co prawda dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają, ale powiedz ile chcesz wydać na nowy samochód to wtedy poradzimy ci jąkąś wersję Saxo VTS (frakcja francuska), albo Civica (frakcja japońska).szymlorek - Wto 21 Paź, 2008 Albo jakies zajebiste MK IV GTI / MK V GTI
Bo to najfajniejsze auto jest i basta !
Witamy kubek13 Anonymous - Wto 21 Paź, 2008
anjas napisał/a:
czesc kubek13
co prawda dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają, ale powiedz ile chcesz wydać na nowy samochód to wtedy poradzimy ci jąkąś wersję Saxo VTS (frakcja francuska), albo Civica (frakcja japońska).
Błyskawiczny response widzę. Postrzegam na podstawie tego co przeczytałem tutaj przez kilka miesiecy faktycznie uczestników tego forum jako gentlemanów, przynajmniej większość. Przyznaje że jest tutaj wysoki poziom, cieszy mnie to.
Co do wyboru auta, szukam właśnie jakiegoś tematu gdzie poruszaliście kwestie nowych aut, mam wrażenie że gdzies widziałem tutaj taki temat..
Co do wyboru auta i wojny japońsko-francuskiej, nie jestem radykalem i nie mam silnie wyrobionych pogladów w tym temacie. Szanuje wiele autek, wielu producentów. Mam świadomość że może nieco się narażę na tym forum, ale przyznaje że z reguły miewałem głównie germańskie auta z grupy VAG (Polówki, kilka Golfów, jakiś Seat Leon z mocnym dieslem także się kiedyś przewinął). Był to raczej wybór z rozsądku, ale miałem także chwile słabości i kupiłem np. umęczonego oryginalnego Williamsa (w 2001r) - którym pojeździłem bardzo krótko (ok 2-3 miesiące) i sprzedałem z ogromną stratą finanasową.. Pamietam do dzis jego nr - 3250 - nawiasem namierzyłem chyba tego Williamsa kilka miesięcy temu na forum krc..
Co do nowego auta, mam juz troszke lat na karku niestety i coraz mniej czasu na zabawy z autem, sensu grzebanie pod nim i jeżdżenie od warsztatu do warsztatu.
Dlatego w grę wchodzi teraz tylko nowe auto, lub dosłownie z symbolicznym przebiegeim. Auto przyszłe będzie leasingowane, zatem nie mówimy tutaj o Saxofonach VTS i civicach 1.6vti..
To zapewne super autka, ale nie na moje nerwy już
Mój target zatem to nowoczesny hot hatch, najlepiej 3drzwiowy choć niekoniecznie. Może być segment B lub C. Wielkość i miejsce wewnątrz nie ma znaczenia. Mogłyby być nawet 2 fotele - przy okazji dobrze gdyby seryjnie były to Recaro
Wolałbym aby auto w miarę mozliwości było jak najlżejsze, choć to w przypadku dzisiejszych hatchów już niemal nieosiągalne. Mówimy już pewnie o wadze 1200kg i więcej niestety Auto ma dawać frajdę z jazdy, ale musi to byc jednoczesnie auto w miarę rozsądne, nie kotłujące wachy jak Evo.. Jedznocześnie powinno zapewniać mi gwarancję w okresie leasingu (pewnie 3 lata - ale to chyba już dziś standart ), a nastepnie kiedy je wykupię po 3 latach i bedę próbowal sprzedać - auto nie starci 90% wartosci, a raczej pozwoli się jeszcze sprzedać za przyzwoite pieniądze.. Takie byłyby moje kryteria. Mam oczywiście kilku swoich faworytów, prawde mówiąc przy powyższych założeniach to nie ma zbyt wielu aut do wyboru.. Chętnie poczytałbym co forumowicze zrobiliby na moim miejscu.
