To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

Marek23 - Wto 30 Paź, 2007

Chłopaki, jakie zimówki polecacie... Chodzi mi o takie stricte na śnieg, trakcja na suchym i mokrym asfalcie mnie wgóle nie ineteresuje. Ma być super przyczepnie na śniegu, taki traktor, nie bieznik. Pamiętam, że miałem kiedyś jeszcze w 106 Bravurisy i dobrze gadały na białym. Any ideas, bo testami z gazet ciężko się sugerować, Ci dziennikarze nie mają pojęcia jak dla mnie.
GOKART - Wto 30 Paź, 2007

może Nokiany ? To Fińska marka więc napewno mają wersje stricte na śnieg i jest je gdzie tam tesotwać ;)
Niemy - Wto 30 Paź, 2007

a moze kolce?
106 - Wto 30 Paź, 2007

Niemy napisał/a:
a moze kolce?

ja chyba kupie na ten rok. wiem ze nie wolno ale kusi mnie strasznie.... :D

Cytat:
a moze kolce?

Ale znów na kolcach ciężko z dojazdówkami... Nie będę 60 km po asfalcie na Salmopol jechał, drąc kolcami...

Niemy - Wto 30 Paź, 2007

Marek23 napisał/a:
Cytat:
a moze kolce?

Ale znów na kolcach ciężko z dojazdówkami... Nie będę 60 km po asfalcie na Salmopol jechał, drąc kolcami...

jasna sprawa, ale to moze 2kolka do bagarka i szybka zmiana na miejscu, a na tyle zwykle zimowki

No, tylko, że wtedy może tyłek grubo latać... Ale pomyślę jeszcze nad tym...
k-mart - Wto 30 Paź, 2007

Ziom NOKIANY!!!!

Mam takie, nadaja sie tylko i wylacznie na snieg, na suchym przyczepnosci brak a na mokrym asfalcie to tylko spacerek!!!!!
Zapomnialem jak sie nazywaja, jak bede u siebie w garazu ciachne fotki i wstawie.

qbus - Wto 30 Paź, 2007

Nokian! tylko ze nie do konca tak jak kmart mowi... tzn ty chcesz takie strickte pod snieg wiec jak Ci poda model to bierz takie... qmpel ma jakies takie bardziej ucywilizowane, super siue zachowuja na mokrym, brudnym, posniegowym asfalcie no a wiadomo na bialym puchu jeszcze lepiej. W tym momencie nie ma chyba lepszych zimowek a cena wcale nie jest wygorowana.
CHRZANEK - Wto 30 Paź, 2007

k-mart napisał/a:
Zapomnialem jak sie nazywaja

NOKIAN HAKAPELLITA !!! !!! !!!

Najlepsza oponka na śnieg, kopny śnieg, i zajebiście kopny śnieg :D :D :D

106 - Wto 30 Paź, 2007

kazdy ma swoje doswiadczenia dla mnie najlepsza zimowka jest jeden
starszy model semperita. dla mnie mistrz opona. a hakkapalite mamy
w zapasie na rajd tyski przygotowana :]

Loko - Wto 30 Paź, 2007

A hakapelita ma chyba tez otwory pod kolce? Przynajmniej kiedys miala nie wiem jak obecne modele.
qbus - Wto 30 Paź, 2007

Ma...
Loko - Wto 30 Paź, 2007

A ile kosztuje okolcowanie dokladnie, bo z tego co pamietam to nie byla jakas tragiczna suma, tylko slyszalem ze ciezko potem wydlubac resztke tych kolców.
106 - Wto 30 Paź, 2007

chyba trudno kupic kolce luzem. ja nie spotkalem. przed cieszynska barborka
wyciagalismy kolce z zimowek bo innych nie mielismy a snieg nie dopisal
kilka godzin nam to zajelo. pozniej nastepny wlasciciel sam sobie kolce montowa
na jakims kleju i nawet ich wiele na magurskim nie pogubil :)