To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Projekt Clio Sport 200+

Anonymous - Pon 22 Wrz, 2008

Tak, ma wlasnie 2 cale. Ciekaw jestem czy wersja kolektora od 182 bedzie miala inna srednice, no ale dowiem sie jak kolektor dotrze.
wasq - Pon 22 Wrz, 2008

TOXIC napisał/a:
a rura ktora mam ma 48mm wew. srednicy.

hmmm liczac przelicznikiem to ta rura ma 1,88 cala :P

Anonymous - Pon 22 Wrz, 2008

ehem :) + grubosc scianek i mamy 2'' :D :P

A se umiescilem filmik na YouTube :D a co mi tam :D
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/DKQDRx6w-34&hl=pl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/DKQDRx6w-34&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
6,5s to nie sciema :D tak wychodzi z logow RS Tunera :)

GeKo - Pon 22 Wrz, 2008

A kto¶ wie czy clio 182 też ma 2'' ? Będę to musiał zmierzyć u siebie przy najbliższej okazji.
FreeMan - Wto 23 Wrz, 2008

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/4CDXdsElHWQ&hl=pl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/4CDXdsElHWQ&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

dla porownania moj filmik....

Twój moim zdaniem dwójka juz idzie szybciej... ale mi juz 2 rozne g-techy (jeden Pro a drugi dzika chyba RR) pokazaly 6 sek do 0-100km

Anonymous - Wto 23 Wrz, 2008

No No widzialem ten filmik juz wczesniej :) dlatego bylem zazdrosny i zrobilem swoj wlasny ;) hehe
wasq - Wto 23 Wrz, 2008

dzik napisał/a:
eM napisał/a:
Ja bym kupił cos dedykowanego i sprawdzonego.

Doloty dedykowane nie dzialaja, home made owszem ;D

home made naprzyklad jaki ?? :D

M - ¦ro 24 Wrz, 2008

wasq napisał/a:
dzik napisał/a:
eM napisał/a:
Ja bym kupił cos dedykowanego i sprawdzonego.

Doloty dedykowane nie dzialaja, home made owszem ;D

Np z rury od kibla

GeKo - Czw 25 Wrz, 2008

Od¶wieżę trochę t± kwestię
TOXIC napisał/a:

Mam dostep do gietarki i sam bym pogial ta rure pod wzor, ale podobno kwasowka lubia sie zapadac podczas giecia. Cos slyszalem ze piaskiem wypelniaja zeby temu zapobiec ale nie wiem na ile ta metoda jest skuteczna :) Cos mozecie mi podpowiedziec w tym temacie ?

Gadałem z kuzynem co klatki robi. Mówił że próbowali kwasówkę zgi±ć i mimo piachu łamie się, próbowali też grzać i też lipa.

dzik - Czw 25 Wrz, 2008

wasq napisał/a:

Popatrz w watku FreeMana w pimpie :)

Zwykla rura nierdzewka daje wiecej niz "dedykowany" zestaw.

Anonymous - Czw 25 Wrz, 2008

A jak sie okaze ze kolektor od 182 jest wiekszy to bezsens kombinowac i niepotrzebnie robic waskie gardlo dalej z tej 2'' :/
No nic to, kolektor i tak jeszcze nie dotarl wiec nie ma sie co spinac :)

Najwazniejsze ze auto smiga calkiem fajnie no i w sobote bedziemy wiedziec ile faktycznie tam siedzi :D Jak bym po sobocie sie za dlugo nie odzywal a na allegro bylo jakies czarne clio wystawione to wiecie ;) ;) ;)

wasq - Czw 25 Wrz, 2008

dzik napisał/a:
wasq napisał/a:

Popatrz w watku FreeMana w pimpie :)

Zwykla rura nierdzewka daje wiecej niz "dedykowany" zestaw.

ta popatrze jak kiedys dostane tam dostep :P narazie nie mam tam dostepu :(

ps. toxic to zanim je bedziesz sprzedawal po hamowaniu to ja co nieco podmienie :P :P

Anonymous - Sob 27 Wrz, 2008

178,5BHP :( no coz, wracamy do deski kreslarskiej :) jak narazie wyszlo z tego zwykle Clio 182 :) bo wyzsza moc jest jedynie po 6300rpm reszta odziwo identyczna :/ hmm dziwna ta hamownia mocn na kolach zmierzylo ta sama 126,4 poprzednio bylo 126,1
jutro zeskanuje to wrzuce

M - Sob 27 Wrz, 2008

Bo takie strojenie zdalne to mozna o kant dupy rozwalic,

ale i tak dobry wynik, gratuluje.

Anonymous - Sob 27 Wrz, 2008

walczymy dalej :) teraz wydeszek zrobic i dolot poprawic i dopiero bedziemy stroic tak na cacy :) Zlapalem kontakt u nas z gosciem z hamowni, ma obejzec mapy paliwa i pokombinowac, sprzet pomiarowy ma odpowiedni, a do programowania zawsze mozna uzyc fastchipa ;)