To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HH.ORG na Torze - Puchar Hothatch.org 2012

kubas - Pon 02 Sty, 2012

Gaydek napisał/a:
M napisał/a:
3 Klasy
A. do 1.4
B. 1.4-1.6
C. 1.6-2.0
D. Turbo

A. do 1.4
B. 1.41-1.7
C. 1.71-2.0
D. Turbo

Hahah te klasy to dobre :D :rotfl:

siema - Pon 02 Sty, 2012

Gaydek napisał/a:
M napisał/a:
1 Eliminacje:
A. 2lub3 x ułęż
B. poznań
C. opcjonalnie kielce (Bonczek ogarnia)

+ ew. Bydgoszcz i ew. Toruń (ogarniam z Jego Wysokością kubasem)

AleX_R53 napisał/a:
Tor Poznań
Tor Kielce
"Tor Ułęż"
Tor Radom (na deser)

+1 +1

Tor Wyrazów ;)

wg mnie im więcej torów - tym lepiej, bo większa będzie frekwencja. Niewielu zapewne pojedzie wszystko, a by dodatkowo wyrównać szanse, można przyjąć że liczy się np. 5 najlepszych spośród wszystkich eliminacji.

Gaydek napisał/a:

M napisał/a:
2 Zasady:
A. Dobrze się bawimy i upalamy bez "warszawskiej napinki"
B. Pomiar robimy GPS'em
C. Wynik to średnia 3 najlepszych czasów
D Nie omijamy szykan ;D

E. Do generalki wliczamy np. wyniki z trzech najlepszych kwalifikacji a omijamy np. jeden/dwa najgorsze wyniki (bo co, gdy ktoś pojedzie tylko Poznań i wygra?).

F. Nagrywamy onboardy np. kamerkami GoPro (Alex się chyba chwalił, że ma dwie ;) ) . Zalety są dwie. Jedna- nie ma wątpliwości jak ktoś pojechał. Druga- walor edukacyjny, każdy chętnie zobaczy gdzie dostał baty.

Gaydek napisał/a:

M napisał/a:
3 Klasy
A. do 1.4
B. 1.4-1.6
C. 1.6-2.0
D. Turbo

A. do 1.4
B. 1.41-1.7
C. 1.71-2.0
D. Turbo

Wydaje mi się, że propozycja Gaydka jest całkiem rozsądna, gdyż ta jego Puma i tak przegra z Cifem eMa ;)

Gaydek napisał/a:

M napisał/a:
4. Koncepcje dodatkowe:
-jak zabraknie chetnych podepniemy eliminacje pod obcy trackday

Taki jest pomysł na Poznań, gdyby zabrakło chętnych na tylko nasz TD. AW robi swoje trak deje, na które można pojechać ot tak a instruktorzy i obiady też są.

+1/2
Zawsze podpinajmy się pod inne TD, jeśli jest tylko taka możliwość! Automatycznie rozwiąże się problem wykręcającego się w ostaniej chwili Czesia, a to że obok będą brały się na kreskę Mustangi, czy też ścigały Prosiaki, to co nam przeszkadza (?)

Gaydek - Pon 02 Sty, 2012

kubas, nie podskakuj, bo Cię wyłączę, mam przycisk od Ciebie w chacie :twisted:

siema napisał/a:
Wydaje mi się, że propozycja Gaydka jest całkiem rozsądna, gdyż ta jego Puma i tak przegra z Cifem eMa ;)

+666

Cytat:
+1/2
Zawsze podpinajmy się pod inne TD, jeśli jest tylko taka możliwość! Automatycznie rozwiąże się problem wykręcającego się w ostaniej chwili Czesia, a to że obok będą brały się na kreskę Mustangi, czy też ścigały Prosiaki, to co nam przeszkadza (?)

+666

kubas - Pon 02 Sty, 2012

siema napisał/a:
Gaydek napisał/a:

M napisał/a:
3 Klasy
A. do 1.4
B. 1.4-1.6
C. 1.6-2.0
D. Turbo

A. do 1.4
B. 1.41-1.7
C. 1.71-2.0
D. Turbo

Wydaje mi się, że propozycja Gaydka jest całkiem rozsądna, gdyż ta jego Puma i tak przegra z Cifem eMa

A Cif eMa przegra z kubasem!

Gaydek - Pon 02 Sty, 2012

kubas wygra wszystkie klasy grając na akordeonie
kubas - Pon 02 Sty, 2012

na wstecznym!
faldzip - Pon 02 Sty, 2012

siema napisał/a:
a to że obok będą brały się na kreskę Mustangi, czy też ścigały Prosiaki, to co nam przeszkadza

nam nic, ale im moze byc przykro jak przyjedzie Barierka i im naklepie turbo-drutem :)

ogolnie tez bym sie pisal :]

kamil - Pon 02 Sty, 2012

a wojskowi z Oleśnicy już się wyniesli ? Jak tak to zajebiaszcze lotnisko jest ;) Ułęż to miki z tamtym.
Kenet - Pon 02 Sty, 2012

Kielce karwa, tylko Kielce.

Oraz chętnie bym się wybrał do Rally Landu :]

kamil - Wto 03 Sty, 2012

mi w ogóle podoba się pomysł ! Nie ważne gdzie, ważne że z HH ! :rotfl:
Rasputin - Wto 03 Sty, 2012

Cytat:
A. do 1.4
B. 1.41-1.7
C. 1.71-2.0
D. Turbo

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
Widzę,że już zaczyna sie rywalizacja,wybieranie jak najlepszych klas,torów pod siebie itp hehe.
Dobrze :] Oby tylko było się z kim w klasie ścigać :faja:

M - Wto 03 Sty, 2012

Nie ma cisnienia na klasy, mozemy zrobic tylko klase wolnossacych i turbo co tez bedzie ciekawe. Zadnej napinki.
Anonymous - Wto 03 Sty, 2012

Cytat:

1. "Mors + Rasta" ex aequo"205 + Kubas"
2. pusto
3.pusto
4. ktoś
.
.
.

+1

roj - Wto 03 Sty, 2012

myślę, że podział na klasy, przyznawanie punktów czy liczenie klasyfikacji wg. różnych kluczy jest najmniej ważne. myślę, że "sportowo" sama możliwość porównania czasu na tej samej próbie będzie już wystarczająca żeby wszyscy mogli sobie śmiało jechać ;)
M - Wto 03 Sty, 2012

roj napisał/a:
myślę, że podział na klasy, przyznawanie punktów czy liczenie klasyfikacji wg. różnych kluczy jest najmniej ważne. myślę, że "sportowo" sama możliwość porównania czasu na tej samej próbie będzie już wystarczająca żeby wszyscy mogli sobie śmiało jechać ;)

A na podstawie jakich kryteriów rozdasz nagrody jeśli takowe sie pojawią? :>
Przemyślałem sprawę z klasami i zbliżam się do opcji NA oraz Turbo + generalka.
Można zawsze ustawić trasę tak żeby nie było 2km prostej gdzie oczywiście duża moc może się napędzić, szybkie zakręty będą lepszą alternatywą :)
Bardzo fajna była trasa z ułężowego 8 maja - w drugą stronę.