Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
Kamill - Czw 19 Lut, 2015 Roj to przez Ciebie mamy taką złą opinie.PiTT - Czw 19 Lut, 2015 jestem przekonany ze to chodzi o rywalizacje z usportowiona wersja konkretnego modelu
taki RS na ulicy jednak odróżnia się od zwykłej wersji, wiec taki np. wlasciciel starego bmw za wszelka cene musi udowodnic ze bawara i tak "rzondzi"
"usportowione" wersje działają jak czerwona płachta na debili jak mialem gti to bardzo czesto chcieli sie scigac, nawet ostatnio jak jezdzilem testowa cupra to momentalnie znalazl sie jakis cwaniak co za wszelka cene chcial sprawdzic jak mocno dostanie po dupie
troche to irytujace...
z drugiej strony jak chcesz spokojnie jezdzic to zarowno w audi jaki i pasku nie spotykam sie zupelnie z takim zachowaniem, po prostu jestem niewidoczny dla wszystkch frustratów motoryzacyjnych Marek23 - Czw 19 Lut, 2015 Tylko ze ja tu pisze głownie o nowych BMW. To są po prostu królowie drogi i nie rozumieją ze pół bani korony na drodze nie gwarantujeAnonymous - Czw 19 Lut, 2015 taka klientela,co poradzisz
ja tam lubie powkurwiac gosci w suvach za pół bańkiMarek23 - Czw 19 Lut, 2015 Kurde jakbyś mieszkał w Kraku to byśmy byli dobrymi kumplami lukp - Czw 19 Lut, 2015 kolega mysli nad taka skoda, co powiecie o tym silniku
http://otomoto.pl/skoda-o...-C35790329.htmlpcs - Czw 19 Lut, 2015 ta skoda bankowo ma taki przebieg i jest bezwypadkowa a pan mirek, ktory auto wystawil jest zapewne pierwszym wlascicielem, wszytko jak w opisie.
a za 2 lata kolega wystawi takiej tresci ogloszenie http://otomoto.pl/volvo-v...-C35436538.htmllukp - Czw 19 Lut, 2015 mi głownie chodzi o silnikPiTT - Czw 19 Lut, 2015 to jest ten sam TFSI co w golfach 5 gti
znany problem z przecierajacym sie popychaczem pompy paliwa - koszt czesci ok 100zl. z wymiana ok 300-400 i warto to robic co jakies 30-40tys bo moze skonczyc sie remontem silnika...
a reszta to chyba bez wiekszych uwag, robisz soft na ponad 240KM i walczysz na drodzeAnonymous - Czw 19 Lut, 2015
Marek23 napisał/a:
Kurde jakbyś mieszkał w Kraku to byśmy byli dobrymi kumplami
Pewnie tak.
Miałes wpaść w odwiedziny do wrockaPiTT - Czw 19 Lut, 2015 wlasnie, czekamy
Jak dal mnie 2.0 TFSI/TSI to jedne z lepsiejszych motorów zaraz za x35 biturbo od bumiera.
Wpieprzają troche olej (przynajmniej moj TSI brał) ze przed wymianą cza było dolać litra - półtora. Ale ogoleni moc i jej przebieg mistrz, idzie to na każdym biegu 6tka od 50 do 250.
Niestety miałem manual a z DSG to pewnie wogóle bajka.karoluPL - Pią 20 Lut, 2015 Ja mam a3 z tym silnikiem i mając styczność w firmie z tymi silnikami dołoże swoje pisiont groszy.
Te silniki uwielbiają się zacierać, na wałkach w głowicy, na panewkach (z wielu powodów potrafi braknąć ciśnienia oleju )
Wycierający się popychacz pompy paliwa to jedno, drugie to wyciągający się łańcuszek ze słabym napinaczem -ten między wałkami rozrządu.
Oprócz tego to zawór DV i nie trzymanie mocy, masowo padające cewki i przepustnica.
Wpierdzielanie oleju, to taka stała przypadłość, którą trzeba akceptować i przeboleć, nie jest to jakaś wielka tragedia.
Więcej 'ponad przeciętnie częstych' usterek sobie nie przypominam.
Aha, no i części drogie, rozrząd drogi, oleju tez taniego nie opłaca się lać bo się zatrze szybciej .
Pomijając wszystkie bolączki tego silnika ( bo moje pierwsze dwa miesiące z tym autem były tragiczne, bo wymieniałem praktycznie wszystko) to ogólnie fajny silnik, podatny na modyfikacje,
ale troche paliwożerny bo moje a3 quattro pali 10-14l/100
Tak czy inaczej potwierdzam słowa mortona, po eliminacji możliwych usterek i dobrej eksploatacji (ewentualnie po kupnie nowszej generacji tych silników tzn 2.0 tsi gdzie VAG bardziej lub mniej to poprawił) to na prawdę fajna jednostka.
Aha i jeszcze jedno, serio coś musi być nie tak z tym autem z ogłoszenia, bo ja swoje a3 z autentycznym przebiegiem 170tyś i uszkodzonym silnikiem kupiłem od wujka niemca za praktycznie tyle co ten mirek handlarz ceni tą skodę.. Anonymous - Sob 21 Lut, 2015 nie no faktycznie zajebiste silniki,jedne z lepszych na rynku