To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

kosmita - Nie 22 Lut, 2015

9 litrów przy 170 to byłoby całkiem ok, dla porównania 520d przy takich predkościach pali 7,5

nie mam porownania z innymi silnikami tego typu, moze jestem skrzywiony bo wiekszosc zycia jezdze dieslami, ale dla mnie ten golf pali za duzo i tyle, na szczęście to nie mój samochód

PiTT - Nie 22 Lut, 2015

KarQ napisał/a:
PiTT, akurat VI jest świeższa konstrukcyjnie od Twojego Passka ;D

o kurde to lece nakleic kartke na szybie "Szpszedam lub zamjenie na nowszo konstrukcje" :rotfl:
Ty a Pejton to bedzie lepszy konstrukcyjnie od golfa 6 czy nie bo sie mocno zastanawialem, ale szukalem opinii szpeca :D
a tak na serio, przeciez wiadomo ze te fury to juz leciwe konstrukcje, nie zmiania to faktu ze z latami silniki byly nieco modernizowane, chociazby pod kątem wyeliminowania fakapow produkcyjnych
w golfie 6 chyba jest silnik jeszcze sprzed poprawek

PiTT, lepszy a świeższy to chyba nie są równoznaczne słowa ;)

PiTT napisał/a:
a tak na serio, przeciez wiadomo ze te fury to juz leciwe konstrukcje

bez przesady
PiTT napisał/a:
w golfie 6 chyba jest silnik jeszcze sprzed poprawek

w tym niby już jest po poprawkach, ale czy wszystkich niezbędnych to się dopiero okaże :]

PiTT - Nie 22 Lut, 2015

z vw i tak tylko golf R ;)

Dla mnie z vw to tylko up i t5 są ok, golf r wydał mi się strasznie nudny, szybki, ale nie wzbudzał jakiś wyjątkowych emocji :)
was79 - Nie 22 Lut, 2015

Bo cała rodzina vw jest nudna do zrzygania, jakbym miał tym jezdzic na codzien, to bym miał zwolnienie akcji serca.
Anonymous - Nie 22 Lut, 2015

Zrobiłem takim golfem 1,4tsi (ale chyba 140KM) na Krecie ponad 1k km,sr spalanie było cos poniżej 9l,a naprawde duzo było nakurwiane po górach,fchuj nudne auto,wolalbym popełnic samobójstwo niz tym jezdzić na codzien
PiTT - Nie 22 Lut, 2015

a widzisz, ja spotykam sie z innymi opiniami ludzi ktorzy biora auta z wypozyczalnia na wyjazdach
twierdza ze np golf 6 lub 7 bije na glowe cala konkurencje w tej klasie
wykonanie, prowadzenie, calokszatalt
do wyboru pewnie sa megany, astry, aurisy itd.
ja poza golfem5 nie jezdzilem innymi, ale teraz jakbym zmienial auto to coby nie bylo nie powiem zlego slowa o vw, jak dla mnie na serio nie wiem jakie trzeba miec oczekiwania aby narzekac na golfa albo paska... troche takie pi@rdolenie ze lepiej sie komus jezdzi laguna albo accordem, taki chuj, przerabialem sporo aut juz i vw daje max to czego oczekuje sie od pewnego, wygodnego i w miare ekonomicznego auta... tylko jest nudne w chuj i tu w 100% zgoda
niestety to dobre fury dla osob ktore nie zmieniaja aut przez dlugie lata, czyli kupuja nowke i sprzedaja dopiero jak minie 5 lat gwarancji... akurat to nie dla mnie i pewnie zaraz bede kombinowal ze zmiana, ale nie na mazde 6 albo cos innego bo to dupa a nie zamiana

PiTT - Nie 22 Lut, 2015

cupra super, idzie ogniem, ale jakbym mial brac to poczekam na wersje kombi
octa mi przeszla mimo tego ze pewnie super fura za taka kase...
golf r variant jak wyjdzie bedzie mega opcja, ale kasowo zblizony do bmw a tu sorry, ale nie ma nawet co rozpoczynac tematu...
wali mnie postrzeganie marki przez pryzmat uzytkownikow innych aut, liczy sie to co komus najbardziej pasuje i w czym dobrze sie czuje ;)

PiTT - Nie 22 Lut, 2015

zaczynam sie nieco rozpisywac bo wale łyche od obiadu, wiec moderator moze uporządkować :D

Ale ja nie twierdze ze golf to złe auto tylko ze po prostu nudne i dlatego bym go nie chciał,choc pewnie dla zony bym kupił.
Na Krecie to mielismy zabawną sytucje,zamówiłem w wypożyczalni foke ale przylecieliśmy ok 1 w nocy i gośc mówi ze foki nie ma i maja tylko jedno auto,vana,mówie dobra dawaj tego vana,trzeba jakos do hotelu dojechać a on mi jeb kluczyki od przedłużonego 9-os merca vito,obiecal ze nastepnego dnia przyjada nam wymiecnic na foke ale leniwe huje nie pojawiły sie przez 2 dni,to sie sami do nich pofatygowalismy i dostaliśmy golfa bo tylko to było.
We francji miałem nowa foke z jakimś słabym diselem,i jezdziło mi sie tym duzo lepiej niz golfem,choc musze przyznac ze poziomem wykonczenia i materiałami sporo odbiega od vw.
golf r napewno wyjdzie duzo taniej od bumy ,sam wiesz jakie oni tam maja ceny dodatkowego wypasu

mnie tez wali postrzeganie marki przez innych dlatego jezdze saxo bo sie w nim dobrze czuje ;D
michool_vt - Nie 22 Lut, 2015

PiTT napisał/a:
twierdza ze np golf 6 lub 7 bije na glowe cala konkurencje w tej klasie
+1
:>

Kamill - Nie 22 Lut, 2015

Ciekawe jak B klasa przy tym porownaniu wypada albo 1er. Czy tez golf tak je bije na głowe.
PiTT - Nie 22 Lut, 2015

przeciez to inna klasa, nie wiem jak b, ale mysle ze do 1er to golf nie ma podejscia
podobno 1er prowadzi sie lepiej niz wiekszosc aut sredniej klasy