To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Moje na górze i ch*j!

Stf - Pon 13 Wrz, 2010

nikt tak nie klaszcze eM. Sęk w tym żeby nie stać pod krzyżem i pierdolić, że całe moje kiepskie życie to "ich" wina. Tusk nam zabił Leszka! Co my teraz zrobimy, dobrobytu nie będzie! A było przecież tak pięknie! Teraz jest źle - i chooooy!
M - Pon 13 Wrz, 2010

Stf napisał/a:
nikt tak nie klaszcze eM. Sęk w tym żeby nie stać pod krzyżem i zepsuc lub uciekać :D , że całe moje kiepskie życie to "ich" wina.

ale kto pier.doli Przemku, ja, ty?
Ja się czuję odpowiedzialny w 100% za swoje życie, nic nie chce od Państwa ani od rządu.
To że mam uwagi krytyczne co do funkcjonowania aparatu panstwa oraz polityki fiskalno-monetarnej sprowadzasz do stania pod krzyżem?
Ja rozumiem że mozna kochać Donalda i wspaniałą partię rządzącą, ślepo zgadzać się ze wszystkim co zrobią jako najlepsza dezycją. Rozumiem że tak można ale tego nie popieram, tym bardziej nie pochwalam.

Marek23 - Pon 13 Wrz, 2010

Szkoda,że nikt nie wspomina o tym,że Vat znów może póśc w górę na 24% za rok. A co z końcem aut na kratki, podniesieniem cen paliwa? To też Stf jest normalne,kiedy gospodarka kuleje.

Dla mnie bronienie decyzji gospodarczych tego rządu przez elektorat PO to bardzo smieszna sprawa. Nawet Ci najbardziej liberalni nie chcą się przyznac do błedu i tyle. I najprościej powiedzieć,że alternatywą dla debilizmu gospodarczego jest krzyż i garstka emerytów pod nim.

Bad-i - Pon 13 Wrz, 2010

Marek23 napisał/a:
Szkoda,że nikt nie wspomina o tym,że Vat znów może póśc w górę na 24% za rok.

Przepraszam ale musze sprostować, VAT idzie wyzej bo potrzebuje na nowe opony :]

PiTT - Pon 13 Wrz, 2010

krzyż jest wszystkim na rękę
jakbyśmy mieli pięknie i kolorowo to niektórzy nie zdążyliby odliczyć na swoim różańcu do 3, jakby ich zmietli razem z krzyżem

dla chcącego nic trudnego, pod kdt było więcej "twardzieli" i sobie z nimi poradzili, więc...

Bonczek - Pon 13 Wrz, 2010

PiTT, KDT nie nazwałbym sytuacją porównywalną do tego co się dzieje "pod krzyżem" tudzież przy zakąskach przekąskach :jupi: bo jednak pobudki ludzi oraz powiązanie tego z wypadkiem w smoleńsku rzuca na to dla wielu całkiem inne światło - dla mnie nie, ja mam wysrane ;)
martin.h - Pon 13 Wrz, 2010

Marek23 napisał/a:
martin.h napisał/a:
Jak wydało się dzaiesiątki milionów złotych na przywóz ciał, pochówek i odszkodowania to nie ma się co dziwić.

Martin,sprecyzuj proszę. Konkrety.

Marek, tutaj nie ma co precyzować, cała ta operacja była logistycznie cholernie droga. Zorientuj się ile kosztuje przywóz jednego ciała zza granicy, a później pomnóż to przez 90 parę. Do tego cała ceremonia na Wawelu, to też kosztowało nie mało.

Co do wyższego VAT'u to pomyślcie, że już teraz duży odsetek Polaków ledwo wiąże koniec z końcem. Wyższy VAT spowoduje, że takich ludzi przybędzie :/

PiTT - Pon 13 Wrz, 2010

Bonczek napisał/a:
PiTT, KDT nie nazwałbym sytuacją porównywalną do tego co się dzieje "pod krzyżem" tudzież przy zakąskach przekąskach :jupi: bo jednak pobudki ludzi oraz powiązanie tego z wypadkiem w smoleńsku rzuca na to dla wielu całkiem inne światło - dla mnie nie, ja mam wysrane ;)

jeśli byłaby stanowcza decyzja o przeniesieniu krzyża to nie sądzę że by go nie przenieśli
zresztą mogli to zrobić dawno temu w nocy
widocznie cała ta szopka jest niektórym na rękę, nie bądźmy aż tak naiwini i wmawiajmy sobie że władza liczy się ze społeczeństwem :D
wystarczy zarządzić przeniesienie i temat zakończony

Marek23 - Pon 13 Wrz, 2010

martin.h napisał/a:
Zorientuj się ile kosztuje przywóz jednego ciała zza granicy, a później pomnóż to przez 90 parę.

