To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - obszywanie kierownicy zamszem

no name - Pon 08 Paź, 2012

Bardziej wkręty niż klipsy i trzeba mieć kierę,
resztę można zrobić samemu bez aso.
Myślę że PiTT woli pojechać i nadzorować wykonanie :]

PiTT - Pon 08 Paź, 2012

GeKo napisał/a:
Pitt ale co za problem podjechać do serwisu i niech wyciągną kierę i włożą na parę dni inną. To są najczęściej 2 klipsy od poduchy i jedna śruba mocująca kierę na wieloklinie.

w sumie żaden, ale skoro ta firma z Pabianic też robi dobrze robotę to po co kombinować
imponuje mi tylko galeria zdjęć tej firmy z Lubania...
tak się właśnie powinno reklamować usługi ;)

znajomy mi polecił Pabianiczanin, więc nie ma co na siłę wyszukiwać innych, zakładam że większa cześć tych firm robi podobnie robotę :D

GeKo - Pon 08 Paź, 2012

wkręty, pręty, zatrzaski, co firma to urodzaj. Ja też sam ściągałem kierę w clio czy innych moich autach, ale w tych nowych "padłach" ;) są te czujniki skrętu, taśmy itp. Wolę dać 50zł i mieć pewność że kto inny odpowiada za uszkodzenie tego.
no name - Pon 08 Paź, 2012

Taśmy już pojawiły się przy poduchach,
zresztą całą resztę da się bezpiecznie zdemontować.

W tych "lepszych" aso nie liczy sobie więcej niż 50zł ?

GeKo - Pon 08 Paź, 2012

Ja najpierw pytam ile czasu zajmie jakaś czynność a potem ile r/h kosztuje :D To najprostsza metoda żeby za jakąś gównianą czynność nie dostać rachunku na milion pesos w ASO.
wasq - Wto 09 Paź, 2012

to nie mozna nie wspomniec o tej firmie :)

http://www.tapcar.pl/

PiTT - Wto 09 Paź, 2012

też zaglądałem na tą stronę
póki co dam szansę ARMJ Sport z Pabianic, zobaczymy jak wyjdzie ;)

wasq - Wto 09 Paź, 2012

widzialem robote i jednych i drugich i generalnie kierownice ogarnaily obydwie firmy calkiem ok :D chociaz nie wiem jak teraz armj bo paru pracownikow swoje manufaktury pootwieralo ;)
Mucha - Wto 09 Paź, 2012

pisalem o Taqpcar Wasq.... mi zrobili kiere miszcz do Hundy...

nawet znaczek Hondy mi wytloczyli taki jak chcialem :)

PiTT - Wto 09 Paź, 2012

rozmawiałem z TapCarem, bardzo miły człowiek, wyjaśnił, poinstruował, ale terminy mają na 2 tyg. w przód dlatego też ogarniam jutro tych pierwszych
z rozmowy także wynikało że wiedzą o co cho
problem u mnie jest taki że mam podgrzewaną kierę i nowa skóra musi być naciągnięta na starą... jak dla mnie może być bo lubię grubsze kierownice, zresztą z tego co mi mówił to nie będzie dużo grubsza
zdam relację po :)

Niemy - Wto 09 Paź, 2012

PiTT napisał/a:
jak dla mnie może być bo lubię grubsze,zdam relację po :)

:rotfl:

PiTT - Wto 09 Paź, 2012

Niemy napisał/a:
PiTT napisał/a:
jak dla mnie może być bo lubię grubsze,zdam relację po :)

:rotfl:

TYLKO kierownice :lol2:

Miniac - Śro 10 Paź, 2012

PiTT napisał/a:

zajrzałem w galerię i to co tam jest wygląda mega słabo...
nie wiem czy to kwestia zdjęć czy życzenia klienta, ale wygląda mało estetycznie

+1

Widziałem to MINI
http://4drive.pl/index.php/home/gallery/23

Nie komentuje jakości, techniki, poświęcenia czy koncepcji, ale wrażenie słabe. Na zdjęciach wygląda dużo lepiej niż na żywo. :/

Swoją kierownice robiłem w Lubaniu. Pierwszą skasztanili, ale gorąco ich polecam, bo zrobili drugą i oddali części $ za 'kłopot'.

PiTT - Śro 10 Paź, 2012

co do Lubania i BM Customs, odpisali mi że nie obszywają ogrzewanych kierownic, szkoda...
ale nie ma tego złego... właśnie wróciłem z Łodzi, kiera i gała obszyta
robota mega dobra, serio, jestem raczej z tych czepliwych, ale tutaj robota jest profi, tak jak chciałem
pierwotnie była opcja że nowa skóra będzie nałożona na starą bo w przypadku grzania bardzo łatwo uszkodzić nitki, na szczęście udało się zerwać starą i zrobić jak należy, ogrzewanie oczywiście działa :)
na łączeniu skóry perforowanej z gładką musiała zostać zrobiona zakładka bo normalnie nacina się kierownice i jest bardziej na płasko, i tu znowu kłaniają się zalety posiadania grzanego koła... nie można nic nacinać :)
na szczęście nic a nic to nie przeszkadza, za wykonaną robotę daję 10/10 i szczerze polecam
http://armj.com.pl/

tak na marginesie... cieszmy się z naszych warszawskich dróg... to co mamy to bajka w porównaniu do Łodzi
w związku z tym miałem nawet drobny incydent, ale udało się go ogarnąć :)

GeKo - Śro 10 Paź, 2012

PiTT, Czy jakiś ranking cenowy był? Pewne jest że decydowało u Ciebie jakość a nie cena, ale tak ciekaw jestem czy duże rozbieżności były pomiędzy firmami.