Maciek, tak z ciekawości zapytam. Które gazety / tygodniki / miesięczniki Twoim zdaniem nie są kloaczne?
Nie robię przeglądu całej prasy w PL, napewno wiem które są.Bart - Pią 07 Paź, 2011 Ja w takim razie jestem wybitnie kloacznym czytelnikiem prasy, zapewne dzięki temu mam niezłą kloakę w głowie.anjas - Pią 07 Paź, 2011
M napisał/a:
Nie robię przeglądu całej prasy w PL, napewno wiem które są.
ale z tych które czytasz i znasz? Serio pytam, bez podtekstów.M - Pią 07 Paź, 2011
anjas napisał/a:
M napisał/a:
Nie robię przeglądu całej prasy w PL, napewno wiem które są.
ale z tych które czytasz i znasz? Serio pytam, bez podtekstów.
Z portali czytam wpolityce.pl, gazeta.pl, onet rp.pl
z gazet w tej chwili czytam uwazam rze, gazeta warszawska (rzadko)
telewizja tvp info, tvn i polsat ale tego się nie da oglądać.anjas - Pią 07 Paź, 2011 no ok, ale nie napisałeś, które są kloaczne a które nie
ja też czytam np. niezależną, co nie znaczy, że uważam ją za wiarygodne źródło faldzip - Pią 07 Paź, 2011
Marek23 napisał/a:
czy nie daj boze austriak
Marek23 napisał/a:
Mam gti
Bylem kilka razy w Austrii i odnioslem wrazenie, ze oni tam to takim gti to se moze dupe podcieraja, ale na pewno nie jezdza takim zlomem kosmita - Pią 07 Paź, 2011
A Ty znasz ? Koleś wpada na boisko i grozi piłkarzowi w obecności kamer, dokonuje rozbojów i cholera wie co jeszcze, w normalnym kraju już dawno by siedział w pierdlu, a u nas odwiedzają i bronią go politycy
BTW on chyba od sierpnia siedzi a nie od maja.M - Pią 07 Paź, 2011
anjas napisał/a:
no ok, ale nie napisałeś, które są kloaczne a które nie
ja też czytam np. niezależną, co nie znaczy, że uważam ją za wiarygodne źródło
Andrzeju poprosiłeś mnie żebym napisał co czytam, to napisałem.anjas - Pią 07 Paź, 2011
M napisał/a:
Andrzeju poprosiłeś mnie żebym napisał co czytam, to napisałem.
wcześniej pisałeś o kloacznej prasie, ja jestem ciekawy które tytuły Twoim zdaniem nie są kloaczne.
Ale jeśli nie chcesz pisać to oczywiście OK, po prostu byłem ciekawy co Twoim zdaniem jest wartościowe i opiniotwórcze.M - Pią 07 Paź, 2011
anjas napisał/a:
M napisał/a:
Andrzeju poprosiłeś mnie żebym napisał co czytam, to napisałem.
wcześniej pisałeś o kloacznej prasie, ja jestem ciekawy które tytuły Twoim zdaniem nie są kloaczne.
Ale jeśli nie chcesz pisać to oczywiście OK, po prostu byłem ciekawy co Twoim zdaniem jest wartościowe i opiniotwórcze.
Bardzo cenię sobie publicystykę "uważam rze".
Niestety nie możesz zacząć teraz wyśmiewać i podważać ponieważ w ostatnim numerze jest całkiem rzeczowy wywiad z Rostowskim a w całym piśmie wywlekają równie kaczorowi co donaldowi.anjas - Pią 07 Paź, 2011
M napisał/a:
Niestety nie możesz zacząć teraz wyśmiewać i podważać ponieważ w ostatnim numerze jest całkiem rzeczowy wywiad z Rostowskim
dlaczego niestety?
wystarczy mi, że wiem kto wydaje "uważam rze", jak są apolityczni i jaki mają cel
Ale fakt, trzymają poziom dużo bardziej niż Gazeta Polska.
A już mistrzem jest Gazeta Polska Codziennie (czy jakoś tak). Ostatnio Sakiewicz apelował do czytelników, żeby kupowali po 2 egzemplarze, bo są a bradzo trudnej sytuacji... a potem chwalą się wzrostem czytelnictwa kamil - Pią 07 Paź, 2011 pomimo prawicowych publicystów oraz dziennikarzy to jako specjalista od prasy muszę przyznać, ze merytorycznie to dobry tygodnik. Oczywiście nasączony prawicowym jadem, ale dla pełnej spójności i obiektywizmu, jest to 4 pozycja w mojej cotygodniowej lekturze tygodników opinii.M - Pią 07 Paź, 2011 GPC nie czytałem i chyba nie będę.
A z drugiej strony uważacie redaktorów np Lisa, Żakowskiego, Wielowieyską - za obiektywnych publicystów? A przynajmniej mających poprawny warsztat dziennikarski?
Chciałbym tylko poznać wasze zdanie, nie oceniam go.Marek23 - Pią 07 Paź, 2011
faldzip napisał/a:
Bylem kilka razy w Austrii i odnioslem wrazenie, ze oni tam to takim gti to se moze dupe podcieraja, ale na pewno nie jezdza takim zlomem