czy r888 wystepuje w rozmiarze 195/50/15 czy tylko 195/55/15 (jesli tak to czy nie obciera w clio o nadkola? ), te Freemana w lublinie to mialy jaki rozmiar?
205/55/15pcs - Czw 27 Wrz, 2007
FreeMan napisał/a:
pcs napisał/a:
czy r888 wystepuje w rozmiarze 195/50/15 czy tylko 195/55/15 (jesli tak to czy nie obciera w clio o nadkola? ), te Freemana w lublinie to mialy jaki rozmiar?
205/55/15
i nic nie obciera?Vlodarsky - Czw 27 Wrz, 2007 czy ktoś da linka gdzie można sobie popatrzeć na ceny takich fajnych opon ? chociaż popatrzeć bo one są wartości naszego AXaFreeMan - Czw 27 Wrz, 2007
pcs napisał/a:
FreeMan napisał/a:
pcs napisał/a:
205/55/15
i nic nie obciera?
nic !!
Vlodarsky napisał/a:
czy ktoś da linka gdzie można sobie popatrzeć na ceny takich fajnych opon ? chociaż popatrzeć bo one są wartości naszego AXa
ja bym kupil 4 uzywki michelina. na pirelli ani kumho nie jezdzilem to
nie wiem. (to tylko moje zdanie poparte wlasnym doswiadczeniem
ktos na pewno bedzie mial odmienne)
nawet micrą na docietej pasci michelina robilismy lepsze czasy niz na
matadorze w stanie srednio dobrym... a gdzie jeszcze markgum.
a nio i markgum - slicki i szutry - konczy sie w zawrotnym tempie
wiec szkoda na nie kasy.
A kiedy wiadomo ze slick jest zuzyty? Taki rajdowy asfaltowy np. to jak naciecia znikną? czy jak naciecia znikną to jeszcze da się dociać i jezdzić? jak to jest?CHRZANEK - Czw 27 Wrz, 2007
Loko napisał/a:
Taki rajdowy asfaltowy np. to jak naciecia znikną? czy jak naciecia znikną to jeszcze da się dociać i jezdzić? jak to jest?
Nieraz to i nowego sie nacina (np jak nie masz typowych deszczówek i zaraz ma lunąć ) tyle że nie nacina sie wgląb, tylko "otwiera" się kanaliki na zewnątrz.
Jak slick się zedrze to teoretycznie mozna go jeszcze troche podratować, ale opona musi mieć odpowiednio dużo "mięsa".
Kiedyś z kolega próbowaliśmy poglębić michelina 13cali (jezdzil CC sportingiem) to 2 mmm maximum - dalej byl już kord 106 - Czw 27 Wrz, 2007 slick ma tez normalne znaki jak zwykla opona po przekroczeniu ktorych
powinien byc zmieniony. w praktyce najpierw poglebia sie rowki pozniej
tnie sie ile sie da chyba nawet mialem przyjemnosc jezdzic na sliku
cietym az do drutu... tak ze po nacieciu przeswitywal drut
* piszac w praktyce nie mam na mysli leszka, solka i innych takich.... :)qbus - Czw 27 Wrz, 2007
a ma ktos doswiadzczenie z takimi? Avon ZV 3... znalazlem dosyc tanio nowki (185/55 r14) bo po 159 zł i zamowiłem sobie dwie. Kurcze generalnei sam nie wiem... nowa opona to bedzie nowa opona, niby bedzie jej szkoda jak (odpukać tfu tfu) coś sie jej stanie przy upalaniu, ten rozmiar jest jednak niesamowicie drogi, ale z drugiej strony wyrzucic po 100 zł na sztuke uzywana ktora bede mial niewiadomo na ile i juz nie ma swoich wlasciwosci, (+jak taka przetne czy cos to drugiej nie dokupie). Jezdze narazie na jakis syfach ktore dostalem jeszcze od wlasciciela auta i za ciekawie nie jest bo dupa lubi odklejac w najmniej niespodziewanych momentach. Ale ze opony skonczyly swoj zywot po 2 KJS'ach to w cos koncu musze zainwestowac.
Marek mozesz dokladniej porownac Toyo z Matadorami?
Markgumy... kazdy kto sie przejechal na Michalach powie ze to syf, niemniej sa ludzie ktorzy kupe czasu na tym jezdza, najwiekszy minus jak mniemam to miekkie boki.
a -> http://www.oponymaxsport.eu/ ? zwyciezca pucharu limanowej jezdzil na takich wlasnie docinanych slickach niewazne czy deszcz czy slonce i guma kleila niesamowicie, mieszanka jest dosyc miekka wiec szybko sie dogrzewa.pcs - Czw 27 Wrz, 2007 a czy cos z tego jeszcze warto kupic:
http://moto.allegro.pl/it..._slicki_15.htmlLoko - Czw 27 Wrz, 2007 Pewnie myślisz o tych oponach pod kątem toru w lbn, i w takim wypadku michalina moze się jednak nie sprawdzić, bo to jest najtwardsza mieszanka i moze się nie zdążyć dogrzać, ale to tylko moje domysły, bo w tym temacie pojecie mam znikome 106 - Czw 27 Wrz, 2007 loko ale opone grzejesz przed startem na odcinek i jedziesz juz na dogrzenej.
to ze taka s9 bedzie grzala sie dlugo to juz inny temat, ale podczas jezdzy
raczej ci nie wystygnie wiec luz.grzech - Czw 27 Wrz, 2007
pcs napisał/a:
ja jezdze na r888 195/50/15 w saxo i na nastepny sezon tez na pewno kupuje r888 - niestety nie mam porownania z innymi sportowymi oponami bo nie jezdzilem, ale sa najlepszymi "slickami" z papierami jakie znam a to czasami sie przydaje.Loko - Czw 27 Wrz, 2007
106 napisał/a:
loko ale opone grzejesz przed startem na odcinek i jedziesz juz na dogrzenej.
to ze taka s9 bedzie grzala sie dlugo to juz inny temat, ale podczas jezdzy
raczej ci nie wystygnie wiec luz.
Clay czas mysle o jezdzie lublinowej, robisz 3 kolka i potem auto stoi i czeka az wszycy pozostli zrobia po te 3 kolka i przed kazda twoja kolejka trzeba by pewnie rozgrzewac opony znow, dobrze mysle?, jesli tak to troche klopotliwe 106 - Czw 27 Wrz, 2007 dokladnie inaczej to by sie nie dalo. jedziesz na miasto.. wracasz i od razu
na start :)106 - Pią 28 Wrz, 2007 czy zimowka w rozmiarze 185/65/14 bedzie dobra do 106?
czy za szeroka, za wysoka? nada sie?