To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Dyskusje gospodarczo/polityczno/obyczajowe

Anonymous - Śro 18 Lis, 2015

rabarbar napisał/a:
Moja ulubiona tematyka :rotfl:

Też uwielbiam ten temat :D

Dziwnym trafem "specjaliści" zawsze uważają, że pracownik fizyczny nie może zarabiać tyle co oni, bo się uczą całe życie, nabierają doświadczenia, a taki spawacz czy mechanik to tylko leci w chuja :rotfl:

zefir Twoje wyobrażenie, że należy pracować więcej niż 8h dziennie jest głupie, tzn. pracodawca się cieszy bo znalazł jelenia :lol2: Żeby nie było sam czasem pracuję dłużej ;)
Polska jako rynek pracy, może poza nielicznymi wyjątkami jest jeszcze w czarnej dupie, wykorzystać pracownika jak się da, najlepiej za najniższe pieniądze.
Owszem zaraz napiszecie, że można zarobić jak się chce, ale jest to punkt widzenia jednostronny, i jak już niektórzy pisali nie zawsze jest to takie proste ;)

anjas, tak ludzie chcą pracować za 1500 zł, nie byłeś nigdy w skórze "takich ludzi" więc sorry, ale pojęcie masz marne :rotfl:

zefir - Śro 18 Lis, 2015

Justine napisał/a:
rabarbar napisał/a:
Moja ulubiona tematyka :rotfl:

zefir Twoje wyobrażenie, że należy pracować więcej niż 8h dziennie jest głupie, tzn. pracodawca się cieszy bo znalazł jelenia :lol2: Żeby nie było sam czasem pracuję dłużej ;)
Polska jako rynek pracy, może poza nielicznymi wyjątkami jest jeszcze w czarnej dupie, wykorzystać pracownika jak się da, najlepiej za najniższe pieniądze.
Owszem zaraz napiszecie, że można zarobić jak się chce, ale jest to punkt widzenia jednostronny, i jak już niektórzy pisali nie zawsze jest to takie proste ;)

Nie napisałem ze trzeba pracowac 10 h, sam od bardzo dawna nie zrobilem tzw nadgodzin, ale po za tym ze pracuje to jeszcze prywatnie interesuje sie moja branza i pomijajac przyjscie do pracy i odfajkowanie 8h, to bardzo duzo czasu w chwilach tzw. wolnych nie na FB, tylko poszerzam i aktualizuje swoja wiedze.

Demyt czytajcie ze zrozumieniem...

Naprawde wiem ile zarabiaja ludzie, bo w Łodzi, sa jedne z nizszych zarobkow z tzw duzych miast. Tylko jak sie siedzi i narzeka to lepiej nie bedziesz miec w zyciu.

PiTT - Śro 18 Lis, 2015

wszystko wyjasnione, mozna zamykac :rotfl:
Chloru - Śro 18 Lis, 2015

Alexxx napisał/a:
U mnie w pracy "asystentka" poza tym, że ma na głowie przynajmniej 1 Partner to do tego ze 1-2 Dyrektorów i ze 4 Managerów (a wyobraź sobie ile 6-7 osób może mieć spraw "na raz"), więc:

- prowadzenie kalendarza spotkań tych osób,
- przygotowywanie niezbędnej dokumentacji i informacji na spotkania tych osób,
- przygotowanie prezentacji razem z zespołem jeśli potrzeba,
- rezerwowanie sal na spotkania,
- wysyłanie maili organizacyjnych, przypominających, upominających etc,
- sporządzanie raportów różnego typu,
- rozliczanie wydatków części z tych osób,
- prowadzenie kluczowej korespondencji
- dbanie o zaopatrzenie pokojów managerskich w niezbędne sprzęty jak się coś rozleci,
- utrzymywanie kontaktów z klientami w razie umówionych spotkań,
i dużo więcej typu: organizacja wyjazdów firmowych...

Do tego wszystkiego co napisałeś dodam jeszcze - fakturowanie klientów oraz weryfikacja pism pod względem formalnym pred ich wysłaniem (czy załączniki są, niezbędne opłąty, etc.).

zefir - Śro 18 Lis, 2015

Mnie to zasadniczo ani parzy ani ziębi, bo z mojej perspektywy rynek pracy jest prostszy że ludzie wolą się opierdalać.

Podobnie jak po dzisiejszym expose, pozostaje jedno - robić swoje :faja:

anjas - Śro 18 Lis, 2015

Justine napisał/a:
anjas, tak ludzie chcą pracować za 1500 zł, nie byłeś nigdy w skórze "takich ludzi" więc sorry, ale pojęcie masz marne

Nie napisałem, że chcą. Czasem zmusza ich życie. Ale patrząc z perspektywy pracodawcy, jeśli może mieć przygotowanego i zmotywowanego pracownika za 1500 to dlaczego miałby płacić więcej? Gdybyś był właścicielem to byś płacił?

I gówno wiesz czy kiedyś byłem w ich skórze czy nie byłem.

Jakarti - Śro 18 Lis, 2015

zefir napisał/a:
prywatnie interesuje sie moja branza i pomijajac przyjscie do pracy i odfajkowanie 8h, to bardzo duzo czasu w chwilach tzw. wolnych

to jest to co odroznia ludzi od wyrobnikow i bardzo czesto jest przyczyna awansu
tylko w taki sposob mozna zaoferowac cos wiecej..
jak nie jara kogos to co robi to musi to przynajmniej lubic

nie bez powodu mamy przyslowie: z niewolnika nie ma pracownika

Alexxx - Śro 18 Lis, 2015

anjas napisał/a:
I gówno wiesz czy kiedyś byłem w ich skórze czy nie byłem.

PiTT napisał/a:
wszystko wyjasnione, mozna zamykac :rotfl:

Dokładnie ;D

zefir - Śro 18 Lis, 2015

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Jak zwykle forumowe elyty mnie nie zawiodły :rotfl:

Od zera do milionera :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Jakarti - Śro 18 Lis, 2015

skończcie pierdolić i weźcie się do roboty :D
albo zrobcie sobie po 5-6 dzieci i akuracik wpadnie okragłe 3k. to jest dopiero patologia.

anjas - Śro 18 Lis, 2015

Do roboty? Po co? Lepiej czekać aż PisDa albo świat zmieni się na bardziej sprawiedliwy :rotfl:

:rotfl:
zajcev_28 - Śro 18 Lis, 2015

Justine napisał/a:
Od zera do milionera :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Niedawno był taki, lansowany przez media "najmłodszy milioner"

http://www.policja.pl/pol...szubskiego.html

http://uwaga.tvn.pl/repor...a-k,165066.html