To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

Kamill - Sob 28 Lut, 2015

A mnie dzisiaj na lazienkowskiej milo zaskoczyl Pan w toyocie FJ. Lecialem lewym 130 i zaczął się zbliżać o_O , wiec dołożyłem do 140 i jak jest zakręt w tunelu gdzies pod marszalkowską myśle obsra pory i zwolni dwukrotnie. Ale nie. Ja sie hondą tak już dość brawurowo miesciłem na swoim pasie a on poszedl za mną pełnym ogniem. Jak na taką szafe to szacunek :jupi:
PiTT - Sob 28 Lut, 2015

Kamill - Sob 28 Lut, 2015

Passat mnie nigdy nie zaskoczył
PiTT - Sob 28 Lut, 2015

Kamill napisał/a:
Passat mnie nigdy nie zaskoczył

nie? nawet ta nowatorska i unikalna generacja b8? :rotfl:

jeszcze w temacie leona cupra
http://www.topgear.com.pl...kuly,5439#fp=tg

cos tu mi nie gra... o_O
Standardem jest też nowa mechaniczna blokada mechanizmu różnicowego o ograniczonym poślizgu z elektronicznym sterowaniem, która w ekstremalnych sytuacjach potrafi przekazać do 100 proc. momentu na jedno z przednich kół, co świetnie sprawdza się na dynamicznie pokonywanych zakrętach.

no chwila moment, szpera ma chyba za zadanie rozkladac moc na kola tak aby para nie szla w kolo o najmniejszym oporze... czyli jadac ogniem w lewy zakret i wychodzac z niego to prawe kolo powinno dostac wiecej mocy, zgadza sie?
to w jakiej sytuacji przy dynamicznym pokonywaniu zakretow moze byc przekazane 100%? chyba tylko jak sie leci juz na 2 kolach ;D

Anonymous - Sob 28 Lut, 2015

dziennikarz kretyn,wiekszość z nich nie ma pojęcia o czym pisze
WuRC - Pon 02 Mar, 2015

PiTT napisał/a:
w ekstremalnych sytuacjach potrafi przekazać do 100 proc. momentu na jedno z przednich kół

Każdy otwarty dyfer to potrafi.

A że nie na właściwe koło to już szczegół :>

Walle - Pon 02 Mar, 2015

Kamill napisał/a:
A mnie dzisiaj na lazienkowskiej milo zaskoczyl Pan w toyocie FJ. Lecialem lewym 130 i zaczął się zbliżać o_O , wiec dołożyłem do 140 i jak jest zakręt w tunelu gdzies pod marszalkowską myśle obsra pory i zwolni dwukrotnie. Ale nie. Ja sie hondą tak już dość brawurowo miesciłem na swoim pasie a on poszedl za mną pełnym ogniem. Jak na taką szafe to szacunek :jupi:

dwóch gniewnych ludzi..... :faja: ;D

Marek23 - Pon 02 Mar, 2015

Jednak jestem mistrzem nawet docierania. Skoda wyplula wedlug normy 257 koni. Mam boxa z Compsportu na 290 koni, troche zmniejszyli moc, bo byly male problemy przy niskich temperaturach. Auto jedzie okrutnie. Po gwarancji robie program na 310 :rotfl:
PiTT - Wto 03 Mar, 2015

Marek23 napisał/a:
Jednak jestem mistrzem nawet docierania. Skoda wyplula wedlug normy 257 koni. Mam boxa z Compsportu na 290 koni, troche zmniejszyli moc, bo byly male problemy przy niskich temperaturach. Auto jedzie okrutnie. Po gwarancji robie program na 310 :rotfl:

no to masz odpowiedz dlaczego tak leczyla inne auta :)
37KM bonusowo to juz cos :)
jak dziala ten box compsportowy?
ja sie pytalem ostatnio to musza u mnie rozbierac kompa... ogolnie to pi@rdole taki biznes bo nawet majac te 210-220KM nie bede mial podejscia do takiej "seryjnej" octy xD ;D

qbus - Wto 03 Mar, 2015

Cytat:
Po gwarancji robie program na 310

Ja będę miał tyle w serii :rotfl:

Anonymous - Wto 03 Mar, 2015

qbus, To co kupujesz?
qbus - Wto 03 Mar, 2015

Jak się dorobię to nowego Type R ;)
bob.dsk - Wto 03 Mar, 2015

Poszukuję auto do firmy.

- Gnojówa
- 2013 w górę
- max 60K PLN

ktoś coś ma, widział ?

kaziu1985pn - Wto 03 Mar, 2015

qbus, wiadomo juz w jakiej cenie bedzie ?? :)
was79 - Wto 03 Mar, 2015

Obstawiam na 130 kzł.

Edit:
Jednak trochę więcej bo ok. 30 k funtów