To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Kulturka - [K] Piwo

M - Czw 25 Sie, 2011

Barcie - widzę że chciałbyś po lewicowemu - wszyscy muszą pić to samo.
Każdy wkleja coś ciekawego co pił. Ja na "codzień" piję królewskie niepasteryzowane.
Wporzontku?

Bart - Czw 25 Sie, 2011

napisałem prawie nikt, łałałiła
Jakarti - Czw 25 Sie, 2011

ja tez pije lecha na codzien :D
szukasz swady?? :D

Bart - Czw 25 Sie, 2011

No dobra, chciałem włożyć kij w mrowisko, ale nie wyszło :]
bizon - Czw 25 Sie, 2011

Bart napisał/a:
Zastanawiające, że prawie nikt nie pije jakiegoś "zwyklego" piwa - albo mamy tu grupę wyjątkowych koneserów, albo.. hmm... pozerów :]

Jacek napisał/a:
jak dla mnie nr jeden

mialy byc numery 1 :)

poza tym to glownie warka strong i raciborskie

Kamill - Czw 25 Sie, 2011

Bart napisał/a:
Zastanawiające, że prawie nikt nie pije jakiegoś "zwyklego" piwa - albo mamy tu grupę wyjątkowych koneserów, albo.. hmm... pozerów :]

Ja pije to co powklejałem + jeszcze jakieś wynalazki które znajdę na półce, te wszyskie lechy i żywce róznią sie tym od biedronkowych przysmaków że nie czuć dolewanej wódy. Poza tym ile lat można pić to samo piwo :/ , trzeba być trochę tego no, ograniczonym czy coś :rotfl:

EmerytRs2 - Czw 25 Sie, 2011

roj, riposta nadejdzie niebawem :]

ja tam pije tyskie, i krolewskie niepasteryzowane, a kiedys tez kecha

roj - Czw 25 Sie, 2011

Cytat:

roj, riposta nadejdzie niebawem :]

hehe, spoko, ale przyznaj, że z twarzy jakiś podobny trochę :faja:

EmerytRs2 - Czw 25 Sie, 2011

ta chyba z brzucha :]
pcs - Czw 25 Sie, 2011

Panowie, wiekszosc ulubionych browarow to troche szczochy, sztucznie gazowane i bez naturalnego chmielu ... Ja nie mowie, ze nie wypije tego bo np. na stacji niz innego sie nie kupi a czasami wogole wszytko jedno. Przy wiekszych ilosciach po sztucznych szczochach mniej bania rano boli w stosunku do takich naprawde niepasteryzowanych.

I jeszcze kilak wolnych uwag:

Dostep do piw mniej popularnych naprawdze sie poprawil w ciagu ostatnich 2 lat, praktycznie w co drugim sklepie jest cos sensownego.

Polskie piwa sa w huj monotonne, nawet w Czechach i Slowacji piwa rozrowniamy na 10/ 11/ 12 (poziom ekstraktu chmielowego) nie mowiac o piwach Belgijskich, ktorych wybor jest ogromny.

Poslkie piwa oczywiscie tez potrafia byc dobre: Koreb Korzenny spokojnie mozna do Belgii eksportowac, bardz dobre jest Piwo Noteckie z Browaru w Czarnkowie (do tego roku ostatni Panstwowy browar byl).

Piwo z niechrzczonej beczki jest generalnie lepsze od butelkowanego.

Amen.

Bart - Czw 25 Sie, 2011

pcs to taki facet, który raczej mało tu pisuje. Ale jak napisze to naprawdę warto przeczytać.
sibuk - Czw 25 Sie, 2011

tylko i wyłącznie ! ;D

GeKo - Czw 25 Sie, 2011

Panowie ugaszę wasze spory i zwady. Zapamiętajcie sobie jedno :)

Choćby Piwo było z gówna.... Nic mu w smaku nie dorówna 8~t

kamil - Czw 25 Sie, 2011

a ja dzięki Pittowi odkryłem rok temu browar kormoran, który produkuje kilka - kilkanaście gatunków piwa -> wzorem belgijskich browarów.
Co jest fajne to brak pasteryzacji i ciekawe smaki.
Gorąco polecam np. Ciemnie Miodowe lub Wiśnia w Piwie. Pszeniczne także daje rade.
Oczywiście kwestia gustu i kubków smakowych, ale dla mnie regionalne polskie browary robią dobre piwa i nie ma czego się wstydzić.

Jacek - Czw 25 Sie, 2011

pcs to taki facet, który raczej mało tu pisuje. Ale jak napisze to naprawdę warto przeczytać.