, to jest praktycznie to samo co dobre 1,9 TDI na pompkach. Tylko trzeba częściej zmieniać olej (co 10-15 tys. km) na właściwy.
Ale ale, to może być jednostka 16v, zobacz wlepkę w bagażniku koło koła zapasowego albo na pierwszej stronie książki serwisowej - tam będziesz miał kod silnika. AZV, BKD to będzie 16 zaworów, BMM 8v.