pit - Pon 10 Maj, 2010 Ja wyjąłem sonde wsadziłem w rurke szczelnie zawinąłem i przyczepiłem pod podłogą. Efekt taki że w zime spokój a w lato przy długim upalaniu czasami się zapala check. Niestety w moim kompie nie kasuje się on po wyłaczeniu zapłonu, ale np. u znajomego to następuje (2002r).
Można kupić emulator sondy taki co używają gazownicy 200-500pln.
Podobno też działa zrobienie "obwodnicy" na wydechu i tam w kręcenie sondy, ale nie testowałem.Ryba - Pon 10 Maj, 2010
pit napisał/a:
Ja wyjąłem sonde wsadziłem w rurke szczelnie zawinąłem i przyczepiłem pod podłogą. Efekt taki że w zime spokój a w lato przy długim upalaniu czasami się zapala check. Niestety w moim kompie nie kasuje się on po wyłaczeniu zapłonu, ale np. u znajomego to następuje (2002r).
Podobno też działa zrobienie "obwodnicy" na wydechu i tam w kręcenie sondy, ale nie testowałem.
Podobno dobrze dzialajacy katalizator dodaje do +13 km.pit - Pon 10 Maj, 2010 widocznie mój nie działał dobrze
vitesse - Nie 30 Maj, 2010
pit napisał/a:
Ja wyjąłem sonde wsadziłem w rurke szczelnie zawinąłem i przyczepiłem pod podłogą. Efekt taki że w zime spokój a w lato przy długim upalaniu czasami się zapala check. Niestety w moim kompie nie kasuje się on po wyłaczeniu zapłonu, ale np. u znajomego to następuje (2002r).
Podobno też działa zrobienie "obwodnicy" na wydechu i tam w kręcenie sondy, ale nie testowałem.
teraz mam tak jak Ty i bledu komputera nie zauwazylem, chyba ponad rok jezdzilem bez sondy i poza kontrolka ktora gasla raz na jakis czas nie widze roznicy Anonymous - Śro 22 Cze, 2011 Panowie to jak to jest, że tak topic odświeże (wykopię )? mam dwie sondy i katalizator tak zapchany, że na hamowni lał się żar i skakały iskry
najprościej kupić emulator jak u gazowników i pyk na sondę jedną i drugą?
Saxorulez, jaki był ten szamański pomysł? CHRZANEK - Śro 22 Cze, 2011 Zapewne chodzi o tzw "ślepą kiszkę".kaziu1985pn - Śro 22 Cze, 2011 oszukanie 2 sondy zależy od marki, w jednej wystarczy dystans w innym ślepa rurka a innemu trzeba podać stałe 0,5v na sygnałówkę.Anonymous - Śro 22 Cze, 2011 no i bądź tu mądry i strzelaj co w MINI trzeba Vlodarsky - Śro 22 Cze, 2011
Cytat:
Pytanie do saxofoniarzy.
Założyłem wydech magnexa i nie wiem czy wywalić katalizator. Moge to zrobić za pół darmo wiec sie pytam.
Warto ??
Michał wywalaj !! teraz to już pewne, że można !!jarek-malopolska - Czw 23 Cze, 2011
Vlodarsky napisał/a:
Michał wywalaj !! teraz to już pewne, że można !!
Bonczek - Czw 23 Cze, 2011 A nie możecie sobie sondy wyłączyć w kompie zeby błędu nie było?kubas - Czw 23 Cze, 2011
Bonczek napisał/a:
A nie możecie sobie sondy wyłączyć w kompie zeby błędu nie było?
to nie honda, nie tak łatwo coś dłubnąć w kompie.Bonczek - Czw 23 Cze, 2011 Na prawdę z jednej strony zaczynam was podziwiać EmerytRs2 - Czw 23 Cze, 2011 najgorsze ejst to że po wywaleniu kata moze ci wywalic sonde/y.
imo tak własnie (po wydechu) stało sie u mnie.Yarko - Czw 23 Cze, 2011 sądzę, że u Ciebie po prostu była już zużyta, a wydech tylko ją dobił