Budżet to max 110k zeta.Bart - Wto 21 Paź, 2008 sugeruję napisać to w nowym temacie, bo tutaj raczej się tylko witamy (i ew. cycki rodziny pokazujemy)
ps. no i oczywiście witamy serdecznie Michał - Wto 21 Paź, 2008 jest sens brać f1 ? czy starczy zwykły sport dla tego gentelmena ?
anjas , wypowiedz się decyzja już podjęta pcs - Śro 22 Paź, 2008 chyba trzeba probowac sprowadzic R26R, w sumie to chyba on jest 2-miejscowy to moze ma pelna homologacje na ciezarowy
a pozatym za ta kase to moze sie uda imreze wrx ...Anonymous - Śro 22 Paź, 2008
pcs napisał/a:
chyba trzeba probowac sprowadzic R26R, w sumie to chyba on jest 2-miejscowy to moze ma pelna homologacje na ciezarowy
a pozatym za ta kase to moze sie uda imreze wrx ...
Nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś, ale w żadnym wypadku nie miałem na myśli że auto musi byc 2 miejscowe/osobowe, może, ale nie musi, chcialem tylko podkreslic że wymiar użytkowy/praktyczny auta jest dla mnie najmniej istotny.. W zasadzie wszystkie hatchbacki które rozważam mają z tyłu kanapy. Okey moje typy na tą chwilę:
1) Z Francji - Clio Sport faktycznie, tutaj najlepiej limitowana wersja z cup-owym zawiasem i Recarusem - nie wiem czy jeszcze do nabycia i nie znam cen tych aut na ta chwilę, Meagane Sport odpada bo to już policyjna fura (poza tym chyba nawet wykracza poza mój budżet), poza tym za chwile wjedzie do salonów nowy model Megane
2) uwaga tutaj nie bijcie bo będę nudny - Golf GTI mkV lub może warto poczekać na GTI mkVI ??
Seaty Cupry i FRy raczej nie, choć lubię te auta i mam sentyment do Seata
Ewentualnie można by pomyśleć nad jakimś A3 z fajnym motorkiem z ceną 100k+ - choć tutaj wykraczamy poza kategorię 'hot' , raczej kompakt premium i bardziej lans, co nie jest moim priorytetem
Z VAGa jest jeszcze nowe scirocco, ale nie wiem jak dostępność tego wynalazku, od kiedy będzie w Polsce, podobnie jak mkVI GTI oraz ceny..??
3) aktualny Civic Type R 'ala Star Trek
4) mój cichy faworyt - Mazda MPS - zdecydowanie najszybsza na prostej ze wszystkich wymienionych, fajne auto, duży hamulec, ma seryjnie LSD, fajny zawias ( płyta od Focusa I) ale pojawiają się poważne wątpliwości - za chwile będzie także nowy model auta, dwa pytanie co z kosztami eksploatacji i zużyciem etyliny (motor doładowany 2,3, bezpośredni wtrysk, czyli PB98 sugerowana - w przypadku tego auta zbliżyłbym się raczej do niechcianego apetytu na paliwo na poziomie - Evo), poza tym atrakcyjna sprzedaż tego auta po 3,4 latach mogłaby okazać się kłopotliwa
Seryjny nowy WRX - raczej nie..
W ten sposób najbardziej realny staje sie wybór pomiedzy mkV GTI 3d, TypeR lub Clio Sport jakieś odchudzone, jeśli takowe jeszcze wystepuje w przyrodzie..CHRZANEK - Śro 22 Paź, 2008 Witam.
Co do fury to ja jestem za :
kubek13 napisał/a:
mój cichy faworyt - Mazda MPS - zdecydowanie najszybsza na prostej ze wszystkich wymienionych, fajne auto, duży hamulec, ma seryjnie LSD, fajny zawias ( płyta od Focusa I)
Płyta jest od Focusa II no chyba że pismo Auto Technika Motoryzacyjna (które cenie za rzetelność) kłamie
Ogólnie napisałeś:
kubek13 napisał/a:
Co do nowego auta, mam juz troszke lat na karku niestety i coraz mniej czasu na zabawy z autem, sensu grzebanie pod nim i jeżdżenie od warsztatu do warsztatu.
Dlatego w grę wchodzi teraz tylko nowe auto, lub dosłownie z symbolicznym przebiegeim.
Jeżeli szukasz samochodu typu hotchatch to chyba nie dlatego żeby był lansiarski na bulwarze sopocie tylko po to żeby dawał fun z jazdy.
