Vlodarsky - Czw 24 Mar, 2011 mi walneli tramwaj przed oknem ale jakoś się z tym liczyłem z drugiej strony może i przyda mi się to pod nosem kamil - Czw 24 Mar, 2011
kosmita napisał/a:
PiTT napisał/a:
Wilanów nie cieszy się obecnie dużym zainteresowaniem nowych nabywców... ciekawe czemu
Może dlatego, że to są tereny, na których nie powinno się w ogóle budować, bo są podmokłe?
i to jest właśnie brak wiedzy akurat teren pod miasteczko wilanów został całkowicie i profesjonalnie zmeliorowany przykład: ursynów zalewa a wilanów suchy kosmita - Czw 24 Mar, 2011 Może i tak. Ja tylko słyszałem m.in. od ludzi, którzy zajmują się gospodarką przestrzenną, że to miasteczko wilanów nie powinno powstać. W tv zdaje się, że też pokazywali jak pękają tam ściany w prawie nowych budynkach.
Podobnie jest z apartamentowcami przy Polach Mokotowskich, których nie powinno być, ale z innych powodów.
A na Ursynowie to chyba był problem z kanalizacją burzową w czasie jakiejś mega ulewy, a nie podmokłym gruntem.dzik - Czw 24 Mar, 2011
kosmita napisał/a:
W tv zdaje się, że też pokazywali jak pękają tam ściany w prawie nowych budynkach.
To jest jakas plaga. Na tarchominie wiekszosc nowych konstrukcji sie sypie, za 20 lat pewnie sie zawala a stare dobre budownictwo na ramie H z lat 80-tych stoi jak stalo Bonczek - Czw 24 Mar, 2011 Wszystko chcą zbudować z jak największym zyskiem stąd się to bierze - lewe ekspertyzy przed, lewe odbiory po.
Ale muszą mieć wkurwa Ci co kupili tam mieszkania i im się ten pomysł nie podoba Jacek - Czw 24 Mar, 2011
noe lelo..w dni parzyste, potem wracam do Bytomia kosmita - Czw 24 Mar, 2011
Bonczek napisał/a:
Wszystko chcą zbudować z jak największym zyskiem stąd się to bierze - lewe ekspertyzy przed, lewe odbiory po.
Do tego brak planów zagospodarowania przestrzennego - łatwiej posmarować i budować co się chce i gdzie się chce.
U mnie w Płocku debile pobudowali się 50m od Wisły i mają pretensje do władz, że ich zalewa fydi - Czw 24 Mar, 2011
kosmita napisał/a:
m.in. od ludzi, którzy zajmują się gospodarką przestrzenną
fajni ludzie?
kosmita napisał/a:
Do tego brak planów zagospodarowania przestrzennego - łatwiej posmarować i budować co się chce i gdzie się chce.
true storyMucha - Czw 24 Mar, 2011 jak sie obronie (daj Boze) to bede mgr po kierunku Gosp Przestzrenna i nie wiem zupelnie o co Ci sie rozchodzi fydi - Czw 24 Mar, 2011
Mucha napisał/a:
jak sie obronie (daj Boze) to bede mgr po kierunku Gosp Przestzrenna i nie wiem zupelnie o co Ci sie rozchodzi
mnie zaczął wkurzać ten kierunek i nie wiem czy po licencjacie nie zmienić na coś innego zefir - Czw 24 Mar, 2011 zmien!Mucha - Czw 24 Mar, 2011 zmien na cos uzytecznegoBonczek - Pią 25 Mar, 2011 To po co Ci studia po których nie wiesz o co chodzi? zefir - Pią 25 Mar, 2011 zostan NINJA !!GeKo - Pią 25 Mar, 2011 he he, a ja dziś czytalem artykuł że mają być karty VIPowskie (partnerskie) czy jak zwał dla mieszkańców Wilanowa. Bo się żalili że mieszka tam 9tys. a tylko połowa meldowana i nie płacą podatków I dzięki tym kartom mają mieć zniżki, w pierwszej kolejności w serwisie Mazdy
http://polskalokalna.pl/w...ilanowa,1615098