bizon - Czw 21 Mar, 2013 zdrowo poszliJakarti - Pią 22 Mar, 2013 mistrz
W obliczu likwidacji raju podatkowego na Cyprze, premier Rosji Dmitrij Miedwiediew zaproponował stworzenie rosyjskich rajów podatkowych - na Sachalinie lub Kurylach.
zabiorą całą kasę z Cypru więc i tak wyspa bedzie mocno w dupie i jeszcze beda mielić to u siebie M - Pią 22 Mar, 2013 Wg Gwiazdowskiego tylko 20% kasy w cypryjskich bankach jest "radziecka"
Tak czy siak udało się wywołać panikę i osłabić cypryjski raj podatkowych - chyba o to chodzilo.
Oglądałem filmy z cypru i na ulicach dzieją się dantejskie sceny. Oczywiście nie widzialem tego w tv.M - Pią 22 Mar, 2013 Swoją drogą nadal niesamowite jest dla mnie takie oto dwójmyślenie:
z jednej strony ludzie w PL oddają do Państwa 40% z każdej pensji, a drugiej strony łapią się za głowy jaki to zamordyzm zabrać komuś 10% oszczędności
Rozumiem że taką trudną i ciężką prawdę o owocach swojej pracy się podświadomie odrzuca, zaprzecza - z drugiej strony jest to jakaś paranoja.
Jedyne wytlumaczenie to takie ze ludzie do wszystkiego przywykną.Anonymous - Pią 22 Mar, 2013
M napisał/a:
Swoją drogą nadal niesamowite jest dla mnie takie oto dwójmyślenie:
z jednej strony ludzie w PL oddają do Państwa 40% z każdej pensji, a drugiej strony łapią się za głowy jaki to zamordyzm zabrać komuś 10% oszczędności
M, o różnicach między jednym a drugim już było, jest sens to wałkować?M - Pią 22 Mar, 2013
AleX_R53 napisał/a:
M napisał/a:
Swoją drogą nadal niesamowite jest dla mnie takie oto dwójmyślenie:
M, o różnicach między jednym a drugim już było, jest sens to wałkować?
Alex twoje argumenty znam i się z nimi nie zgadzam, chcę posłuchać jeszcze innych zdania.Bart - Pią 22 Mar, 2013 Ja mam zdanie takie jak Alex anjas - Pią 22 Mar, 2013 ja też mam takie jak Alex, to duża różnica ustanowić jakiś podatek a po prostu NAGLE, bez zapowiedzi zajumać komuś z konta pieniądze.M - Pią 22 Mar, 2013 Co formy zgoda, a co do treści?iQ - Pią 22 Mar, 2013 Nie tylko w PL ludzie oddaje panstwu pieniadze w formie podatkow. Kazdy sie z tym faktem juz pogodzil, plac i placz.M - Pią 22 Mar, 2013 Oczywiście - i tak jest jak napisałem już wcześniej, tylko nadal twierdzę że odprowadzanie takich sum pieniędzy jest grabieżą/niewolnictwem. Wiem że to mocne słowa ale tak to widzę.Młody Papież - Pią 22 Mar, 2013 niewolnictwem tzw dobrowolnym Jakarti - Pią 22 Mar, 2013
M napisał/a:
jest wiele , wiele sposobów zeby zaplacic nizszy podatek. podatek jest +/- stały, wiadomo, ze trzeba go zaplacic. mozna sie na to przygotowac, swiadomie zaplanowac działania.
*nie oceniam czy jego wysokość jest okej.. zawsze moze byc nizszy.
jak juz cale zycie oszczedzałeś i udalo Ci sie zaplacic tego podatku maksymalnie mało na skutek czego odlozyles maksymalnie duzo i budzisz sie z informacją , ze w sumie ostatnie 5 lat oszczednosci zabralo Ci państwo "bo tak" to ja widzę tutaj ogromną różnicę..iQ - Pią 22 Mar, 2013 Jest, nikt nie zaprzeczy. I co? Jedynym normalnym wyjsciem wg. mnie jest przeprowadzka gdzi indziej, gdzie bardziej ci odpowiadaM - Pią 22 Mar, 2013 Masz racje Mikael,