Franek - Wto 18 Paź, 2011 Kenet, mieszkasz w blokach jw czy w tych białych, niższych.
anjas, EmerytRs2 - Wto 18 Paź, 2011 dlatego trzeba kupić segmencik w dobrej cenie
Życie w bloku tak wygląda, czy byłby stary czy nowy.
Osobiście jestem zwolennikiem nowych bloków, z wielu powodów.
Osobną kwestią pozostaje to, że ludzie którzy wynajmują mieszkania, są gorzej traktowani od prawilnych właścicieli, ogólnie zanim wykonasz jakieś ruchy, to upewnij się, że był to jednak "Walikupę"Michał - Wto 18 Paź, 2011
PiTT napisał/a:
EmerytRs2 napisał/a:
cena będzie spadać imo (tu nie mogę gwarantować niczego)
może dojść do sutuacji że ktoś będzie mieć mieszkanie poniżej ceny zakupu, lub planuje powiększenie mieszkania np.
pozatym wielka płyta robi furorę spowrotem bo jest tania, i lokalizacyjnie ok.
ja Ci powiem czemu wielka płyta robi znowu furorę...
bo ludzie myśleli że wyprowadzając się na "prestiżowe" osiedla od razu przeniosą się do beverly hills a tu taki chooj, sąsiad za ścianą napi@rdala młotkiem w ściane przez kilka lat
inni z góry zrzucają fajki, śmieci i inne rzeczy prosto do wymarzonego ogródka
do tego zaczynają się walki o miejsca i każdy patrzy na siebie spode łba
przyjacielskie relacje to raczej rzadkość, wystarczy poczytać sobie na forach osiedlowych co ludzie wyprawiają
i tak właśnie czar pryska... ludzie pi#rdolą to i wolą wrócić do tego co jest sprawdzone i do tego nie rozsypują się ściany i nie ma grzyba na ścianie, a niestety sporo nowych domów właśnie tak jest budowana po kosztach
dla mnie sensowna wyprowadzka z wielkiej płyty to właśnie jakiś domek albo segment, ale tu też nie ma gwarancji czy sąsiad nie będzie psycholem
heheh
ziom że u ciebie w wilanowie tak jest to nie znaczy że wszędzie. Za chuya nie wyprowadziłbym sie z osiedla gdzie teraz mieszkam do wielkiej płyty.
A co do sąsiadów - to racja. Chuye nawet dzieńdobry nie mówią.M - Wto 18 Paź, 2011 Ludzie z małych miejscowości lub wsi cenią sobie bloki, anonimowość i nie zawracanie sobie głowy domem i otoczeniem.
Ludzie którzy mieszkają w mieście i już ich to mierzi wyprowadzają się na przedmieścia żeby tam mieć spokój i kawałek swojego.
Ten proces trwa chyba od kilkuset lat EmerytRs2 - Wto 18 Paź, 2011 spokój.... zapraszam do mnie na wieś
jeżeli ktoś szuka ciszy i spokoju to i na przedmieściach tego nie uświadczy
Cisze i spokój, lub wręcz przeciwnie gwarantuję wolnostojący dom na działce 900 m2 30 km poza Warszawą.
Teraz tylko kwestia co się w życiu robi, z czego się żyję.M - Wto 18 Paź, 2011
EmerytRs2 napisał/a:
spokój.... zapraszam do mnie na wieś
jeżeli ktoś szuka ciszy i spokoju to i na przedmieściach tego nie uświadczy
Cisze i spokój, lub wręcz przeciwnie gwarantuję wolnostojący dom na działce 900 m2 30 km poza Warszawą.
Teraz tylko kwestia co się w życiu robi, z czego się żyję.
Masz takie oferty? To jest mój plan na najbliższe lata Jakarti - Wto 18 Paź, 2011
Cytat:
A ten po 2 dniach odpisał, że "zobowiązuje się stawać na dworze żebyśmy nie musieli kręcić kierownicą" i chuj pierdolony jak zwierze zesrał się obok brata auta. Normalnie typowy klocek. No kurwa jak żyję nie spodziewałem się takiego zezwierzęcenia ze strony ludzi. Jak go spotkam to mu ryj w to gówno wbije. Najgorsze, że narazie nie mogę za wiele mu zrobić, ale jak już się będę wyprowadzał z tej lokalizacji to mnie skurwiel popamięta.
a to garaz? bo moze maja monitoring? a jak nowe osiedle to tez powinien byc, tylko, ze na zewn EmerytRs2 - Wto 18 Paź, 2011 M to jest tak że trzeba przeglądać rynek.
można połączyć dom na uboczu z małą działką w Ząbkach, ostatnio miałem dom parterowy 150 na działce 600 m w Centrum Ząbek. Wbrew pozorom cisza i spokój.
Dochodzi jeszcze kwestia budowania się samemu
nie wiem czy wiecie, ale developer/inwestor przycina średnio 35-40 %mi - Wto 18 Paź, 2011
EmerytRs2 napisał/a:
ale developer/inwestor przycina średnio 35-40 %
ej no - kuuuuwa! Aż tak źle?M - Wto 18 Paź, 2011
EmerytRs2 napisał/a:
M to jest tak że trzeba przeglądać rynek.
można połączyć dom na uboczu z małą działką w Ząbkach, ostatnio miałem dom parterowy 150 na działce 600 m w Centrum Ząbek. Wbrew pozorom cisza i spokój.
Dochodzi jeszcze kwestia budowania się samemu
nie wiem czy wiecie, ale developer/inwestor przycina średnio 35-40 %
Wiemy, domyślamy się.
Na ząbki mnie nie stać mi - Wto 18 Paź, 2011
M napisał/a:
Na ząbki mnie nie stać
polecam Bytom - będziesz sobie mógł pozwolić na budynek urzędu miejskiego pewnie przy tutejszych cenach kubas - Wto 18 Paź, 2011
M napisał/a:
Na ząbki mnie nie stać
M - Wto 18 Paź, 2011
mi napisał/a:
M napisał/a:
Na ząbki mnie nie stać
polecam Bytom - będziesz sobie mógł pozwolić na budynek urzędu miejskiego pewnie przy tutejszych cenach
Ja się kiedyś przeprowadzę na południe to jest kwestia czasu.
Ile mniej więcej kosztuje domek z działką?EmerytRs2 - Wto 18 Paź, 2011 Ząbki to plac budowy, jest tego tyle można coś znaleźć.
Rok temu miałem mieszkanie w kamienicy w Centrum Ząbek przy głównej trasie na Wołomin.
miało plusy i minusy, ale miało też dobrą cenę, teraz być może miałoby lepszą, na wynajem ideał, pięknie by się zwracało. po jakiś 8-9 latach.
czek dis ałt
http://otodom.pl/zabki-50...id10955340.htmlKenet - Wto 18 Paź, 2011 Ja mieszkam w tych JW. Monitoring narazie obejmuje tylko wjazdy do garażu i wejścia do klatek. A to dużo za mało żeby cokolwiek zobaczyć. Windy pomazane, podrapane, klatki pomalowane - bydło nie ludzie.