To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

Cartoon - Pią 06 Lut, 2015

PiTT napisał/a:
z całym szacunkiem do Martina (bo go nawet polubiłem ostatnio) to po wizytach w salonie forda idealnie dopasowalem sobie to co on mowil o podejsciu do klientów, mocno uogólniając, nie są najważniejsi w tym całym biznesie, jak ktoś jest niemiły to też tak jest traktowany itd.
chooja, sprzedawca ma być miły i kulturalny
a już totalnie nie rozumiem olewania klienta który wykazuje zainteresowanie
za to pewnie do narzekania że słaba kasa to pierwsi są

Kurcze- brałem 2 fordy z dwóch różnych salonów i na obsługę nie mogłem narzekać...
jazdy testowe ogarnięte w ciągu 2 dni (w jednym z przypadków ściągali odpowiednią wersję Fiesty z Piaseczna, żeby była w salonie, który chciałem odwiedzić), rabaty też dostałem niezłe... w pgd namawiali mnie jeszcze na zakup fiesty ST jak w rozmowie wyszło, że już jedną miałem :)

itr 911 - Pią 06 Lut, 2015

Dziś odstawiałem mondeło i jestem z niego bardzo zadowolony.
Wiadomo prestiż nie ten sam co w pastuchu, ale ogólnie jest na plus.
Rabat na poziomie 20tyś to chyba ok ;D

Pytam się handlowca, a jak taki mondek z ecoboost jeździ?
On na to że bardzo fajnie, nie mają od ręki takiego, ale zaprasza na jazdę focusem z tym motorem.
Pośmigaliśmy po obwodnicy i do foki to nawet pasuje, ale do cięższego o kilka stówek mondeo to musi być ten 204 karino a tu już spalanie dużo wyższe.

Albo trafiłem na właściwą osobę, albo z fordem nie jest tak źle :faja:

Po interwencji hothatch.org, znalazł się oktavian rs do testów :jupi:
We wtorek pojeżdżę, to przynajmniej będę miał porównanie do forda.
Skoda nestety w benie, ale nie ma co wybrzydzać, ważne będzie ogólne odczucie.

Co do innych producentów to byłem jeszcze w cytrynie.
Podejście sprzedawcy, chyba gorzej niż skody, ale...

Auto testowe zaproponował od ręki na godzinkę, ale nie miał ochoty ze mną jezdzić :rotfl:
W trakcie jazdy otrzymałem ofertę na maila, ale taką jak z kofiguratora ze stony.
Rabat od ceny wyjściowej 25tyś ziko!!!

Samo auto delikatnie mówiąc nie dla mnie.
Komfort ze względu na pneumatyczny zawias kot, ale prowadzenie to już porażka.
Może jak ktoś nie przykłada uwagi do precyzji prowadzenia, to taka zupełna izolacja mu zaimponuje, ja się czułem na na statku...

lukp - Pią 06 Lut, 2015

Dodam swoje 2 grosze :)

skoda masakra szczególnie Wrocław, żeby oddzwonić do klienta to trzeba się prosić i samu dzwonić. Na infolinii skody dostałem info ze maja octavie rs tdi i salon odezwał się do mnie, po czym po 3 dniach uprzyjmy Pan oddzwonił i powiedział ze może mi dać tylko 1.4 bo innej nie maja i pani na infolinii musiała się pomylić :) . W fordzie akurat dziwne, znajomy taty jest właścicielem, a handlowiec nawet nie był wstanie wysłać oferty od marca 2014 na nowego cmaxa szkoda slow,dobrze ze zakup fiesty demo poszedł bezproblemowo :) , aby umówić się na jazdę testowa leonem cupra musiałem dzwonić 5 razy do salonu bo zapomniano do mnie oddzwonić :)
Jak w tym Wrocławiu coś kupic :)

Anonymous - Pią 06 Lut, 2015

zostaje nam tylko lex na Legnickiej
PiTT - Pią 06 Lut, 2015

rabarbar napisał/a:

prawda
mily pan przywita Cie usciskiem dloni i ladnie sie przedstawi, dalej juz jest tylko lepiej
tylko czemu koorwa te auta takie mizerne :>
ktory salon oferuje jazde testowa octa RS, chyba napisze zaraz do kierownika salonu ze ich sprzedawca mnie oszukal mowiac z przekonaniem ze nigdzie w polsce taka jazda nie jest mozliwa...
moze forma donosow na pierdolowatych sprzedawcow jest w stanie cos zmienic :D

arssss - Pią 06 Lut, 2015

lukp, chyba kiedys wspominałeś o tym salonie forda. My czekaliśmy dwa tygodnie aż łaskawie wyślą nam papiery na trasita,którego kupiliśmy w salonie w Mysłowicach i ściagali go właśnie z wro.
PiTT - Pią 06 Lut, 2015

majstersztykiem w wykonaniu forda byl brak informacji czy smax bedzie w opcji ciezarowej czy tez nie... do tej pory nie uzyslalem na maila takiej informacji mimo obietnic ze juz to wyjasniaja w styczniu 2014r. :rotfl:
co do prestizu to nie wiem o co cho z tym vw... mi tak kojarzy sie ze skoda to wszystko i dopiero nowy b8 jakos lekko odstaje od tego trendu...
za to z pewne jest to ze maja pracownikow duzo bardziej ogarnietych, zarowno w salonie jak i serwisie (oczywiscie nie kazdy salon :) )

arssss - Pią 06 Lut, 2015

A i w naszym fordzie paka jest 20 albo 30cm krótsza niż to co było zamówione i zapomnieli o plandece :D
Anonymous - Sob 07 Lut, 2015

PiTT napisał/a:
rabarbar napisał/a:

prawda
mily pan przywita Cie usciskiem dloni i ladnie sie przedstawi, dalej juz jest tylko lepiej
tylko czemu koorwa te auta takie mizerne :>
ktory salon oferuje jazde testowa octa RS, chyba napisze zaraz do kierownika salonu ze ich sprzedawca mnie oszukal mowiac z przekonaniem ze nigdzie w polsce taka jazda nie jest mozliwa...