Dobra martin. Mieli ciała polskich oficjeli,generałów,pisowców,stewardes,pilotów i kij wie kogo jeszcze zostawic do zrobienia premium russian sausage? Bo nie bardzo rozumiem.
PiTT napisał/a:
eśli byłaby stanowcza decyzja o przeniesieniu krzyża to nie sądzę że by go nie przenieśli
widocznie cała ta szopka jest niektórym na rękę, nie bądźmy aż tak naiwini i wmawiajmy sobie że władza liczy się ze społeczeństwem :D
wystarczy zarządzić przeniesienie i temat zakończony

Nie wiem czy to widmo transakcji olejku ITG sie zbliza,ale agrii.

Bonczek - Pon 13 Wrz, 2010

PiTT napisał/a:
jeśli byłaby stanowcza decyzja o przeniesieniu krzyża to nie sądzę że by go nie przenieśli
widocznie cała ta szopka jest niektórym na rękę

No tak, ale kto ją wyda? U nas jak zwykle za darmo, każdy boi się podjąć jakąś decyzję. Czy nie mam tutaj racji - jeśli nie to dlaczego ;D

martin.h - Pon 13 Wrz, 2010

Marek23 napisał/a:
martin.h napisał/a:
Zorientuj się ile kosztuje przywóz jednego ciała zza granicy, a później pomnóż to przez 90 parę.

Dobra martin. Mieli ciała polskich oficjeli,generałów,pisowców,stewardes,pilotów i kij wie kogo jeszcze zostawic do zrobienia premium russian sausage? Bo nie bardzo rozumiem.

Nie, źle się zrozumieliśmy. Chodzi o to, że poszło na to dużo pieniędzy, jeśli ma się w budżecie nieplanowane wydatki to trzeba to jakoś uzupełnić, np. podwyższając podatki. Jest to decyzja najprostsza, ale najgorsza.

Apropo wydatków to mamy coś takiego jak Euro 2012, na to dopiero poszło kasy, kasy która nigdy się nie zwróci. Ale jest takie świetne polskie przysłowie, które idealnie do tego pasuje: "Zastaw się, a postaw się" :]

Stf - Pon 13 Wrz, 2010

M napisał/a:
ale kto pier.doli Przemku, ja, ty?

ja nie mówię o nas Maćku. Mówię o jarku, który przez ostatnie pół roku h.... zrobił w imię interesu Państwa, tylko chodzi i mąci ludziom w głowach i wywołuje złe emocje.

martin.h napisał/a:
Apropo wydatków to mamy coś takiego jak Euro 2012, na to dopiero poszło kasy, kasy która nigdy się nie zwróci. Ale jest takie świetne polskie przysłowie, które idealnie do tego pasuje: "Zastaw się, a postaw się"

coś więcej ? konkrety ?

no nic, skoro tak uważacie to pewnie czekają nas suche lata: http://piczon.pl/smakowity-suchar/

M - Pon 13 Wrz, 2010

PiTT napisał/a:
jakbyśmy mieli pięknie i kolorowo to niektórzy nie zdążyliby odliczyć na swoim różańcu do 3, jakby ich zmietli razem z krzyżem

dla chcącego nic trudnego, pod kdt było więcej "twardzieli" i sobie z nimi poradzili, więc...

Radze poczytać konstytucje zanim będziesz wygłaszał takie faszystowskie osądy Piotruś :)
Z całym szacunkiem.

http://www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/2.htm

M - Pon 13 Wrz, 2010

martin.h napisał/a:
Marek23 napisał/a:
martin.h napisał/a:

Nie, źle się zrozumieliśmy. Chodzi o to, że poszło na to dużo pieniędzy, jeśli ma się w budżecie nieplanowane wydatki to trzeba to jakoś uzupełnić, np. podwyższając podatki. Jest to decyzja najprostsza, ale najgorsza.

Apropo wydatków to mamy coś takiego jak Euro 2012, na to dopiero poszło kasy, kasy która nigdy się nie zwróci. Ale jest takie świetne polskie przysłowie, które idealnie do tego pasuje: "Zastaw się, a postaw się" :]

Martin chyba Ci się pomyliły dziesiątki miliardów z milonami złotych.

PiTT - Pon 13 Wrz, 2010

M napisał/a:
PiTT napisał/a:

Radze poczytać konstytucje zanim będziesz wygłaszał takie faszystowskie osądy Piotruś :)
Z całym szacunkiem.

http://www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/2.htm

z całym szacunkiem, nadal podtrzymuję to co napisałem :)
to co powiesz na to jak postawię krzyż dokładnie na wyjeździe z Twojego podwórka, centralnie na środku drogi, tak aby nie było przejazdu
ja się pytam, co wtedy zrobisz? co zrobisz? ajjj? ;)

Art. 53.

5. Wolność uzewnętrzniania religii może być ograniczona jedynie w drodze ustawy i tylko wtedy, gdy jest to konieczne do ochrony bezpieczeństwa państwa, porządku publicznego, zdrowia, moralności lub wolności i praw innych osób.

6. Nikt nie może być zmuszany do uczestniczenia ani do nieuczestniczenia w praktykach religijnych.

uważasz że Pałac Prezydencki i jego front to dobre miejsce do permanentnych zbiorowisk rozszalałego tłumu?
nie wpływa to na bezpieczeństwo głowy państwa?
nie odwraca uwagi od potencjalnych prób zamachu?