Nie żebym się czepiał, ale czy pod względem obrony narodowej czy spraw zagranicznych może być gorzej niż za PO?
2 przykłady z brzegu, sprzęt wojskowy kupujemy za granicą to raz, a dwa to że do dnia dzisiejszego nie mamy wraku Tupolewa, wiem Smoleńsk ku#$@a, ale osobiście uważam, że to porażka polskiego rządu. Dla przykładu Rosja lada moment będzie miała u siebie wrak Airbusa.
A wracając jeszcze do polityki zagranicznej to pewnie będą się z nas śmiać, ale będzie to śmiech rozpaczy, bo nikt nie będzie już wchodził w dupę Niemcom czy Francuzom, a i z Rosją sobie nie damy w kaszę dmuchać.
Merkel podobno już się boi, bo nie klepniemy jej pomysłu w sprawie imigrantów
gdyby nie autor to byłbym przekonany, że to całkiem udany trolling.Anonymous - Wto 10 Lis, 2015 Nie zdziwiła mnie taka reakcja, ale miałem nadzieję na jakieś argumenty z Twojej strony. Proszę jednak nie wgłębiaj się w temat, to jest moje zdanie, a Twoja prawda jest najprawdziwsza fydi - Wto 10 Lis, 2015
GeKo napisał/a:
Justine, Odnośnie śmigłowców to poszukaj dokładnie poczytaj, bo jest to bodajże jedna z niewielu rozsądnych decyzji PO. Nie wspominając jak rozwalił agenturę.
Dla ułatwienia dodam że Świdnik i Mielec to już nie bardzo są polskie zakłady. Jedne to Augsta - Westland a drugi to Sikorsky. Jedni i drudzy chcieli nam wcisnąć chłam w tym przetargu pomimo tego że obie firmy miały w ofercie sprzęt który odpowiadał naszym wymaganiom tylko jakoś dziwnym trafem nie trafił do przetargu.
'
+1 dla Pitta, cała gimbaza nie pamięta jaki kabaret był w sejmie
+1 dlaGeKo, dodam tylko jeszcze, że AW spieprzyła modernizację Sokoła. W Świdniku od początku liczono, że modernizacja obejmie wymianę silników i przekładni, dzięki czemu Sokół mógłby latać z odpowiednią prędkością, manewrować i przenosić więcej uzbrojenia oraz pancerza. Teraz po modernizacji powstał śmigłowiec który już jest przestarzały i nie ma praktycznie żadnej wartości bojowej
Justine napisał/a:
sprzęt wojskowy kupujemy za granicą to raz,
To jaki sprzęt wojskowy nie powinniśmy kupować zagranicą tylko w Polsce?Jakarti - Wto 10 Lis, 2015 najlepiej wszystko żeby byla kasa na wczasy zagraniczne dla polakow
musialem
oczywiscie zart Anonymous - Wto 10 Lis, 2015
fydi napisał/a:
GeKo napisał/a:
Justine, Odnośnie śmigłowców to poszukaj dokładnie poczytaj, bo jest to bodajże jedna z niewielu rozsądnych decyzji PO. Nie wspominając jak rozwalił agenturę.
Dla ułatwienia dodam że Świdnik i Mielec to już nie bardzo są polskie zakłady. Jedne to Augsta - Westland a drugi to Sikorsky. Jedni i drudzy chcieli nam wcisnąć chłam w tym przetargu pomimo tego że obie firmy miały w ofercie sprzęt który odpowiadał naszym wymaganiom tylko jakoś dziwnym trafem nie trafił do przetargu.
'
+1 dla Pitta, cała gimbaza nie pamięta jaki kabaret był w sejmie
+1 dlaGeKo, dodam tylko jeszcze, że AW spieprzyła modernizację Sokoła. W Świdniku od początku liczono, że modernizacja obejmie wymianę silników i przekładni, dzięki czemu Sokół mógłby latać z odpowiednią prędkością, manewrować i przenosić więcej uzbrojenia oraz pancerza. Teraz po modernizacji powstał śmigłowiec który już jest przestarzały i nie ma praktycznie żadnej wartości bojowej
Justine napisał/a:
sprzęt wojskowy kupujemy za granicą to raz,
To jaki sprzęt wojskowy nie powinniśmy kupować zagranicą tylko w Polsce?
Szymon, ja nie jestem w temacie śmigłowców, ale jak ogłoszo przetarg to wiele słów krytyki było i to od ludzi, którzy powiedzmy siedzą w temacie
Sprzętu w Polsce mamy pełno od broni po sprzęt wojskowy, który śmiało sprzedawany jest za granicę, a nie u nas, wiem, że większość to już koncerny zagraniczne, ale są to Polskie firmy z polską tradycją i fabrykami dającym pracę Polakom.
Odbiegając od militariów mamy Pendolino i Pesę, tutaj chyba też nie zadziałał rozsądek.anjas - Wto 10 Lis, 2015
Justine napisał/a:
Odbiegając od militariów mamy Pendolino i Pesę, tutaj chyba też nie zadziałał rozsądek.
z tego co wiem, kiedy było zamawiane Pendolino Pesa nie miała konkurencyjnych wagonów i nie przystąpiła do przetargu. Ale może i lepiej, bo jak w końcu od niej zamówiono wagony to zobacz co się dzieje: http://wyborcza.biz/bizne...mowieniami.html
Być może przepadną przez to środki unijne.Jakarti - Wto 10 Lis, 2015 pozostaje wylaczyc sie z tej polityki
podnozek powiedzial ze do ue nie jedzie i chuk. woli w watykancu z rodzina balowac.Vlodarsky - Wto 10 Lis, 2015 Podobno Duda jako jedyny nie założył sukienki do Papieża. Szok. Wszyscy w kieckach, a On spodnie.karoluPL - Wto 10 Lis, 2015
MIESIĘCZNICA SMOLEŃSKA
aktualny skład rządzący w pigułce.Anonymous - Wto 10 Lis, 2015 Warszawiacy są przygotowani na jutrzejszy marsz niepodległości? Ciekawe jakie będą szkody? Kamill - Wto 10 Lis, 2015 Są przygotowani. Na trasie marszu ktoś znalazł wiadra z kamieniami i kostka granitową.Anonymous - Wto 10 Lis, 2015 licze na solidną rozpierduche zefir - Śro 11 Lis, 2015 dobrze ze dzis jestem w pracy z dala od tych przyjemniaczków bob.dsk - Śro 11 Lis, 2015 Ale Andrzej zajeba..... Anonymous - Śro 11 Lis, 2015 komorowi z bańki?