Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
michool_vt - Wto 10 Lut, 2015 vw jak przyłoży dobry rabat to sie nagle okazuje najrozsądniejszym wyborem Bonczek - Wto 10 Lut, 2015 Kierwa ciekawe pod kogo Cie podpięli z tym rabatem siema - Wto 10 Lut, 2015
Bonczek napisał/a:
Kierwa ciekawe pod kogo Cie podpięli z tym rabatem
Hint:
itr 911 napisał/a:
miła Pani handlowiec, kolega był zauroczony
If you know what I mean Janusz - Wto 10 Lut, 2015
zajcev_28 napisał/a:
Ma ktoś jakiegoś znajomego w Toyocie/Lexusie? Idzie po VINie sprawdzić, czy auto było serwisowane i co np było robione?
TAK
NIEKenet - Wto 10 Lut, 2015
siema napisał/a:
Bonczek napisał/a:
Hint:
itr 911 napisał/a:
miła Pani handlowiec, kolega był zauroczony
If you know what I mean
Walle - Śro 11 Lut, 2015 A ja wracam jednak znów do E39, 520i po lifcie, czyli silnik M54b22, 170KM. Auto zostawione w rozliczeniu w salonie BMW, potomek Adolfa jeździł od 2002 roku i kupił teraz nówkę.
Rozważałem też E38 728i po lifcie, ale nie było nic godnego uwagi w tej chwili.
Z Volvo mi jakoś emocjonalnie nie po drodze, tym bardziej z dieslem. Robię 7000 - 8000km rocznie, więc potencjał wysypania się różnorakich elementów osprzętu jest na tyle duży, że wolę nie ryzykować.
Benzyna zazwyczaj nie generuje zaskoczeń.Kamill - Śro 11 Lut, 2015 Stałem przed podobnym wyborem i padło na trochę nowszą konstrukcje i większe wnętrze.
Kupiłęm W211 2,7 cdi Avantgard kombi, 250k km. Silnik raczej pancerny, automat też. Problemy stwarza pompa hamulca ktora rzuca bledem po pewnej ilosci cykli, w tym momencie należy zrobić przegląd skasować błąd i jeździć dalej lub regenerować/wymienić pompę. Są też jakieś grubsze procedury wymiany elementów ukl hamulcowego, nie da się ot tak, tylko trzeba adoptować, do tego trzeba dość często wymieniać płyn hamulcowy co 18msc, na to też jest jakaś procedura. Wszystko to ogarniają zakłady, które specjalizują sie w tych pompach.
Poza tym nie słyszałem żeby były jakieś inne problemy
Bagażnika jest 690L, sporo wypasów jak pamięć foteli elektrycznych, czuniki przod tył, 4 strefowa klima sterowana z tylnej kanapy, nawigacja, wysuwany hak, tylne zawieszenie automatycznie regulowane(dąży niezależnie od ładunku do tej samej wysokości) xenon, skory, elektryczna klapa, dużo ciekawych rozwiązań jak np nawiewy na wszystkie 6 bocznych okien, klapa wneki na koło zapasowe podnoszona na siłownikach, pod nią schowek na drobne zakupy żeby nie latały po bagazniku. Roleta + siatka w jednym, skladane razem z kanapą, więc po złożeniu kanapy nie zostaje nam poprzeczka w postaci rolety. Dużo dobrych materiałów, grube wygluszenia, bardzo dobrze przemyślane i spasowane ze sobą elementy, dośc przytulne wnętrze. Schowki, uchwyty itp pracuje wszystko bardzo ciasno i plynnie, nie czuć plastiku, niedomykających się schowków, lub delikatnych elementów sprawiających wrażenie że zara się urwą, wszystko jest masywne i cięzkie. Auto tylko na zdjęciach wydaje się dośc obskurne w środku, na żywo wygląda to dużo lepiej.
Dzieki wszystkim za pomoc, było ciężko coś dobrać, ale się udało.PiTT - Śro 11 Lut, 2015 pokaz wiecej fot
udalo Ci sie zamknac w planowanym budzecie?roj - Śro 11 Lut, 2015 Tak to spoko ale klima sterowana z tylnej kanapy to bez sensu z punktu widzenia kierowcy.. Kamill - Śro 11 Lut, 2015
PiTT napisał/a:
pokaz wiecej fot
udalo Ci sie zamknac w planowanym budzecie?
Dowiem się jak zrobię rejestracje, naprawy i serwis. Z rozpiski planowanych kosztów wynika że się mieszczę w górnej granicy.
Więcej zdjęc nie mam, tylko jakieś z ogłoszenia.
PiTT - Śro 11 Lut, 2015 klasa
to jeszcza wąs i cweliki z szyszkami będą pasować do tej kamizelki
a tak powaznie to prezentuje sie dobrze, ciekawe jak sie bedzie sprawowal
wg mnie wybor lepszy niz a6 michool_vt - Śro 11 Lut, 2015 Zacna taksoweczkazajcev_28 - Śro 11 Lut, 2015
Janusz napisał/a:
zajcev_28 napisał/a:
Ma ktoś jakiegoś znajomego w Toyocie/Lexusie? Idzie po VINie sprawdzić, czy auto było serwisowane i co np było robione?
TAK
NIE
Super...
z ciekawości chciałem sprawdzić czy mówili prawdę itr 911 - Śro 11 Lut, 2015
Bonczek napisał/a:
Pod prezydenta
Mam już info ze skody, że nie są w stanie zagwarantować dostarczenia aut do końca czerwca, więc raczej im podziękuje, choć ostatnio było bardzo miło
Podobno dużo krótszy czas oczekiwania na hatchback, ale to mnie nie interesuje.
Decyzja praktycznie zapadła, będzie pastuch jeśli z finansowaniem wyjdzie jak wspominałem.
Jak auta pójdą do produkcji, to wyjaśnię te magiczne rabaty, teraz to nić pewnego.
ps. Kamil fajny mecenas Kamill - Śro 11 Lut, 2015 "Skoda" też mówi że ten rabat nierealny jeżeli chodzi o B8 więc lepiej go potwierdź.