To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

karoluPL - Wto 17 Lis, 2015

to już nawet śmieszne nie jest, prawo i sprawiedliwość no bardzo prawe, bardzo sprawiedliwe :]

Anonymous - Wto 17 Lis, 2015

Z drugiej strony jeśli ktoś ma naginać prawo w imię dobra to dlaczego nie :]
Jakarti - Wto 17 Lis, 2015

zdefiniuj to dobro
Anonymous - Wto 17 Lis, 2015

No nie gadajcie ze sie tego nie spodziewaliści?Nikt składu rządu nie widział?
kosmita - Wto 17 Lis, 2015

Byleby nie wpuścili ciapatych do kraju to będą mieli poparcie :rotfl:
EmerytRs2 - Wto 17 Lis, 2015

Dzieje się, a to dopiero poczatek. Gdzie jest kukiz, gdzie petru? Czy oni przypadkiem nie powini teraz komentowac decyzji Prezydenta? Czy mozemy teraz zrobic sonde na kogo zaglosowales?
Alexxx - Śro 18 Lis, 2015

Czy juz mozna zaczac katalogowac afery/bezprawie/wpadki Prezydenta i Rzadu?
1. Wypowiedz przydupasa jakim jest swietojeiwy Blaszczak o "niemieckiej bucie"
2. Ulaskawienie Kaminskiego przez PAD
3. Wycofanie sie Waszczykowskiego z obietnic o nieprzyjeciu uchodźcow
4. Zniesienie kadencyjnosci (oraz innych zwyczajow sejmowych) w komisji ds. sluzb co zostalo skomentowane cytatami Pawlowicz i Szydlo jak byly w opozycji (http://m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,117915,19201993,jak-posel-brejza-w-4-minuty-osmieszyl-pis-tylko-cytujac-pawlowicz.html) kiedy wtedy tego bronily
5. Pojawila sie juz pierwsza tasma z poslem PiS ktory ugadywal sie z PKO...
6. 7. 8....

Bo jakby PO cos takiego odwalilo to zaraz bylaby jazda.

rabarbar, ale co ma spodziewanie sie tego do rzeczy? Skoro sie spodziewalismy to znaczy ze to jest ok? ;)

EmerytRs2, co Ty masz z tym glosowaniem? Kazdy glosowal zgodnie ze swoim sumieniem a jesli jego sumienie jest nadal spokojne po zaledwie paru dniach nowych rzadow to gratuluje...

Anonymous - Śro 18 Lis, 2015

1.ale co złego było w wypowiedzi o niemieckiej bucie?
2.no w chuja zagranie,ale wyrok na niego to tez była decyzja polityczna
3.jeszcze zobaczymy jak z tymi uchodzcami bedzie
4.nie wiem o co chodzi,musze obadać
5.chodzi o Morawieckiego?ze niby co?a tak wogóle to podsluchy nie są juz nielegalne ;D ?

was79 - Śro 18 Lis, 2015

Rozumiem, że specjalistów z pisu gospodarka nie interesuje, ale nieśmiało chciałem zauważyć, że:
Cytat:
Głównym parterem handlowym Polski w 2014 r. były Niemcy. Wartość polsko-niemieckiej wymiany handlowej wyniosła 337 mld zł, w tym polski eksport 182 mld zł (wartość polskiego eksportu ogółem w cenach bieżących to 693 mld zł).

Polecam dalej niezłomnej i mocarstwowej PL politykę proponowaną przez niepokornych, niezłomnych, pamiętających IIWŚ :lol2:

Ten polski eksport to w duzej części niemieckie firmy w polsce,myslisz ze je niemcy nagle zamkna,przeniosa produkcje do siebie i zatrudnia tam syryjczyków ? :lol2:
Wydaje mi sie ze niektórzy tak przyzwyczaili do przyjmowania na kolanach i bez slowa dyskusji wszystkich poleceń z Berlina i Brukseli ze teraz kazde słowa krytyki wobec zachodu to bedzie skandal i działanie na niekorzyść Polski ;D

was79 - Śro 18 Lis, 2015

Pożyjemy, zobaczymy, te firmy tez dają miejsca pracy i to całkiem nieźle płatne (chyba, że dyszka na stanowisku inż. na Śląsku to mało), a kolejne, potrzebne w PL inwestycje zawsze można lokować gdzie indziej.
Niestety tak jak w życiu, trzeba wiedzieć, kiedy się po prostu nie odzywać.

dyszka na stanowisku inż i tysiąc pińcet dla zwykłego pracownika na produkcji
zefir - Śro 18 Lis, 2015

pracownik produkcji mogl zrobic wiecej by zostac inzynierem...

Widziałem,widziałem ze kurwa zaraz ktos to napisze :rotfl:
I gdyby wszyscy zrobili wiecej i zostali inzynierami to kto by pracował na produkcji

zajcev_28 - Śro 18 Lis, 2015

zefir napisał/a:
pracownik produkcji mogl zrobic wiecej by zostac inzynierem...

kto wtedy by był pracownikiem produkcji? jak wszyscy by byli inżynierami? :D