Janusz - Pon 27 Paź, 2008 witam witam...:) masz przed FL czy po?? kiedyś byłem bardzo nagrzany na taka almere po FL oczywiscie tak wiec czekamy na foty Misiek_lbn - Pon 27 Paź, 2008 biała felga...
na allegro była opisana jako JDM Anonymous - Pon 27 Paź, 2008
Michał napisał/a:
anjas jest najmądrzejszy na tym forum, i to jego czeba suchać.
clio sport, lepiej skręca !!
Panowie, jeździłem dziś przez jakies pół godziny Clio Sportem 197 F1. Auto znajomego, dzis na zegarze miało 4700km, było juz hamowane i wypluło na hamowni 192km jak na razie..
Co do samego auta - wyglada świetnie, w środku trochę plastyki nie okey, ale nie będe sie czepial, to tylko clio.. Fotele - wyśmienite (Recaro). Auto jeździ świetnie, mimo że pojeździęłm nim tylko jakies 0,5h po Gdańsku.. Jeśli chodzi o moc - nic więcej nie potrzebuję na miasto. Starcza w zupełności. Skrzynia biegów - samo przełączanie dobre, a zestopniowanie skrzyni jeszcze lepsze, rewelacja.. Motorek - również bajka, jest elastyczny, można bezstersowo jechac na wysokim biegu 3-4 tys RPM, a auto swobodnie ciagnie do przodu.. Powyżej 5 tys robi sie naprawdę sympatycznie, szybko dochodzi do odcinki, a sama odcinka chyba gdzieś na poziomie 7500-7800 to najprzyjemniejsza sprawa w tym autku.. Bajka. Zawias (cupowy) fajny, nie za twardy, dla mnie optymalny.. W starym Golfie którym jeżdże na co dzięn mam mniej komfortu pomimo 15 calowych kół. Układ kierowniczy to kolejny wielki plus. Bardzo komunikatywny, na postoju pracuje leciutko, ale im szysbciej jedziemy, tym staje się ostrzjeszy. Kolejna rewelacja. hamulce - nie mam zastrzezeń.. Słowem auto przezajebiszcze, ale.. No wlaśnie, jest bezkompromisowe, gdy przychodzi ochota na podkręcenie adrenaliny - to najlepsza zabawka chyba w tych pieniądzach ( oczywiście FWD). Zastanawiam się jednak co będzie podczas spokojnych powrotów z pracy lub jakiejś spacerowej przejażdżki z dziącha do kina.. Czy to będzie dobry wybór?? MUsze sie poważnie zastanowić.. VW będzie bardziej uniwersalny wydaje mi się. Musze sprawdzić jakiegos VWa na dniach..Anonymous - Pon 27 Paź, 2008 N15 99rok
Jak narazie jestem bardzo zadowolony. przez pewien czas bylem tylko nagrzany na clio sport ale po tym co widzialem przeszlo mi.... niestety ładnych sztuk było brak, a niedałybym rady zaplacic więcej niz 24tys. wierzcie mi w tych pieniadzach same kible. w tym jeden z forum (bez urazy) nie ciągnijcie z język nie powiem kto.........
jeszcze sie nie nacieszylem autem a juz urwalem zapieczony trzpień (śrubę?) przy jarzmie.
czekam na jedna mała pierdołe prosto od nissana ehhhhh. ale nie ma to jak poleżeć na betonie pod własnym samochodem Misiek_lbn - Pon 27 Paź, 2008
Majkel napisał/a:
w tym jeden z forum (bez urazy) nie ciągnijcie z język nie powiem kto.........
stąd tylko jeden jest do sprzedania chyba... Anonymous - Pon 27 Paź, 2008 nie ten! z 3 miesiące temu........Misiek_lbn - Pon 27 Paź, 2008 to nie wnikam
a sory, ale w czym jest problem z daniem fot Almery dzisiaj
pewnie masz jeszcze jej aukcje zapisaną gdzieś, i tamte foty możesz dać anjas - Pon 27 Paź, 2008
kubek13 napisał/a:
Zastanawiam się jednak co będzie podczas spokojnych powrotów z pracy lub jakiejś spacerowej przejażdżki z dziącha do kina.. Czy to będzie dobry wybór??
Jeśli F1 jest zbyt hardcore'owy to zawsze można kupić zwykłego sporta z odrobinę mniej twardym zawieszeniem (ale wciąż fajnym) i zwykłymi fotelami (moim zdaniem wygodniejszymi i równie dobrze trzymającymi).
Ja jeżdżę takim na codzień i naprawdę nie potrzebuję niczego więcej. Dla dwóch osób super wybór.
VW Golf też mi się bardzo podoba, ale kupując nowy samochód Clio możesz mieć naprawdę dużo taniej.saxorulez - Pon 27 Paź, 2008
Majkel napisał/a:
N15 99rok
witam w klubie też mam N15 z 2.0 on board...
mój jeszcze składany w JP
Ostatnio byłem z klubem nissan-motorsportclub.de na Ring i zrobiłem nim 4 czas w klasie takze zacna fura naprawdęanjas - Pon 27 Paź, 2008
saxorulez napisał/a:
witam w klubie też mam N15 z 2.0 on board...
potwierdzam, almera prezesa idzie jak zła!
Anonymous - Pon 27 Paź, 2008
Kod:
potwierdzam i ja, kręci sie ślicznie.
wczesniej nie myślałem o almerze na poważnie wydawało mi się, ze duzo większy, a zarazem cięższy furak niż clio czy vts nie bedzie pomykal, ale milo mnie zaskoczyła...Anonymous - Pon 27 Paź, 2008 dałem ciała z wklejaniem saxorulez - Pon 27 Paź, 2008 Majkel,
a u ciebie seria? do ilu to sie kręci?
ja jak sprowadziłem zapodałem odrazu stroker kit Tomei, mam 2,35L pojemności z bardzo bezpiecznyną średnica tłoka 90mm i customowymi tłokami CP ze stopniem CR 12,3 : 1 nie jest to optimum na ulicę ale sprawdza sie idealnie w sporcie. No ale 234KM w NA pękło...Misiek_lbn - Pon 27 Paź, 2008 saxorulez, a na jakim paliwie jeździsz saxorulez - Pon 27 Paź, 2008 mówiłem Ci że przy strojeniu jechał na V power 99+, natomiast na torze aby schłodzić jeszcze co nieco silnik lejemy ON z NESTE bo ejst najtańsze i dają 5gr rabatu jak tankuje i płace kartą..