Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
was79 - Pią 16 Sty, 2015
siema napisał/a:
was79 napisał/a:
Sprawdźcie ceny wtryskiwaczy do tego auta (chyba, że się coś zmieniło) bo zamienników brak, regeneracja wychodzi słabo - robi się traktor (~1 tys.), brak zamienników, a oryginał ~9kzł. Do tego 3 razy dwumas, ale przebieg coś koło 300.
Czyli jeszcze się odkocha
Zrobił nim jakieś 170k i chyba zbliża się właśnie do 300k przebiegu. Autentycznie tylko mu płyny zmienia i dolewa 6l ropy na 100km.
Nie no jeździ się super, trochę km tym zrobiłem w góry, jak kumpel nie był w stanie Do tego beżowa skóra z czarnym metalikiem fajnie się prezentowała. Pytałem dokładnie przebieg był 295 tys. km, dwumas z wymianą 3kzł. Kupił jakiś Ukrainiec bez oglądania w tym tygodniu.Janusz - Pią 16 Sty, 2015
was79 napisał/a:
Sprawdźcie ceny wtryskiwaczy do tego auta (chyba, że się coś zmieniło) bo zamienników brak, regeneracja wychodzi słabo - robi się traktor (~1 tys.), brak zamienników, a oryginał ~9kzł. Do tego 3 razy dwumas, ale przebieg coś koło 300. Ten na foto ma tyle samo, bo z D
nie do konca, wiec tak, z wtryskami sa problemy od modeli z roku od 2005 czy tam od 2007 nie pamiętam dokładnie, we wcześniejszych modelach raczej było spoko jak ktoś gnoju nie lał. wtryski tam sa DENSO i sa nie do nieregeneroalne, producent nie sprzedaje żadnych części zamiennych itp a nowy wtrysk nie kosztuje 9 kpln tylko 2kpln z lekkim hakiem, no chyba ze pisałeś za komplet. Ale i tak rzadko padają wszystkie.was79 - Pią 16 Sty, 2015 Tak komplet i taki był do wymiany potrzebny, bo wszystkie miały problem. Te regenerowane to był dramat m.in. zapalanie w chłodne dni. Co ciekawe auto latane na dobrym ON, bo od początku w rodzinie.PiTT - Pią 16 Sty, 2015 d4d, paskudny dzwiek silnika w porownaniu do np. francuskich lub niemieckich kolegow, ale to w sumie nie istotne
fura spox, kazdy kto ma lub mial sobie chwali
to chyba bez dpfa jeszcze bo jak jest z to tragedia... 50kkm i moze sie nadawac do wymianyKenet - Pią 16 Sty, 2015 Ale Kamil nie chce diesla, więc ten avensis odpada, mimo że auto znajomego.PiTT - Pią 16 Sty, 2015
Kenet napisał/a:
Ale Kamil nie chce diesla, więc ten avensis odpada, mimo że auto znajomego.
jakby to powiedzial handlarz Mirek
Panie, chcesz pan auto na zamowienie to idz do salonu po nowe
ja nauczylem sie jednej rzeczy z uzywanymi, kupuje sie to co warto czyli albo od znajomego albo z pewna historia a nie "rodzynki" odpicowane do sprzedazyKamill - Pią 16 Sty, 2015 Jeżeli outback bedzie ok to czekam albo na forumowego, albo biorę od wroga z zachodu.PiTT - Pią 16 Sty, 2015 ja nadal nie moge zrozumiec dlaczego od anjasa nie wziales legasia Kenet - Pią 16 Sty, 2015
PiTT napisał/a:
ja nauczylem sie jednej rzeczy z uzywanymi, kupuje sie to co warto czyli albo od znajomego albo z pewna historia a nie "rodzynki" odpicowane do sprzedazy
Popieram, robię tak samo.EmerytRs2 - Pią 16 Sty, 2015 ja w sumie tez. anjas - Pią 16 Sty, 2015 Tez sie nie moge z tym pogodzic was79 - Pią 16 Sty, 2015 Meh, ja cztery auta pod rząd kupiłem od obcych ze względu na model i konfigurację i żadnej wtopy. Trza umić kupować, z naczelną zasadą "tanio wszystkiego nie opierdolisz".Walle - Pią 16 Sty, 2015 Może Camry 3.0 w automacie?
E46 do liftu w 2001 wyrywa mocowanie tylnego zawieszenia z podłogi, po lifcie większość silników jest hoojowa, no może oprócz 330i i 330d. Ewentualnie 320i , czyli 2.2 silnik, kod M54, moc 170KM, Nm 210.
Silniki przedliftowe, które są ok - 323i, 328i, jeżeli moc nie jest priorytetem to 316i
Małe w środku, gorzej wykończone nieco niż E39.Kamill - Pią 16 Sty, 2015
PiTT napisał/a:
ja nadal nie moge zrozumiec dlaczego od anjasa nie wziales legasia
Miał kilka niezgodności koncepcyjnych. Michał - Pią 16 Sty, 2015
PiTT napisał/a:
ja nadal nie moge zrozumiec dlaczego od anjasa nie wziales legasia
jak ja sie ciesze ze on tego legasia nie łyknął
dzisiaj zrobiłem ok 300 km. do Nidzicy. Non stop złoty 60 - złoty 80
Idzie jak ... no, nie jak burza, ale tragedii nie ma. Jest mega cichy, w miarę wygodny.
Dramatem jest skrzynia biegów, audio, i położenie guziorków do otwierania szyb.
Na butelce gazoliny z Tereską zrobiliśmy 400 km ( 100 km w mieście, 300 km traska ) - wyszedło 106 zeta za 400 km