To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

bizon - Czw 21 Mar, 2013

zdrowo poszli
Jakarti - Pią 22 Mar, 2013

mistrz :D

W obliczu likwidacji raju podatkowego na Cyprze, premier Rosji Dmitrij Miedwiediew zaproponował stworzenie rosyjskich rajów podatkowych - na Sachalinie lub Kurylach.

Read more: http://wyborcza.biz/bizne...t#ixzz2OFkmLKI3

zabiorą całą kasę z Cypru więc i tak wyspa bedzie mocno w dupie i jeszcze beda mielić to u siebie :rotfl:

M - Pią 22 Mar, 2013

Wg Gwiazdowskiego tylko 20% kasy w cypryjskich bankach jest "radziecka" :)
Tak czy siak udało się wywołać panikę i osłabić cypryjski raj podatkowych - chyba o to chodzilo.
Oglądałem filmy z cypru i na ulicach dzieją się dantejskie sceny. Oczywiście nie widzialem tego w tv.

M - Pią 22 Mar, 2013

Swoją drogą nadal niesamowite jest dla mnie takie oto dwójmyślenie:
z jednej strony ludzie w PL oddają do Państwa 40% z każdej pensji, a drugiej strony łapią się za głowy jaki to zamordyzm zabrać komuś 10% oszczędności :)
Rozumiem że taką trudną i ciężką prawdę o owocach swojej pracy się podświadomie odrzuca, zaprzecza - z drugiej strony jest to jakaś paranoja.
Jedyne wytlumaczenie to takie ze ludzie do wszystkiego przywykną.

Anonymous - Pią 22 Mar, 2013

M napisał/a:
z jednej strony ludzie w PL oddają do Państwa 40% z każdej pensji, a drugiej strony łapią się za głowy jaki to zamordyzm zabrać komuś 10% oszczędności

M, o różnicach między jednym a drugim już było, jest sens to wałkować?

M - Pią 22 Mar, 2013

AleX_R53 napisał/a:
M napisał/a:
z jednej strony ludzie w PL oddają do Państwa 40% z każdej pensji, a drugiej strony łapią się za głowy jaki to zamordyzm zabrać komuś 10% oszczędności

M, o różnicach między jednym a drugim już było, jest sens to wałkować?

Alex twoje argumenty znam i się z nimi nie zgadzam, chcę posłuchać jeszcze innych zdania.

Bart - Pią 22 Mar, 2013

Ja mam zdanie takie jak Alex :>
anjas - Pią 22 Mar, 2013

ja też mam takie jak Alex, to duża różnica ustanowić jakiś podatek a po prostu NAGLE, bez zapowiedzi zajumać komuś z konta pieniądze.
M - Pią 22 Mar, 2013

Co formy zgoda, a co do treści?
iQ - Pią 22 Mar, 2013

Nie tylko w PL ludzie oddaje panstwu pieniadze w formie podatkow. Kazdy sie z tym faktem juz pogodzil, plac i placz.
M - Pią 22 Mar, 2013

Oczywiście - i tak jest jak napisałem już wcześniej, tylko nadal twierdzę że odprowadzanie takich sum pieniędzy jest grabieżą/niewolnictwem. Wiem że to mocne słowa ale tak to widzę.
Młody Papież - Pią 22 Mar, 2013

niewolnictwem tzw dobrowolnym :>
Jakarti - Pią 22 Mar, 2013

M napisał/a:
z jednej strony ludzie w PL oddają do Państwa 40% z każdej pensji, a drugiej strony łapią się za głowy jaki to zamordyzm zabrać komuś 10% oszczędności :)

jest wiele , wiele sposobów zeby zaplacic nizszy podatek. podatek jest +/- stały, wiadomo, ze trzeba go zaplacic. mozna sie na to przygotowac, swiadomie zaplanowac działania.

*nie oceniam czy jego wysokość jest okej.. zawsze moze byc nizszy.

jak juz cale zycie oszczedzałeś i udalo Ci sie zaplacic tego podatku maksymalnie mało na skutek czego odlozyles maksymalnie duzo i budzisz sie z informacją , ze w sumie ostatnie 5 lat oszczednosci zabralo Ci państwo "bo tak" to ja widzę tutaj ogromną różnicę..

iQ - Pią 22 Mar, 2013

Jest, nikt nie zaprzeczy. I co? Jedynym normalnym wyjsciem wg. mnie jest przeprowadzka gdzi indziej, gdzie bardziej ci odpowiada
M - Pią 22 Mar, 2013

Masz racje Mikael,

a poniżej jest dowód na to że w najbliższym czasie w polsce demokratycznie nie ma najmniejszych szans na prowolnościowe zmiany:
http://www.rp.pl/artykul/...ce-panstwa.html

Dla mnie to wyjaśnia wszystko - w zasadzie nie będę poruszał tego tematu więcej :)