To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

PiTT - Wto 27 Sty, 2015

mi chodzi po glownie kupno na probe granda cherokee II
jesli by sie okazalo ze pasi mi taka konstrukcja to gonie paska i biere granda :)

Kamill - Wto 27 Sty, 2015

pcs napisał/a:
outback zaraz stanieje, bo to cena za super igle po lifcie a nie przed, zeby to auto mialo sens trzeba od razu gaz dodac za 3tys jeszcze.

co do wersji US to Pan Jarek, ktoremu bezgranicznie ufam w kwestiach technicznych obalil mi wiekszosc mitow dotyczacych gorszosci sztuk z US i stosowanych tam rozwiazan technicznych. Maja tez swoje zalety. Do gazu sa tez lepsze. Dla mnie najwiekszy sens legacy z US to albo slinik 2.5 (do gazu) albo 2.5 turbo bo u nas nie bylo.

nie mniej ja bym zaczal od raportu z carfaxu :)

Byłem oglądac tego, fajny ten US bo pełny wypas, jasne skóry itp.
http://otomoto.pl/subaru-outback-C35267705.html
Jest po zalaniu
http://passioncars.pl/4S4BP62CX77313679
Byłem w autoauto na krakowskiej, teraz tam stoi to auto.

Przejechałem się kawałek, elektryki nie sprawdzałem dogłębnie, ale to co uruchamiałem działało.

Dołożony jest jeden przełacznik "jak od żuka ;) " wg sprzedawcy do lampy przecimgielnej z tyłu.

Sinik pali, skrzynia zmienia biegi.

Karoseria jest dość mocno podrapana szczotkami (spokojnie do spolerowania), więc ciężko ocenić czy był gdzies naprawiany blacharsko.

Z tyłu zawias na spężynach (czy tylko usa miało z tyłu sprężyny, czy w EU też występowały takie wersje?)

http://s1153.photobucket....k/outback/story

Pojechałem w celu sprawdzenia pracy skrzyni (słyszałem różne opinie na jej temat, że zabija moc, że jest muł itp), automat nie jest taki zły jak myślałem, bardzo płynnie zmienia biegi, ale jest to auto z najdłuższymi przełożeniami jakimi dotychczas jeździłem.

pcs - Wto 27 Sty, 2015

w foresterach niemal wszyscy zmieniaja nivomaty z tylu na springi z amorami, wiec nie widze powodu czemu by w outbackach wszyscy robili odwronie

i konwersja nie kosztuje kilka tysiecy, no moze na nowych niwomatach z aso kosztuje 4tys bo tyle kosztuje 2 sztuki pewnie. Nivomat to nie pneumatyczne zawieszenie moim zdaniem.

pneumatyczne to mialem ja w legacy 2, on po wcisnieciu guzika sie robil outbackiem. Za konwersje calosci na normalna konstrukcje na czesciach uzywanych przez Pana Jarka skombinowanych (jezdzilem 1,5 roku i amory byly nadal igla) zaplacilem chyba mniej niz 1500.

Automat subaru jest moim zdaniem swietny, nie palisz sprzegla, w wersji Power kreci do odcinki prawilnie i calkiem sprawnie zmienia, a fura mniej pali od manuala bo duzo dluzszy ostatni bieg na autobanie.

Aha, Kamill jak chcesz sie zamknac kolo 20tys to szukaj igly na wypasie 2002-2003 w poprzedniej budzie.

pcs - Wto 27 Sty, 2015

Czy jest u nas z kielc komu by sie potencjalnie chcialo zobaczyc to auto albo moze juz zna tego clio sporta?

http://olx.pl/oferta/rena...html#0f68ed6f4e

Jakarti - Wto 27 Sty, 2015

pcs,
kupujesz? :D

pcs - Wto 27 Sty, 2015

Jakarti napisał/a:
pcs,
kupujesz? :D

a tak sobie dumam, ze z bmw kombi w dizlu to moze wyroslem :) w trasy malo jezdze, psa upchne z tylu przy zlozonej kanapie jak bede musial, synka posadze obok :)

jakis sentyment mam do clio 2 sporta a eksploatacja 3 rs duzo drozsza

musze sie tylko znowu przejechac, bo sentyment mam do ph1 najwiekszy ale to juz dziadki troche.

Anonymous - Wto 27 Sty, 2015

Januszek niedrogo swojego sporta sprzeda :)
Jakarti - Wto 27 Sty, 2015

pcs,
mnie juz brakuje
co za kiła :D

pcs - Wto 27 Sty, 2015

Jakarti napisał/a:
pcs,
mnie juz brakuje
co za kiła :D

Kuba Ty jestes w takim wieku, ze musisz kupic kombi w dieslu, splodzic syna, wziac kredyt na mieszkanie i posadzic drzewo.

.
.
.
.

Za 4 lata jak sie juz rozwiedziesz to znowu bedziesz szukal sporta :)

was79 - Wto 27 Sty, 2015

Hehe w sumie ja dopiero w małżeństwie zacząłem jeździć bezsensownymi autami i kontynuuję to do dziś ;D
Janusz - Wto 27 Sty, 2015

Kamill napisał/a:
Przejechałem się kawałek, elektryki nie sprawdzałem dogłębnie, ale to co uruchamiałem działało.

odpuśc sobie topielca, z ta elektryka jest tak, ze teraz niby wszytsko działa, ale bedzie sie wszytsko systematycznie wykruszało co jakiś czas... najpierw jakis przełącznik, potem kolejny, potem sterownik... i tak aż sprzedasz. Serwisujemy kilka topielców, już lepiej furę która była spalona

Spoko moe brałem go pod uwagę. Pojechalem sie tylko przejechac automatem.
Na tapete wrócił W211 kombi 2,7D :faja: Jakieś za lub przeciw?

Bonczek - Wto 27 Sty, 2015

pcs, karoluPL - myśle ze bez problemu pomoże :) ja sie póki co w rodzinne strony nie wybieram.
siema, ścignij Franka - on kupił nowego z salonu i sobie chwali. U mnie na forum chłopaki maja takie dla zon/matek/dziadków i sobie chwala. Trzeba tylko dobrze zdiazgnozowac przy kupnie (pewnie SD) i heja ;)

pcs napisał/a:

Aha, Kamill jak chcesz sie zamknac kolo 20tys to szukaj igly na wypasie 2002-2003 w poprzedniej budzie.

Właśnie ostatnio zacząłem patrzeć na te roczniki, ale jakoś wnętrze mnie odrzuca.
To jest buda z lat 90tych po FL ? Bo wnętrze wygląda jak z końca lat 80tch ;D
Podobno H6 z tamtych lat da sie gazować, nie tak jak te pozniejsze.

Franek - Wto 27 Sty, 2015

Bonczek napisał/a:
siema, ścignij Franka

Elaborat juz napisałem ;)