A poza tym Mazda jest cichociemna, oryginalna i funkcjonalna.
Pytanie dodatkowe (obowiązkowe) Jaki jest twój stosunek do bobrów i czy znasz jakieś przysłowie o tych zacnych zwierzątkach ?anjas - Śro 22 Paź, 2008
bart napisał/a:
sugeruję napisać to w nowym temacie, bo tutaj raczej się tylko witamy (i ew. cycki rodziny pokazujemy)
może wydzielmy nowy temat... (czuję się winny, bo to ja sprowokowałem do dyskusji w tym wątku )
Michał napisał/a:
jest sens brać f1 ? czy starczy zwykły sport dla tego gentelmena ?
anjas , wypowiedz się decyzja już podjęta
Skoro użyteczność nie ma znaczenia to wszedłbym jednak w F1 bo ma twardszy zawias, fotele recaro, jak by nie było jest trochę bardziej bezkompromisowy.
Myślę, że po nawiązaniu kontaktu z naszym kolegą FreeManem, przy zakupie takiej F1 z budżetu 110 tys. naprawde sporo by zostało.
Dzięki lepszej cenie zakupu utrata wartości po 3 latach nie będzie na poziomie 90%
Myślę raczej, że niespełna 50%, co nie jest już takim złym wynikiem.
Standardowo gwarancja jest na 2 lata, ale można ją przedłużyć o 3 lub 3i4 rok za niewielkie pieniądze (jak się ostatnio dowiadywałem, to mi powiedziano, że przedłużenie gwarancji na 3i4 rok kosztuje 1400 zł).
Ogólnie polecam Clio III!
Aha, ważne jest też to, że takie clio klepie nowego TypeRa, bo to przecież wyznacznik
(przynajmniej mnie się udało).
Z Twoich typów brałbym pod uwage też Mazdę MPS - chyba najbardziej oryginalny samochód w tym zestawieniu. Duża moc, ładny wygląd no i (co chyba najważniejsze) prof. Chrzankowi się podoba .kubas - Śro 22 Paź, 2008 witam witam
a ja juz bym zaczal negocjacje z freemanem zeby zalatwic r26-r jedyny cel nic wiecej by mnie juz nie obchodzilo, zadne mazdy srasdy.... lekki, bezkompromisowy, klepie wszystko i okrutnie kopie po jajcach.... jedyny racjonalny wybor !M - Śro 22 Paź, 2008 witamy nowego kolege!Gaydek - Śro 22 Paź, 2008 kubek13, cześć .
kubek13 napisał/a:
Seaty Cupry
Go for it! saxorulez - Śro 22 Paź, 2008 ja bym poczekał na Golf Mk Vi - będzie na wiosnę.
210KM, zupełnie inne zawieszenie (takie jak w SIROCCO) i szpera z przodu (taka jak w MPS, czyli elektorniczna)
WitamMick - Śro 22 Paź, 2008 Witaj Kubek13,
w nawiązaniu do samochodu, faktycznie bardzo dobrym wyborem jest Clio sport III, i tak jak pisał Andrzej, musiałbyś uśmiechnać się do naszego kolegi Morgana.
Aczykolwiek szkoda, że pisałeś że nie interesuje Cię Seat Leon Cupra.. bo to chyba byłby najlepszy wybór, fotele Recaro, 2.0T w miarę rozsądne spalanie.
weź go sobie na testy a przekonasz się do niego...
Wybór należy do Ciebie.lenny - Śro 22 Paź, 2008
Mick napisał/a:
Seat Leon Cupra
nie - fuck! estetyczność deski rozdzielczej porównywalna z tą klozetową, napompowany jak żaba a przy tym te 240 wcale nie szaleje jakoś okrutnie...
odradzam nowego TypeRa, podobno zbyt spokojny jest... mocno ucywilizowany a skoro dalej wspominasz o odelżonym clio to chyba nie o to Ci chodzi.... poza tym zbyt kosmiczny choć ciekawy stylistycznie....
mazda mps - zajebisty wybór...!!!!
pokazywali już golfa gti mkVI ???? są gdzieś foteksy?