Stf - Śro 15 Wrz, 2010 aaa no tak. elektorat jarka jest myślący a Bronka to czerwoni bezmózgowcy. ton spod krzyża zachowany , ehhh eM dałbyś sobie na luz ciut.PiTT - Śro 15 Wrz, 2010 Bóg istnieje... dzięki niemu Jaro przewalił w wyborachM - Śro 15 Wrz, 2010
Stf napisał/a:
aaa no tak. elektorat jarka jest myślący a Bronka to czerwoni bezmózgowcy. ton spod krzyża zachowany - gratki.
Napisałem coś zupełnie innego ale widzę że rozmowa jak bumerang tylko Jarek, Krzyż, Jarek, Krzyż.
Tak się składa że od paru miesięcy mainstream próbuje drukować a raczej brukować ludziom w świadomości kilka tematów m.in. Jarek oraz Krzyż. Nie przeraża Cię to? Nie czujesz się wkręcony?
Tak się zastanawiałem, przecież jest w polsce tyle problemów, spolecznych, gospodarczych codziennych. Dlaczego mimo tego ludzie klepią tylko o krzyżu i o jarku.
Odpowiedz jest prosta - ludzie uważają przekazy medialne za rzeczywistość i to jest prawdziwy problem tej demokracji.Stf - Śro 15 Wrz, 2010
M napisał/a:
Tak się składa że od paru miesięcy mainstream próbuje drukować a raczej brukować ludziom w świadomości kilka tematów m.in. Jarek oraz Krzyż. Nie przeraża Cię to? Nie czujesz się wkręcony? Tak się zastanawiałem, przecież jest w polsce tyle problemów, spolecznych, gospodarczych codziennych. Dlaczego mimo tego ludzie klepią tylko o krzyżu i o jarku.
Odpowiedz jest prosta - ludzie uważają przekazy medialne za rzeczywistość i to jest prawdziwy problem tej demokracji.
rzygam tym. ale nie mieli by co drukować gdyby nie było takich akcji przypominających o nim typu nawiązywanie do obalenia demokracji i przemarsz centrum stolicy z pochodniami. no kurfa to chyba jest news... to z dnia na dzień nabiera większego rozmachu przez tego idiotę. już widzi że ludzie mają go dość to zacietrzewiony idzie o krok dalej i dalej i dalej. przeraża mnie to co za chwilę może się wydarzyć. chyba muszę zacząć słuchać radia maryja, żeby być na czasie i ewentualnie wyjechać na weekend z wawy jak będą jakieś ustawki...M - Śro 15 Wrz, 2010 Nie wiem Przemek, może powinieneś mniej oglądać newsy, spojrzeć na to wszystko z innej strony.Stf - Śro 15 Wrz, 2010 ale o to chodzi, że nie muszę oglądać tv bo mieszkam w Wawie i czy chcę czy nie to mnie dotyczy bezpośrednio. często np. jeździłem sobie do browarmii na karmazynowe w weekend - teraz? - nie chcę kusić losu bo gdybym po drodze spotkał jakiegoś bereta wyjeżdżającego z głupim tekstem to nie wytrzymałbym...M - Śro 15 Wrz, 2010 Pobiłbyś babcię z różańcem?pP - Śro 15 Wrz, 2010
M napisał/a:
Nie wiem Przemek, może powinieneś mniej oglądać newsy, spojrzeć na to wszystko z innej strony.
Maćku. ja tak zrobiłem. zamiast oglądać TV sam się wybrałem pod krzyż i te same osoby, które biją brawo ludziom z PISu jak oni składają wieńce i jak Jarek przemawia po przemarszu, widząc mnie krzyczały: "módl się albo spierdalaj żydzie i komunisto, precz".. to jest świat realny i a dodam tylko, że nic sam nie krzyczałem, nie mówiłem, nawet nie miałem uśmiechu na twarzy, po prostu podszedłem i czytałem co tam jest napisane na kartkach..Stf - Śro 15 Wrz, 2010 tam niestety nie tylko babcie stoją...M - Śro 15 Wrz, 2010
pP napisał/a:
M napisał/a:
Nie wiem Przemek, może powinieneś mniej oglądać newsy, spojrzeć na to wszystko z innej strony.
Maćku. ja tak zrobiłem. zamiast oglądać TV sam się wybrałem pod krzyż i te same osoby, które biją brawo ludziom z PISu jak oni składają wieńce i jak Jarek przemawia po przemarszu, widząc mnie krzyczały: "módl się albo szybko leci żydzie i komunisto, precz".. to jest świat realny i a dodam tylko, że nic sam nie krzyczałem, nie mówiłem, nawet nie miałem uśmiechu na twarzy, po prostu podszedłem i czytałem co tam jest napisane na kartkach..
Przykro mi, naprawde. Ale ja tych ludzi nie bronie, nic mi do tego.Bonczek - Śro 15 Wrz, 2010
pP napisał/a:
zamiast oglądać TV sam się wybrałem pod krzyż
Dobrze ryje łeb co się tam dzieje co?M - Śro 15 Wrz, 2010 Powiedzcie sami, czy ktokolwiek by się tym faktem zainteresował gdyby nie codzienny medialny magiel?
Czy są jakieś inne problemy w Polsce w tej chwili?
Niech każdy sobie odpowie na te pytania bo nie potrafię przekazać o co mi chodzi widocznie.Bonczek - Śro 15 Wrz, 2010 M, w tym przypadku Cię akurat doskonale rozumiem Stf - Śro 15 Wrz, 2010
M napisał/a:
Powiedzcie sami, czy ktokolwiek by się tym faktem zainteresował gdyby nie codzienny medialny magiel?
eM - przeczytaj co napisałem powyżej. przecież przez ostatnie 2 tyg praktycznie nic nie było w mediach do mometu wkroczenia jarka z całym kordonem i wyzywanie prezydenta i innych polityków do spier.... od władzy. po tym przemarsz krakowskim przedmieściem z pochodniami jak po wygranej bitwie na czele powstania. już pomijam gesty innych kutafonów z pisu do osób modlących się - like a Stalin pozdrawiający swoich towarzyszy... tego też mieli nie pokazywać ?pP - Śro 15 Wrz, 2010
M napisał/a:
Niech każdy sobie odpowie na te pytania
Zgadzam się Maćku! Ale nie zaprzeczysz chyba, że Jarka problemem jest nie to, że są ludzie biedni, że nie ma kasy na przedszkola, że nie ma drug, że to i tamto.. Jego problemem jest to, że on nie rządzi i dlatego wszyscy są be!