To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

MotorSport - [RSMP, RPP...] SEZON 2013

Wrobel - Sob 10 Sie, 2013

https://www.facebook.com/...566385223403898
qbus z markiem

ja jechalem z klaudia, choc lista startowa i tak twierdzi inaczej :) , rolada na pierwszym oesie przez maske i auto spadlo na moje drzwi, do mety dojechalismy ale techniczny zaczal sie czepiac....

bizon - Sob 10 Sie, 2013

fuk, na telemark to nie wygladalo.
mam nadzieje, ze wszyscy cali i zdrowi?

Wrobel - Sob 10 Sie, 2013

cali, ale podejrzewam ze jutro zaczniemy odczuwac ból
bizon - Sob 10 Sie, 2013

pewnie tak :(
trzymajcie sie :*

106 - Sob 10 Sie, 2013

dobrze, ze zalogi cale!
grubych dzwonow na rajdzie co nie miara :/

my szczesliwie na mecie... 1 w klasie 9RPP, 2 w grupie N i 9 w generalce

:jupi:

Przem_106 - Sob 10 Sie, 2013

Brawo Bartek, zacne macie tempo. Zyczę Wam na koniec sezonu wygrania N-ki, bo N2 juz chyba macie :) No i fajnie by było utrzymac pierwszą 10 generalki.
Jak myslisz czy byłby ktos w stanie TOP francuzem typu 106/saxo w N-ce dotrzymac wam kroku?

No Qbus niezle Cie tesc przewiozł, ciekawe co na to Twoja mama :pom:
Dobrze, ze lądowaliscie w miękkim. Szkoda Hondy, bo chyba nie ma co zbierac :/

qbus - Nie 11 Sie, 2013

Honda jest cala, to tylko kosmetyka :) auto jest do odbudowania na tym nadwoziu, fartownie odbijalo sie przodem i tylem, konstrukcja wyglada na kompletnie nienaruszoną. Nawet komisja techniczna byla zdziwiona dobrym stanem tego nadwozia. Od moment uderzenia do momentu wyladowania przelecielismy jakies 40 m, czesci byly porozrzucane po calym polu, stracilem kompletnie orientacje i po wysiadnieciu z samochodu polecialem z ok w przeciwną stronę :)
Generalnie chyba jest ok, troche boli mnie noga bo kostką ubiłem całą górną część gaśnicy... ruszac sie moge, tragedii nie ma.

Klaudia tez troche poobijana, oni prasneli rolke na 1 oesie przez przód, auto tez nie wygląda źle... bedziemy szacowac straty w tym tygodniu

Szkoda...zwlaszcza dlatego ze naprawde dobrze nam sie jechalo, na 1 oesie mimo jazdy w kurzu caly drugi lacznik szutrowy zjechalismy jak kilku bardziej doswiadczonych kolegow w podobnych samochodach...

os 1 - https://www.youtube.com/watch?v=E2wi6iYEM3U jazda w kurzu, wyprzedzanie i złapanie w zasięgu wzroku przed meta zalogi ktora jechala 2 numery przed nami!
os 2 - https://www.youtube.com/watch?v=mIor5FOePLc - dzwon

roj - Nie 11 Sie, 2013

qbus napisał/a:
os 2 - https://www.youtube.com/watch?v=mIor5FOePLc - dzwon

jeszcze w locie przestawiłeś kamerę na siebie.. to się nazywa rutyna.. ;)

no ale dobrze, że cali, prędkość była sporo a zabrakło chyba parenaście cm asfaltu żeby pokleiło :)

ŁukaszS3 - Nie 11 Sie, 2013

roj napisał/a:
no ale dobrze, że cali, prędkość była sporo a zabrakło chyba parenaście cm asfaltu żeby pokleiło :)

To chyba w 95% przypadków jest tak że brakuję właśnie kilku cm czarnego... Taki motor sport jest, jeśli się ścigasz a nie wozisz to granica błędu jest bardzo cienka... Dobrze że cały hh.org po tym rajdzie w nie naruszonym stanie, a fury to tylko blacha... Jak kamera się przestawiła to widać jaką HANS robi robotę, pewnie qbus jak wszyscy inni byłeś zły kiedy wprowadzili ten przepis bo wiedziałeś że szarpnie Cię to po kieszeni, a dzisiaj dzięki niemu możesz sobie pić piwko na basenie po takiej klepie!

qbus - Nie 11 Sie, 2013

To prawda... boli mnie tylko noga i dolna część pleców, z szyją nie mam kompletnie żadnego problemu. Ja kupujac Hansa dolozylem nawet do drozszego, lepszego, lzejszego i odkad go pierwszy raz ubralem nie wsiadlbym do rajdowki na zawodach bez kolnierza.
ŁukaszS3 - Nie 11 Sie, 2013

Widzisz... Mam wrażenie że wszyscy zawodnicy z RPP negują przepisy bezpieczeństwa które to podnoszą koszty startów, przez co puchar nie jest tani a z założenia ma być... Fury są coraz szybsze prędkości coraz większe więc bezpieczeństwo też musi być na wyższym poziomie. A póki zawodnicy sami w sobie nie będą mieć przekonania że puchar ma być tani i dalej będą się zbroić w coraz to mocniejsze droższe auta to PZM też będzie podnosił wymagania...
Marek23 - Nie 11 Sie, 2013

Qbus, masakra.dobrze, ze jestescie ok.
Kurde, szkoda tez tych kosztow, bo 2 auta odbudowac bedzie drogo. A to zawsze boli...

Niemy - Nie 11 Sie, 2013

Qbus cieszę się, że cało z tego wyszliście, bo wyglądało to nieciekawie! Pechowy rajd, 2 fury mocno oklepane :-(
106 - Nie 11 Sie, 2013

Przem_106 napisał/a:
Jak myslisz czy byłby ktos w stanie TOP francuzem typu 106/saxo w N-ce dotrzymac wam kroku?

jesli TOP francuz to takie Nkowe saxo/106 na ohlinsie i 140 KM to wydaje mi sie,
ze to malo prawdopodobne. do konca sezonu 2 rajdy i duzo moze sie wydarzyc.
jeszcze zdecydowanie za wczesnie by cieszyc sie z koncowego wyniku.... ale dzieki.

Przem_106 napisał/a:
No Qbus niezle Cie tesc przewiozł

heheh

Bad-i - Nie 11 Sie, 2013

Grubo lataliscie, 106 brawo za wynik.