Tylko z WB w pochmurne dni sobie nie mogę poradzić
grifin010 napisał/a:
Znalazłem Niemego Co wygrałem ??
Buziaka od MILoko - Pon 13 Lip, 2009 Fajne foteksy, bardzo mi się podobają, takie zdjęcia rozmazane, jak te z focusem experta, albo swiftem kościuszki to jak się robi od strony technicznej? Ustawia się odpowiedni czas zeby sie rozmazało i podąża się aparatem za autem i dopiero pstryk? Czy jeszcze jakieś inne myki się stosuje?106 - Pon 13 Lip, 2009 tak jak piszesz.. u geko pewnie z czasem kolo 1/80 lub 1/60 byly do tego dokrecasz
przeslone wg aktualnych warunkow oswietleniowych...fydi - Pon 13 Lip, 2009
Loko napisał/a:
Czy jeszcze jakieś inne myki się stosuje?
jeśli chcesz mieć auto całe ostre to lepiej stać trochę dalej
GeKo, zdjęcia bardzo ładne. Gdzie będzie cała galeria?GeKo - Pon 13 Lip, 2009
Loko napisał/a:
Ustawia się odpowiedni czas zeby sie rozmazało i podąża się aparatem za autem i dopiero pstryk?
Dokładnie tak, tutaj starczała często nawet 1/100 z racji że chłopaki zapierdalali, Na PZM trzeba schodzić do 1/50
106 napisał/a:
do tego dokrecasz
przeslone wg aktualnych warunkow oswietleniowych...
Ja jadę w Priorytecie czasu, pełny manual to bardzo rzadko stosuje.
fydi napisał/a:
GeKo, zdjęcia bardzo ładne.
Dziękuje
fydi napisał/a:
Gdzie będzie cała galeria?
Nie będzie, byłem oglądać rajd, nie robię już fotek zarobkowo.
Niestety większość fotografów zeszła na psy, inna nigdy nie wyszła poza ten poziom.
Wyjątkami są:
-Artur Bysiek chyba najlepszy w PL
-Grzegorz Rosłon, jego foty odkryłem w tym roku
-Krzysztof Toboła.
Ich pracę cenię najbardziej.106 - Pon 13 Lip, 2009 jest kilku ktorych totalnie jedzie na komerche dodatkowo poziom zdjec jest mega marny
jednak wsrod wspomnianych przez ciebie brakalo kalamusa...bardzo lubie ogladac
jego zdjecia. to chyba jedyne galerie na autoklubie ktore ogladam prawie w calosci.
nikt chyba nie ma takiego oka w pl. dodatkowo kalamus pokazal mi jak robic takie
rozmyte fotki
podobaja mi sie tez zdjecia tomka kalinskiego
ja jade tylko w manualu. jakos wole zeby mi swiadomie nie wyszlo zdjecie niz
zeby to aparat za mnie zdecydowal jaka bedzie przyslona... nie mam zaufania martin.h - Pon 13 Lip, 2009 Brakuje jeszcze Marcina Rybaka, jego fotki z WRC uważam obok wspomnianego Rosłona za jedne z najlepszych... na Świecie.Dariano - Pon 13 Lip, 2009 Geko super zdjecia:)
Bylismy nawet w tym samym miejscu co foty trzaskałeś Wurcom od tyłu na hopie ja byłem na drugiej gorce nawet zlokalizowałem siebie na jednej z fot GeKo - Pon 13 Lip, 2009
106 napisał/a:
jednak wsrod wspomnianych przez ciebie brakalo kalamusa
Nie urażając go, Kalamus się skończył w 2005r. Potem już była tylko komercha. Owszem każde zdjęcie technicznie ma wymuskane, zero przepałów, niedoświetleń czy braku ostrości (Tu plusuje również sprzęt), ale parametry ekspozycji dobiera rewelacyjnie. Kadry niestety są nudne już jak flaki z olejem. Nie to co kiedyś.
Już wolę oglądać jego pejzaże rajdowe to nadal ma rewelacyjne.
Dla mnie wniosek jest taki, że już mu się nie chce bo nie bardzo ma dla kogo.
martin.h napisał/a:
Brakuje jeszcze Marcina Rybaka
Fakt o nim zapomniałem pP - Pon 13 Lip, 2009 popatrzyłem na zdjęcia rosłona i są extra
pP - Pon 13 Lip, 2009
GeKo - Pon 13 Lip, 2009 Obejrzyj jego foty z zeszłorocznej Finki, tam dopiero jest rewelacja.
A co do tego że większość się już nie stara. Stawki za zdjęcia spadły masakrycznie. NIkt nie chce już specjalnie kupować zdjęć. a 6 czy 7zł za odbitkę gdzie za wywołanie w dobrym labie jak robisz tego setki musisz zapłacić 1zł, zaczyna sie dokładadanie do tego interesu.106 - Pon 13 Lip, 2009 kalamus
takich zdjec nie ma w innych galeriach
mi sie to podoba...
nie patrze na to pod katem zarobkowym... i czy komus sie to oplaca. mi podoba
sie efekt koncowy lubie jego zdejcia bo sa inne niz wiekszosc...martin.h - Pon 13 Lip, 2009 Ja także lubię oglądać zdjęcia Kalamusa, choć uważam podobnie jak GeKo, że kiedyś miał więcej pomysłów, ale i tak nadal świetnie się ogląda jego galerie.GeKo - Pon 13 Lip, 2009 I poza 1 kadrem nic specjalnego. Te z serwisu, to sprawa akredytacji. Dla mnie nie 3ma już poziomu, który sam wywindował niesamowicie wysoko. Brak mi dynamiki i akcji, które kiedyś jego zdjęcia miały.
Natomiast czapka z głowy, to jak opanował operowanie sztucznym światłem tu dla mnie jest MISTRZ do tej pory.