ICE - In Car Entertainment - !!! HotHatch.org GT5 Championship !!!
Kenet - Czw 13 Sty, 2011 Pad w porównaniu do kierownicy to niestety kupa totalna, o ile oczywiście gra ma znamiona symulacji a nie nfs'a.
Pozdro DeeS, stare dobre czasy jak w LFSa się grało Marek23 - Czw 13 Sty, 2011 Kurcze, będę w domu to też zagram Hondą... Rozumiem,że gramy do 16stego.106 - Czw 13 Sty, 2011 1.19.778
Bad-i - Czw 13 Sty, 2011
DeeS napisał/a:
ahm w zyciu nie gralem w samochodowki na padzie... domyslam sie ze na padzie byla by kupa totalna.. ;]
No ale domyślam sie ze masz pada do PS3. To wez prosze pojedz z 20 kolek dla mnie Bad-i - Czw 13 Sty, 2011
No Ten to mi nie da jednego spokojnego wieczoru, no i musze znowu sie denerwowac i walczyć bizon - Czw 13 Sty, 2011
Marek23 napisał/a:
Kurcze, będę w domu to też zagram Hondą... Rozumiem,że gramy do 16stego.
pP napisał/a:
RUNDA IV
12-16 stycznia 2011
TOR - Deep Forest Raceway (oryginalny)
AUTO - AEM Honda S2000 (436KM, 494Nm)
si zefir - Pią 14 Sty, 2011 dzisiaj wieczorem moze znajde chwile wkoncu DeeS - Pią 14 Sty, 2011
Kenet napisał/a:
Pozdro DeeS, stare dobre czasy jak w LFSa się grało
o ziommm Ty zyjesz ?:) Nawet nie wiedzialem ze Ty tutaj.. wskakuj w GT5 cos pojezdzimy. pzdrBad-i - Pią 14 Sty, 2011 kurde wczoraj pol nocy jezdzilem
pierwszy taki wysrubowany best to 1.19,569. Pozniej poprawialem ten wynik chyba z godzine. Dopracowywalem nawet predkosc na starcie (227 na linii start/meta) i uzyskalem
I teraz sie tak zastanawiam, jezeli ktos na padzie leje mnie nadal o 2 sekundy (chyba pP), to pakuje swoje PS3, biore zgrzewke piwa i jade do niego bo ja juz nic wiecej nie rozumiem.106 - Pią 14 Sty, 2011 u mnie na starcie max mialem 231 i chyba 243 w punkcie hamowania...
ja juz nie podejmuje proby poprawy czasu na tym torze... wczoraj chyba
godzine jezdzilem zeby zrobic 1,19.7xx
nie widze tam opcji zeby poprawic sie jeszcze o 1 sek
u mnie na starcie max mialem 231 i chyba 243 w punkcie hamowania...
ja juz nie podejmuje proby poprawy czasu na tym torze... wczoraj chyba
godzine jezdzilem zeby zrobic 1,19.7xx
nie widze tam opcji zeby poprawic sie jeszcze o 1 sek
pp daj jakis nastepny wyscig pod pady
o kurde to znaczy ze jeszcze moge urwac ,xx5 sekundy
Ja nie wiem jak pP robi tam taki czas na padzie - pojade do niego na audit
Pytanie dla tych co graja na padach: Gdzie macie podpiety gaz (bo chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie R2 na ten tor)106 - Pią 14 Sty, 2011 ja mam standard na galce..
testowalem gaz pod r2.... probowalem tez jezdzic na manualu
z nadzieja ze jak pojade wyzszym biegiem to mniej bedzie latac
bokami ... ale nic to nie daloBad-i - Pią 14 Sty, 2011
106 napisał/a:
ja mam standard na galce..
tzn ile cm??
pP - Pią 14 Sty, 2011
Bad-i napisał/a:
(227 na linii start/meta)
taki jest mój best na lini s/m
Bad-i napisał/a:
biore zgrzewke piwa i jade do niego
zapraszam
Bad-i napisał/a:
Ja nie wiem jak pP robi tam taki czas na padzie - pojade do niego na audit
Pytanie dla tych co graja na padach: Gdzie macie podpiety gaz (bo chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie R2 na ten tor)
ustawienia w gt5 zmieniłem na tożsame z Forzą..tzn hamulec L2, gaz R2 i tak jeżdzę..tylko tutaj jestem jako tako wyczuć i dozować gaz i hamulec w zakręcie.
ja to widzę 2 kluczowe rzeczy do w miare dobrych czasów na padzie:
1. płynne operowanie gazem i hamulcem, umiejętnośc wyczucia półgazu, kopnięcia w hamulec, lekkiego dohamowania..większość graczy gra 0-1 i to mega przeszkadza w dobrych czasach, a tylko L2 i R2 dają taką możliwość
2. płynne operowanie gałką kierunku (kierownicą), odpuszczanie na wyjściu zakrętu aby się ałto napędzało, zmiana kątu skrętu w samym zakręcie itp itd..ja tego długo nie umiałem i powoli się uczę
jest jeszcze jeden dobry myk, który pozwala ustawić ałto w zakręcie do dobrego wyjścia ale wam nie powiem..taki trik Bad-i - Pią 14 Sty, 2011 no dobra, ale rozumiem ze do pierwszego zakretu (lewy 2) hamulec cisniesz na maksa nic nie dozujac?