Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
Anonymous - Sob 21 Lut, 2015 Jechałem koło salonu alfy i jakos tak zajechałem rzucic okiem na 4C.To auto na żywo wygląda obłędnie!!!jak pierdolony milion dolarów!!!Zastanawiam sie jak mając 200tys do wydania na sportowa fure wogóle mozna mysleć sie nad czymś innymPiTT - Sob 21 Lut, 2015
rabarbar napisał/a:
Jechałem koło salonu alfy i jakos tak zajechałem rzucic okiem na 4C.To auto na żywo wygląda obłędnie!!!jak pierdolony milion dolarów!!!Zastanawiam sie jak mając 200tys do wydania na sportowa fure wogóle mozna mysleć sie nad czymś innym
otoz to, zupelnie inaczej niz na zdjeciach, totalny sztos!
a zajechales obok do seata?was79 - Sob 21 Lut, 2015 Jakby chciał popełnić samobójstwo to by to zrobił Anonymous - Sob 21 Lut, 2015 Nie,zapomniałem że jest obok,zreszta byłoby to nietaktem po wizycie w alfie
4C podobała mi sie na zdjęciach,ale na żywca to auto miażdży,zastanawiam sie nad sprzedażą nerki i żony.....kosmita - Nie 22 Lut, 2015 Wczoraj zrobiłem trasę golfem VI 1.4 tsi 122km - autostrada 160-170km/h - spalanie 12,6 Walle - Nie 22 Lut, 2015 a ile chciałbyś, żeby ta małą popierdółka paliła przy tej prędkości - 8/100?
Toż nie od dziś wiadomo, że te wszystkie dwonsajzingi palą mało jak jedziesz po kapeluszowemu. Jak ciśniesz to palą jak wyżej.kosmita - Nie 22 Lut, 2015 Najlepiej to jakby produkował paliwo zamiast je spalać
Zdaję sobie sprawę, że przy takich prędkościach samochód coś tam musi spalić, ale wg mnie ponad 12l/100km to za dużo.PiTT - Nie 22 Lut, 2015
kosmita napisał/a:
Wczoraj zrobiłem trasę golfem VI 1.4 tsi 122km - autostrada 160-170km/h - spalanie 12,6
u mnie autostrada z takimi predkosciami i spalanie nieco pon 9l.
wychodzi na to ze nie warto kupowac tego slabszego silnika
a moze ten golf jest cos nie teges? moze byc wiele powodow ale spalanie pow. 12l. to chyba cos nie takkosmita - Nie 22 Lut, 2015 Myślałem, że to dlatego, że jechałem pod wiatr, ale w drugą stronę wyszło 12,1
Ten silnik pali umiarkowanie mało jak się jedzie po emerycku 80-100km/h głaszcząc pedał gazu, wtedy wychodzi spalanie 5,6, ale jak się zacznie trochę wyprzedzać, jechać trochę szybciej to jest 7L+PiTT - Nie 22 Lut, 2015 no to cos nie tak chyba bo jesli faktycznie te slabsze tak pala to kicha
ostatnio cyknalem trase 800km
400 w jedna caly czas pod 150 - spalanie 8.5
400 w druga i predkosc do 130 - spalanie z calych 800km wyszlo 7.9
ogolnie te 1.4 tsi pala bardzo malo do 130kosmita - Nie 22 Lut, 2015 Te silniki chyba tak po prostu mają, jak jeździłem octavią z tym samym silnikiem to było podobnie.
Tak jak napisałeś, do 130km/h jest jeszcze akceptowalnie, ale potem to już trochę żart.PiTT - Nie 22 Lut, 2015
kosmita napisał/a:
Te silniki chyba tak po prostu mają, jak jeździłem octavią z tym samym silnikiem to było podobnie.
Tak jak napisałeś, do 130km/h jest jeszcze akceptowalnie, ale potem to już trochę żart.
czemu zart? jechales 120KM to w sumie nie ma czemu sie dziwic ze skotlowal tyle paliwa przy 170 jak juz pewnie but w podlodze musial byc non stop
w 160tsi przy 160-170 jest nieco pow. 9l. wiec nie uwazam ze to nadzwyczajny wynik
moj lex is220d przy 130 w trasie palil prawie 9l. a w miescie 12l. to uwazam ze zart a raczej tragedie kosmita - Nie 22 Lut, 2015 Pod butem jeszcze troszkę było, bo do licznikowych 195-200 da się bujnąć.
W świetle marketingowych zachwytów nad downsizingiem takie spalanie to dla mnie żart.PiTT - Nie 22 Lut, 2015
kosmita napisał/a:
Pod butem jeszcze troszkę było, bo do licznikowych 195-200 da się bujnąć.
W świetle marketingowych zachwytów nad downsizingiem takie spalanie to dla mnie żart.
downsizing w sensie pojemnosci wg mnie nie ma tu nic do znaczenia
skoro 160KM 1.4 przy 170km/h pali 9.x to dla Ciebie duzo czy malo?
problem jest ze slabszym silnikiem w tej pojemnosci
zobacz ile masz "nowoczesnych" silnikow 1.4-1.5 ktore sa mocne i malo pala, to ze trafiles na takiego knota to nie mozesz od razu przekladac na inne... zreszta golf 6 tez nie nalezy do nowosci motoryzacyjnych KarQ - Nie 22 Lut, 2015 PiTT, akurat VI jest świeższa konstrukcyjnie od Twojego Passka