Kiedyś jeszcze w volvo była bardzo dobra obsługa,np.mojemu ojcu podstawili testówke na 2 dni do sławy (140km od wrocka),ale teraz juz to sie zmieniło bo jak 4 lata temu bylismy u nich to nas zlali troche

Marek23 - Sob 07 Lut, 2015

itr 911 napisał/a:
Dziś odstawiałem mondeło i jestem z niego bardzo zadowolony.
Wiadomo prestiż nie ten sam co w pastuchu, ale ogólnie jest na plus.
Rabat na poziomie 20tyś to chyba ok ;D

Pytam się handlowca, a jak taki mondek z ecoboost jeździ?
On na to że bardzo fajnie, nie mają od ręki takiego, ale zaprasza na jazdę focusem z tym motorem.
Pośmigaliśmy po obwodnicy i do foki to nawet pasuje, ale do cięższego o kilka stówek mondeo to musi być ten 204 karino a tu już spalanie dużo wyższe.

Albo trafiłem na właściwą osobę, albo z fordem nie jest tak źle :faja:

Po interwencji hothatch.org, znalazł się oktavian rs do testów :jupi:
We wtorek pojeżdżę, to przynajmniej będę miał porównanie do forda.
Skoda nestety w benie, ale nie ma co wybrzydzać, ważne będzie ogólne odczucie.

Co do innych producentów to byłem jeszcze w cytrynie.
Podejście sprzedawcy, chyba gorzej niż skody, ale...

Auto testowe zaproponował od ręki na godzinkę, ale nie miał ochoty ze mną jezdzić :rotfl:
W trakcie jazdy otrzymałem ofertę na maila, ale taką jak z kofiguratora ze stony.
Rabat od ceny wyjściowej 25tyś ziko!!!

Samo auto delikatnie mówiąc nie dla mnie.
Komfort ze względu na pneumatyczny zawias kot, ale prowadzenie to już porażka.
Może jak ktoś nie przykłada uwagi do precyzji prowadzenia, to taka zupełna izolacja mu zaimponuje, ja się czułem na na statku...

Jak sie przejedziesz Rs w benie to po Tobie...weźmiesz bene.

dzik - Sob 07 Lut, 2015

PiTT napisał/a:

Pisz do centrali, jak kupowałem pastucha to gadałem z Chylińskimi, sprzedawca zaangażowany i bardzo pomocny. Na pewnym etapie powiedział że... więcej osiągnę z powodu zbiegu wydarzeń w innym salonie i żeby tam kupić pastucha. Miał rację, kilka tyś lepiej. Napisałem do centrali VW że Chylińscy to bardzo miły salon i z mojej winy nie doszło do zakupu ale następnym razem tylko u nich. Szef salonu dzwonił później podjarany że bardzo dziękują za to co napisałem bo wiadomość do nich dotarła.

MoRToN - Sob 07 Lut, 2015

Kurde na pierwszy strzął myślałem, że to pasek

lukp - Sob 07 Lut, 2015

arssss napisał/a:
A i w naszym fordzie paka jest 20 albo 30cm krótsza niż to co było zamówione i zapomnieli o plandece :D

Jak się spisuje ford , smiga na międzynarodówce?

arssss - Sob 07 Lut, 2015

Nie, jednym jeżdżę ja,a drugim ojca pracownicy. Mój oprócz mini pożaru zapalniczki śmiga dobrze drugi tez bez problemów. Za jakieś dwa tygodnie będę nim na Nurburgringu wiec zobaczymy jaki jest trwały :D
PiTT - Sob 07 Lut, 2015

bylem dzisiaj w fordzie, tak z ciekawosci obczaic nowe mondeo
przod fajny, ale tyl raczej sie nie zmienil... i te koszmarne szczeliny miedzy klapa xD
myslalem na poczatku ze stoi tam fura po strzale, ale sprawdzilem ze z drugiej strony taka sama szczelina ze mozna palec wsadzic :lol2:
srodek nie przemawia do mnie, jest chyba lepiej niz poprzednio, ale przewaza ogolne wrazenie tandetnosci
za to bardzo fajnie prezentuje sie nowa kuga, miejsca w miare, fajna pozycja za kiera, duzo lepsze wrazenie na mnie zrobila niz mondeo
jednak musze stwierdzic ze pasek b8 jest jakosciowo o lata swietlne przed konkurencja w tej klasie... no nie ma nawet co porownywac a cenowo mysle ze do ogarniecia
co innego b7, tu bym wpasowywal pozostala konkurencje typu mondek czy insignia...
itr, ogladales pastucha? siedzialem w takim za 160k i takim za 110k i na serio ten tanszy nie ma powodow do wstydu, oczywiscie dsg nie bedzie i wielkiej nawigacji + zegarow lcd, ale zapewne wszystko co potrzeba do wygodnego uzytkowania

oczywiscie obsluga forda wyparowala... :rotfl: ogromny salon i nikt nawet nie przyszedl sie zapytac czy cos potrzeba xD