To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

was79 - Pią 16 Sty, 2015

siema napisał/a:
was79 napisał/a:
Sprawdźcie ceny wtryskiwaczy do tego auta (chyba, że się coś zmieniło) ;D bo zamienników brak, regeneracja wychodzi słabo - robi się traktor (~1 tys.), brak zamienników, a oryginał ~9kzł. Do tego 3 razy dwumas, ale przebieg coś koło 300.

Czyli jeszcze się odkocha :rotfl:
Zrobił nim jakieś 170k i chyba zbliża się właśnie do 300k przebiegu. Autentycznie tylko mu płyny zmienia i dolewa 6l ropy na 100km.

Nie no jeździ się super, trochę km tym zrobiłem w góry, jak kumpel nie był w stanie :) Do tego beżowa skóra z czarnym metalikiem fajnie się prezentowała. Pytałem dokładnie przebieg był 295 tys. km, dwumas z wymianą 3kzł. Kupił jakiś Ukrainiec bez oglądania w tym tygodniu.

Janusz - Pią 16 Sty, 2015

was79 napisał/a:
Sprawdźcie ceny wtryskiwaczy do tego auta (chyba, że się coś zmieniło) ;D bo zamienników brak, regeneracja wychodzi słabo - robi się traktor (~1 tys.), brak zamienników, a oryginał ~9kzł. Do tego 3 razy dwumas, ale przebieg coś koło 300. Ten na foto ma tyle samo, bo z D :D

nie do konca, wiec tak, z wtryskami sa problemy od modeli z roku od 2005 czy tam od 2007 nie pamiętam dokładnie, we wcześniejszych modelach raczej było spoko jak ktoś gnoju nie lał. wtryski tam sa DENSO i sa nie do nieregeneroalne, producent nie sprzedaje żadnych części zamiennych itp a nowy wtrysk nie kosztuje 9 kpln tylko 2kpln z lekkim hakiem, no chyba ze pisałeś za komplet. Ale i tak rzadko padają wszystkie.

was79 - Pią 16 Sty, 2015

Tak komplet i taki był do wymiany potrzebny, bo wszystkie miały problem. Te regenerowane to był dramat m.in. zapalanie w chłodne dni. Co ciekawe auto latane na dobrym ON, bo od początku w rodzinie.
PiTT - Pią 16 Sty, 2015

d4d, paskudny dzwiek silnika w porownaniu do np. francuskich lub niemieckich kolegow, ale to w sumie nie istotne
fura spox, kazdy kto ma lub mial sobie chwali
to chyba bez dpfa jeszcze bo jak jest z to tragedia... 50kkm i moze sie nadawac do wymiany

Kenet - Pią 16 Sty, 2015

Ale Kamil nie chce diesla, więc ten avensis odpada, mimo że auto znajomego.
PiTT - Pią 16 Sty, 2015

Kenet napisał/a:
Ale Kamil nie chce diesla, więc ten avensis odpada, mimo że auto znajomego.

jakby to powiedzial handlarz Mirek
Panie, chcesz pan auto na zamowienie to idz do salonu po nowe ;D
ja nauczylem sie jednej rzeczy z uzywanymi, kupuje sie to co warto czyli albo od znajomego albo z pewna historia a nie "rodzynki" odpicowane do sprzedazy

Kamill - Pią 16 Sty, 2015

Jeżeli outback bedzie ok to czekam albo na forumowego, albo biorę od wroga z zachodu.
PiTT - Pią 16 Sty, 2015

ja nadal nie moge zrozumiec dlaczego od anjasa nie wziales legasia :> :rotfl:
Kenet - Pią 16 Sty, 2015

PiTT napisał/a:
ja nauczylem sie jednej rzeczy z uzywanymi, kupuje sie to co warto czyli albo od znajomego albo z pewna historia a nie "rodzynki" odpicowane do sprzedazy

Popieram, robię tak samo.

EmerytRs2 - Pią 16 Sty, 2015

ja w sumie tez. :D
anjas - Pią 16 Sty, 2015

Tez sie nie moge z tym pogodzic :d
was79 - Pią 16 Sty, 2015

Meh, ja cztery auta pod rząd kupiłem od obcych ze względu na model i konfigurację i żadnej wtopy. Trza umić kupować, z naczelną zasadą "tanio wszystkiego nie opierdolisz".
Walle - Pią 16 Sty, 2015

Może Camry 3.0 w automacie? :)

E46 do liftu w 2001 wyrywa mocowanie tylnego zawieszenia z podłogi, po lifcie większość silników jest hoojowa, no może oprócz 330i i 330d. Ewentualnie 320i , czyli 2.2 silnik, kod M54, moc 170KM, Nm 210.

Silniki przedliftowe, które są ok - 323i, 328i, jeżeli moc nie jest priorytetem to 316i ;D
Małe w środku, gorzej wykończone nieco niż E39.

Kamill - Pią 16 Sty, 2015

PiTT napisał/a:

Miał kilka niezgodności koncepcyjnych. ;)

Michał - Pią 16 Sty, 2015

PiTT napisał/a:

jak ja sie ciesze ze on tego legasia nie łyknął :D

dzisiaj zrobiłem ok 300 km. do Nidzicy. Non stop złoty 60 - złoty 80

Idzie jak ... no, nie jak burza, ale tragedii nie ma. Jest mega cichy, w miarę wygodny.
Dramatem jest skrzynia biegów, audio, i położenie guziorków do otwierania szyb.

Na butelce gazoliny z Tereską zrobiliśmy 400 km ( 100 km w mieście, 300 km traska ) - wyszedło 106 zeta za 400 km :D