To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - ktory telefon

Michał - Nie 21 Lis, 2010

brałem n900 pod uwage
ale zdecydowałem sie na milestona

PiTT - Nie 21 Lis, 2010

Michał napisał/a:
brałem n900 pod uwage
ale zdecydowałem sie na milestona

daj znać jak się sprawuje
po ostatnich telefonach "tylko" dotykowych, zdecydowałem się na łączone z klasyczną klawiaturą, nic tego nie zastąpi :)

Maciusiowy - Nie 21 Lis, 2010

żeby nie zakładać nowego tematu: ostatnio mam pewien problem w moim HTC Touch Pro2...chodzi o to, że w Windows Mobile co chwilę pojawia się komunikat, że pamięc jest pełna :/ I niewiele zmienia tutaj fakt, że wywaliłem prawie wszystkie foty, filmy itd, chodzi najprawdopodobniej o dane z netu itp. Czy ktoś wie, gdzie mogę takie pliki tymczasowe znaleźć? "Temp" jest pusty...
PiTT - Pon 22 Lis, 2010

Maciusiowy napisał/a:
żeby nie zakładać nowego tematu: ostatnio mam pewien problem w moim HTC Touch Pro2...chodzi o to, że w Windows Mobile co chwilę pojawia się komunikat, że pamięc jest pełna :/ I niewiele zmienia tutaj fakt, że wywaliłem prawie wszystkie foty, filmy itd, chodzi najprawdopodobniej o dane z netu itp. Czy ktoś wie, gdzie mogę takie pliki tymczasowe znaleźć? "Temp" jest pusty...

CleanRAM i ClearTemp, 2 programiki które trochę mogą poczyścić
im więcej masz programów zainstalowanych tym mniej miejsca dla pamięci operacyjnej, co wg. mnie jest zwyczajnym idotyzmem ze strony producenta
możesz przenieść wszystkie fotki na zew. kartę, ustawić żeby załączniki maili + mmsy zapisywały się na karcie pamięci a nie w wew. pamięci a i tak może Ci wywalić komunikat że masz za mało pamięci :)
trzeba też czyścić często wszystkie tempy itd.
ogólnie windows w telefonie to gówno jakich mało, raz popełniłem ten błąd kupując Omnie, drugi raz z HTC, nie ma chooja żebym trzeci raz poszedł w ten posrany system w telefonie :D
trzeba być mózgiem komputerowym żeby sobie skonfigurować htc tak żeby śmigał bez problemów z masą dodatków, znajomy ma hd2 i jest zachwycony że w końcu może mieć w nim wszystko, pomijając fakt że musi go resetować pare razy dziennie ;)

szymlorek - Sob 27 Lis, 2010

Skoro windows w telefonie to nieszczególny pomysł, a iphone jest delikatnie mówiąc za duży i nie zbyt przyjemnie nosić go w kieszeni to co mi zostaje ? :/
Byłem już niemal zdecydowany na htc hd2 ale jeżeli tam rzeczywiście trzeba coś konfigurowac opróżniać itd to chyba jednak nie dla mnie, a nie mam zasadniczo wygórowanych wymagań, chciałbym żeby telefon był płaski, oszczędny w formie, miał wifi i normalną przeglądarkę, wbudowany aparat toster czy mikrofalówkę mam gdzieś, i tak nie będę ich używał ;)

Smutno mi trochę zmieniać moją N6020

5 lat ze mną,1graliśmy nią w piłkę, 2 razy się wyprała, 3 razy ją zgubiłem w tym raz odesłała mi ją pocztą właścicielka pensjonatu po którymś z afterków porajdowych.
+-100000 upadła z różnych wysokości i wciąż działa :rotfl:
Mimo intensywnego użytkowania bateria ciągle trzyma minimum 3-4 dni...

PiTT - Sob 27 Lis, 2010

to moje subiektywne zdanie
mnie to denerwowało
ale przecież HD2 jest większe od Iphona :>
iphone ma mega przewagę jeśli chodzi o ekran dotykowy, jest tak precyzyjny że można przymknąć oko na brak klawiatury, wszystko bardzo intuicyjnie się obsługuje

Janusz - Sob 27 Lis, 2010

ja się nie znam, ale wiem ze winda w telefonie to katastrofa, natomiast dobre opinie zbiera system android, i chyba niektóre HTC tez go maja :)
GeKo - Sob 27 Lis, 2010

Janusz, opinie opiniami a życie życiem, aż tak kolorowo nie jest :)
HD2 ma ekran pojemnościowy który jest mniej precyzyjny niż std ekrany, reaguje on na ciepło paluchów wiec zwyklym rysikiem go nie obsłużymy. u mnie jutro wjeżdza nowy soft, choć ten który wrzucił Pitt nie jest najgorszy od 3dni bez resetu, troche zabaw z telefonem i dalej jest piekielnie szybki. Jedyne co zrobiłem to skalibrowalem ekran bo był wybitnie nieprecyzyjny. Bateria trzyma 2 dzień przy włączonym wifi i BT non stop, dziś pewnie padnie przed końcem dnia.

