Dziwnym trafem "specjaliści" zawsze uważają, że pracownik fizyczny nie może zarabiać tyle co oni, bo się uczą całe życie, nabierają doświadczenia, a taki spawacz czy mechanik to tylko leci w chuja
zefir Twoje wyobrażenie, że należy pracować więcej niż 8h dziennie jest głupie, tzn. pracodawca się cieszy bo znalazł jelenia Żeby nie było sam czasem pracuję dłużej
Polska jako rynek pracy, może poza nielicznymi wyjątkami jest jeszcze w czarnej dupie, wykorzystać pracownika jak się da, najlepiej za najniższe pieniądze.
Owszem zaraz napiszecie, że można zarobić jak się chce, ale jest to punkt widzenia jednostronny, i jak już niektórzy pisali nie zawsze jest to takie proste
anjas, tak ludzie chcą pracować za 1500 zł, nie byłeś nigdy w skórze "takich ludzi" więc sorry, ale pojęcie masz marne zefir - Śro 18 Lis, 2015
Justine napisał/a:
rabarbar napisał/a:
Moja ulubiona tematyka
zefir Twoje wyobrażenie, że należy pracować więcej niż 8h dziennie jest głupie, tzn. pracodawca się cieszy bo znalazł jelenia Żeby nie było sam czasem pracuję dłużej
Polska jako rynek pracy, może poza nielicznymi wyjątkami jest jeszcze w czarnej dupie, wykorzystać pracownika jak się da, najlepiej za najniższe pieniądze.
Owszem zaraz napiszecie, że można zarobić jak się chce, ale jest to punkt widzenia jednostronny, i jak już niektórzy pisali nie zawsze jest to takie proste
Nie napisałem ze trzeba pracowac 10 h, sam od bardzo dawna nie zrobilem tzw nadgodzin, ale po za tym ze pracuje to jeszcze prywatnie interesuje sie moja branza i pomijajac przyjscie do pracy i odfajkowanie 8h, to bardzo duzo czasu w chwilach tzw. wolnych nie na FB, tylko poszerzam i aktualizuje swoja wiedze.
Demyt czytajcie ze zrozumieniem...
Naprawde wiem ile zarabiaja ludzie, bo w Łodzi, sa jedne z nizszych zarobkow z tzw duzych miast. Tylko jak sie siedzi i narzeka to lepiej nie bedziesz miec w zyciu.PiTT - Śro 18 Lis, 2015 wszystko wyjasnione, mozna zamykac Chloru - Śro 18 Lis, 2015
Alexxx napisał/a:
U mnie w pracy "asystentka" poza tym, że ma na głowie przynajmniej 1 Partner to do tego ze 1-2 Dyrektorów i ze 4 Managerów (a wyobraź sobie ile 6-7 osób może mieć spraw "na raz"), więc:
- prowadzenie kalendarza spotkań tych osób,
- przygotowywanie niezbędnej dokumentacji i informacji na spotkania tych osób,
- przygotowanie prezentacji razem z zespołem jeśli potrzeba,
- rezerwowanie sal na spotkania,
- wysyłanie maili organizacyjnych, przypominających, upominających etc,
- sporządzanie raportów różnego typu,
- rozliczanie wydatków części z tych osób,
- prowadzenie kluczowej korespondencji
- dbanie o zaopatrzenie pokojów managerskich w niezbędne sprzęty jak się coś rozleci,
- utrzymywanie kontaktów z klientami w razie umówionych spotkań,
i dużo więcej typu: organizacja wyjazdów firmowych...
Do tego wszystkiego co napisałeś dodam jeszcze - fakturowanie klientów oraz weryfikacja pism pod względem formalnym pred ich wysłaniem (czy załączniki są, niezbędne opłąty, etc.).zefir - Śro 18 Lis, 2015 Mnie to zasadniczo ani parzy ani ziębi, bo z mojej perspektywy rynek pracy jest prostszy że ludzie wolą się opierdalać.
Podobnie jak po dzisiejszym expose, pozostaje jedno - robić swoje anjas - Śro 18 Lis, 2015
Justine napisał/a:
anjas, tak ludzie chcą pracować za 1500 zł, nie byłeś nigdy w skórze "takich ludzi" więc sorry, ale pojęcie masz marne
Nie napisałem, że chcą. Czasem zmusza ich życie. Ale patrząc z perspektywy pracodawcy, jeśli może mieć przygotowanego i zmotywowanego pracownika za 1500 to dlaczego miałby płacić więcej? Gdybyś był właścicielem to byś płacił?
I gówno wiesz czy kiedyś byłem w ich skórze czy nie byłem.Jakarti - Śro 18 Lis, 2015
zefir napisał/a:
prywatnie interesuje sie moja branza i pomijajac przyjscie do pracy i odfajkowanie 8h, to bardzo duzo czasu w chwilach tzw. wolnych
to jest to co odroznia ludzi od wyrobnikow i bardzo czesto jest przyczyna awansu
tylko w taki sposob mozna zaoferowac cos wiecej..
jak nie jara kogos to co robi to musi to przynajmniej lubic
nie bez powodu mamy przyslowie: z niewolnika nie ma pracownikaAlexxx - Śro 18 Lis, 2015
anjas napisał/a:
I gówno wiesz czy kiedyś byłem w ich skórze czy nie byłem.
PiTT napisał/a:
wszystko wyjasnione, mozna zamykac
Dokładnie zefir - Śro 18 Lis, 2015 Anonymous - Śro 18 Lis, 2015 Jak zwykle forumowe elyty mnie nie zawiodły Anonymous - Śro 18 Lis, 2015 Od zera do milionera Jakarti - Śro 18 Lis, 2015 skończcie pierdolić i weźcie się do roboty
albo zrobcie sobie po 5-6 dzieci i akuracik wpadnie okragłe 3k. to jest dopiero patologia.anjas - Śro 18 Lis, 2015 Do roboty? Po co? Lepiej czekać aż PisDa albo świat zmieni się na bardziej sprawiedliwy Anonymous - Śro 18 Lis, 2015 zajcev_28 - Śro 18 Lis, 2015
Justine napisał/a:
Od zera do milionera
Niedawno był taki, lansowany przez media "najmłodszy milioner"