http://91.210.209.188/Tra...tu_Tu-154_M.pdfps - Wto 01 Cze, 2010 Bad-i, lepiej?KonradMK - Wto 01 Cze, 2010 straszne są te ostatnie sekundy, jest rozkaz "Odchodzimy" a wysokość dalej maleje. nic z tego i tak nie wynika, nie znam się ale nie widzę tu ani potwierdzenia ani zaprzeczenia że to był błąd pilota.Marek23 - Wto 01 Cze, 2010
KonradMK napisał/a:
straszne są te ostatnie sekundy, jest rozkaz "Odchodzimy" a wysokość dalej maleje. nic z tego i tak nie wynika, nie znam się ale nie widzę tu ani potwierdzenia ani zaprzeczenia że to był błąd pilota.
Też się nie znam,ale na głupi rozum,to po prostu ten ruski złom się zepsuł. Jak byk widac,ze mieli ostrzezenie,mieli odchodzic, a tu dalej w dół.CHRZANEK - Wto 01 Cze, 2010 Przeczytałem...
Straszne to jest.
Marku - nie wiemy na podstawie zapisu czy to cos zawiodło w samolocie czy pilot prowadził samolot w dół...
Wg mnie choćby to był jakikolwiek inny samolot o tej masie, to jak schodził z taką prędkoscią (na podstwie komunikatów) to nie było już szans na poderwanie do góry...Franek - Wto 01 Cze, 2010 Tez przeczytałem.
Co wg mnie jest istoyne:
10.26:43,6 : NO TO MAMY PROBLEM"
10.30:32,7 "nA RAZIE NIE MA DECYZJI PREZYDENTA CO DALEJ ZROBIĆ"Stf - Wto 01 Cze, 2010
Franek napisał/a:
Tez przeczytałem.
Co wg mnie jest istoyne:
10.26:43,6 : NO TO MAMY PROBLEM"
10.30:32,7 "nA RAZIE NIE MA DECYZJI PREZYDENTA CO DALEJ ZROBIĆ"
dokładnie na to samo zwróciłem uwagę.
co do poderwania samolotu to to musi potrwać. w tym przypadku zabrakło miejsca i czasu.Franek - Wto 01 Cze, 2010
Stf napisał/a:
poderwania samolotu to to musi potrwać. w tym przypadku zabrakło miejsca i czasu.
Tak, na dodatek tam odlicza się coś co 10 - podejrzewam że są to metry, chociaż tu moge sie mylić.
A to by wykluczało błędne wskazania wysokości.Franek - Wto 01 Cze, 2010 Jeszcze dodał bym to:
10:38:00,4 "Wkurzt się, jesli jeszcze..."
Jest to niezrozumiałe, ale każdy może to sobie zinterpretować po swojemu.Loko - Wto 01 Cze, 2010 Fajne jest to ze co osoba to ma inna teorie po opublikowaniu tego i tak na prawde nic to nie rozjaśniło tylko jeszcze bardziej skomplikowało.
Dla mnie ewidentny błąd pilotów, którzy zignorowali ostrzeżenia taws. Przy 100 metrach taws dał alarm do podnoszenia, a oni zdecydowali o podnoszeniu dopiero na 80 metrach. Czyli zeszli jeszcze 20 metrów w dół wiedząc że schodzą poniżej alarmu.
Tak samo nie wzięli pod uwagę ostrzeżenia terrain ahead, czyli tego ukształtowania terenu o którym była mowa już jakiś czas temu, ze przed lotniskiem jest zagłębienie. Zeszli na 80 metrów będąc w zagłębieniu terenu i jak zaczęli się podnosić, to zbocze zagłębienia też rosło, jak widać szybciej niż samolot był wstanie się wznosić.ps - Wto 01 Cze, 2010
Franek napisał/a:
Jeszcze dodał bym to:
10:38:00,4 "Wkurzt się, jesli jeszcze..."
Jest to niezrozumiałe, ale każdy może to sobie zinterpretować po swojemu.
no wlasnie i nic z tego nie wynika. a do tego polowa materialu nie nadaje sie do odsluchania.
Jesli u nas na forum swiatli ludzie maja juz kilka teorii, to co sie dzieje gdzie indziej. Masakra.
Upublicznienie nie dalo nic, a masy pewnie lekko rozczarowane, bo nie ma krzykow i piskow przerazonych ludzi. Jeszcze nic straconego - poczekajmy na material dzwiekowy - ale to bedzie dobre!
Franek - Wto 01 Cze, 2010
ps napisał/a:
Upublicznienie nie dalo nic
Nie zgadzam się.
Wg mnie dało i to dużo. Co tu potrzeba więcej?ps - Wto 01 Cze, 2010
Franek napisał/a:
ps napisał/a:
Upublicznienie nie dalo nic
Nie zgadzam się.
Wg mnie dało i to dużo. Co tu potrzeba więcej?
?
Nie zgadzam się.
Wg mnie nie dało nic.Franek - Wto 01 Cze, 2010 ps, Tobie może nie dało.
Mi się juz wszystko wyjasniło. I tyle.