PiTT - Sob 27 Lis, 2010

GeKo napisał/a:
Janusz u mnie jutro wjeżdza nowy soft, choć ten który wrzucił Pitt nie jest najgorszy od 3dni bez resetu, troche zabaw z telefonem i dalej jest piekielnie szybki. Jedyne co zrobiłem to skalibrowalem ekran bo był wybitnie nieprecyzyjny. Bateria trzyma 2 dzień przy włączonym wifi i BT non stop, dziś pewnie padnie przed końcem dnia.

ja wrzuciłem rom który był wtedy najnowszy
co do kalibracji to ja sobie skalibrowałem tylko przed wysłanie do Ciebie zrobiłem reset i wszystko wróciło do ustawień fabrycznych, łącznie z ekranem ;)
jak Ci się go używa? zadowolony?

Loko - Sob 27 Lis, 2010

szymlorek napisał/a:
Skoro windows w telefonie to nieszczególny pomysł, a iphone jest delikatnie mówiąc za duży i nie zbyt przyjemnie nosić go w kieszeni to co mi zostaje ? :/
Byłem już niemal zdecydowany na htc hd2 ale jeżeli tam rzeczywiście trzeba coś konfigurowac opróżniać itd to chyba jednak nie dla mnie, a nie mam zasadniczo wygórowanych wymagań, chciałbym żeby telefon był płaski, oszczędny w formie, miał wifi i normalną przeglądarkę, wbudowany aparat toster czy mikrofalówkę mam gdzieś, i tak nie będę ich używał ;)

Smutno mi trochę zmieniać moją N6020
Obrazek

5 lat ze mną,1graliśmy nią w piłkę, 2 razy się wyprała, 3 razy ją zgubiłem w tym raz odesłała mi ją pocztą właścicielka pensjonatu po którymś z afterków porajdowych.
+-100000 upadła z różnych wysokości i wciąż działa :rotfl:
Mimo intensywnego użytkowania bateria ciągle trzyma minimum 3-4 dni...

Widzę że mamy podobne podejście do telefonów. Też miło wspominam 6020 solidny telefon z dobra baterią. Do zmiany skłoniło mnie to, że pewnego razu, kiedy jedna z koleżanek zobaczyła mój telefon leżący na biurku, z wyraźnym zmartwieniem w głosie zapytała kiedy i w jakich okolicznościach ukradli mi telefon, bo widzi ze mam jakiś zastępczy. :rotfl:
Ale przy kazdej zmianie telefonu mam wrażenie zę się cofam ;D

anjas - Sob 27 Lis, 2010

PiTT napisał/a:
ja sobie skalibrowałem

mahometa chyba...
hie hie hie...

bizon - Sob 27 Lis, 2010

6020 to byl zajebisty fon, dalej swojego trzymam z sentymentu.
Bonczek - Sob 27 Lis, 2010

Ja już czekam na swojego iPhone`a 4 :jupi: 3gs był super (wiem, powtarzam się), a myślałeś może o Nokiji e52 albo c6?
Michał - Sob 27 Lis, 2010

mam milestona
juz mnie wkarwia. Wole tradycyjne telefony, gdzie w czasie jazdy mozna napisać esa.
oczywiscie, tylko klawirki wysuwanej uzywam.

PITT- ogólnie telefon jest fajny. Super jakościowo, ciężki ( to dla mnie plus, czuć ze masz skurwiela w łapie )
Natomiast, nie przekonują mnie te dotykowe telefony. Karwa, co za szajs jak to pisze Maras23VipAngela

Konrad - Sob 27 Lis, 2010

Bonczek napisał/a:
a myślałeś może o Nokiji e52?
E52 to chłam, tato ma i srednio co 3 miesiace trzeba mu robic hard reset i od roku 2 razy byl na gwarancji :D NIE POLECAM, ZANETKA LETA