To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Gorzkie żale

Vlodarsky - Czw 24 Mar, 2011

mi walneli tramwaj przed oknem :) ale jakoś się z tym liczyłem :) z drugiej strony może i przyda mi się to pod nosem :)
kamil - Czw 24 Mar, 2011

kosmita napisał/a:
PiTT napisał/a:
Wilanów nie cieszy się obecnie dużym zainteresowaniem nowych nabywców... ciekawe czemu

Może dlatego, że to są tereny, na których nie powinno się w ogóle budować, bo są podmokłe? :rotfl:

i to jest właśnie brak wiedzy ;) akurat teren pod miasteczko wilanów został całkowicie i profesjonalnie zmeliorowany ;) przykład: ursynów zalewa a wilanów suchy ;)

kosmita - Czw 24 Mar, 2011

Może i tak. Ja tylko słyszałem m.in. od ludzi, którzy zajmują się gospodarką przestrzenną, że to miasteczko wilanów nie powinno powstać. W tv zdaje się, że też pokazywali jak pękają tam ściany w prawie nowych budynkach.
Podobnie jest z apartamentowcami przy Polach Mokotowskich, których nie powinno być, ale z innych powodów.

A na Ursynowie to chyba był problem z kanalizacją burzową w czasie jakiejś mega ulewy, a nie podmokłym gruntem.

dzik - Czw 24 Mar, 2011

kosmita napisał/a:
W tv zdaje się, że też pokazywali jak pękają tam ściany w prawie nowych budynkach.

To jest jakas plaga. Na tarchominie wiekszosc nowych konstrukcji sie sypie, za 20 lat pewnie sie zawala a stare dobre budownictwo na ramie H z lat 80-tych stoi jak stalo :rotfl:

Bonczek - Czw 24 Mar, 2011

Wszystko chcą zbudować z jak największym zyskiem stąd się to bierze - lewe ekspertyzy przed, lewe odbiory po.

Ale muszą mieć wkurwa Ci co kupili tam mieszkania i im się ten pomysł nie podoba :rotfl:

Jacek - Czw 24 Mar, 2011

Yarko napisał/a:
Bart napisał/a:
iQ napisał/a:
PiTT, http://www.e-wilanow.pl/forum/8/2264 ;D

AnjaS napisał/a:
(...)

no proszę, któż tam się udziela :>

to Jacek też mieszka na Wilanowie ? o_O

noe lelo..w dni parzyste, potem wracam do Bytomia :faja:

kosmita - Czw 24 Mar, 2011

Bonczek napisał/a:
Wszystko chcą zbudować z jak największym zyskiem stąd się to bierze - lewe ekspertyzy przed, lewe odbiory po.

Do tego brak planów zagospodarowania przestrzennego - łatwiej posmarować i budować co się chce i gdzie się chce.

U mnie w Płocku debile pobudowali się 50m od Wisły i mają pretensje do władz, że ich zalewa :wall:

fydi - Czw 24 Mar, 2011

kosmita napisał/a:
m.in. od ludzi, którzy zajmują się gospodarką przestrzenną

fajni ludzie? :D
kosmita napisał/a:

Do tego brak planów zagospodarowania przestrzennego - łatwiej posmarować i budować co się chce i gdzie się chce.

true story

Mucha - Czw 24 Mar, 2011

jak sie obronie (daj Boze) to bede mgr po kierunku Gosp Przestzrenna i nie wiem zupelnie o co Ci sie rozchodzi :)
fydi - Czw 24 Mar, 2011

Mucha napisał/a:
jak sie obronie (daj Boze) to bede mgr po kierunku Gosp Przestzrenna i nie wiem zupelnie o co Ci sie rozchodzi :)

mnie zaczął wkurzać ten kierunek i nie wiem czy po licencjacie nie zmienić na coś innego :)

zefir - Czw 24 Mar, 2011

zmien!
Mucha - Czw 24 Mar, 2011

zmien na cos uzytecznego
Bonczek - Pią 25 Mar, 2011

To po co Ci studia po których nie wiesz o co chodzi? o_O
zefir - Pią 25 Mar, 2011

zostan NINJA !!
GeKo - Pią 25 Mar, 2011

he he, a ja dziś czytalem artykuł że mają być karty VIPowskie (partnerskie) czy jak zwał dla mieszkańców Wilanowa. Bo się żalili że mieszka tam 9tys. a tylko połowa meldowana i nie płacą podatków :rotfl: I dzięki tym kartom mają mieć zniżki, w pierwszej kolejności w serwisie Mazdy ;)
http://polskalokalna.pl/w...ilanowa,1615098

Teraz wszyscy będą elitarni :hhe: