To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Kupię mieszkanie

PiTT - Wto 19 Sty, 2016

Kamil powinien pisać broszurki reklamowe dla deweloperów

ja pierdole...myślałem, że kurwa jako młodzi wykształceni dojrzeliście już do spójności i ładu architektonicznego...

:rotfl:

DeeS - Wto 19 Sty, 2016

Cartoon napisał/a:
zefir napisał/a:
Choc rejon Dewizjnow 303, tam gdzie mieszka Bonczetti , Pepik czy Marek chyba bardziej pasuje.

Bardzo fajne osiedle powstaje bezpośrednio za Tesco (Dom Development - osiedle Premium) ale kurcze termin oddania mają w 2017 ;/

Mi to odpowiada. Zerknę :) od ilu tam M ?

Cartoon - Wto 19 Sty, 2016

Jeśli dobrze pamiętam 7kpln.
Pamiętam, że 4 pokojowe 80+ metrów wychodziło coś koło 640 bez żadnych promocji.

PiTT - Wto 19 Sty, 2016

kamil napisał/a:
To co zaprojektował Gaudi też nie pasuje wielu architektom, a przecież to tak znakomity artysta.

Koleś, który projektował osiedle niejaki Guy Perry, mieszka w bloku obok i jest aktywnym działaczem na rzecz osiedla. Oczywiście nie wszystko mu się podoba, bo miasto "po swojemu" np. podeszło do kwestii infrastruktury drogowej, ale koleś i jego żona sporo robią pro bono dla osiedla i dzielnicy.

Warto zapoznać się np. z nagrodami jakie zostały przyznane: https://pl.wikipedia.org/wiki/Miasteczko_Wilan%C3%B3w

łykasz ten marketingowy bełkot jak pelikan z tego co widzę :lol2:

kamil - Wto 19 Sty, 2016

ale jaki marketingowy bełkot ? Jestem na tym osiedlu w zasadzie od początku, więc chyba mam wystarczająca wiedzę, żeby się wypowiadać. Nie ma tutaj żadnego przeistaczania jak w przypadku komunikacji marketingowej a'la wybieli ci zęby po dwóch tygodniach.

Nie kumam Pitt po chuj piszesz to w cynicznym tonie ?

Staram się walczyć z gimbazowymi frazesami i to mnie wkurwia jak część z osób wypowiadających się w tym temacie i powiela jakieś stereotypy.

pcs - Wto 19 Sty, 2016

juz nawet nie wiem kto szuka tego mieszkania i jakiego, ale ja sobie zbudowalem sam i nie tylko sobie i za chinskie ludy bym nie zamieszkal w wilanowie czy innym bemowie w 90 metrowym mieszkaniu za 750tys.

Jak masz rodzine (nie koniecznie dzieci) albo planujesz i nie masz potrzeby balowac w centru 3 razy w tygodniu to polecam znalezc sobie partnera do inwestycji i zbudowac samemu (nie mylic z budowa wlasnymi rekami) lub z czyjas pomoca. W ladnym miejscu w otulinie Mazowieckiego Parku Krajobrazowego po wschodniej stronie linii otwockiej.

Mysle ze jakies proste 120m2 z ogrodem 500m2 powinno sie udac w 550tys. W rok sie powinienes zamknac. Koszt utrzymiania pewnie mniejszy sporo od 90 metrow w Wilanowie. Samochod to jest oczywiscie niezbedny, ale taxa do centrum kosztuje 35-60zl, wiec nie jest to majatek. Dojazd Ci sie wydluza o 15-20minut w jedna strone ale zyskujesz mase czasu na innych rzeczach np. zakupach. Dookola prawdziwa przyroda a nie hektar zatloczonego parku.

Miniac - Wto 19 Sty, 2016

kamil napisał/a:

Staram się walczyć z gimbazowymi frazesami i to mnie wkurwia jak część z osób wypowiadających się w tym temacie i powiela jakieś stereotypy.

Już sam sposób w jaki Ty teraz odpisujesz wiele z tym stereotypów potwierdza. Jakbyś nie dopuszczał faktu, że komuś faktycznie może się tam nie podobać mimo tego, że udowadniasz (dość skutecznie), że jednak wszystko idzie ku lepszemu.

btw. na Wilanowie jest najlepsza restauracja w Warszawie w jakiej jadłem - "Na Talerzach". Peace :*

kamil - Wto 19 Sty, 2016

Miniac, to dobrze poczytaj moje posty. Ba, nawet bardzo się ciesze, że wiele osób nie chce tu mieszkać.
Kamill - Wto 19 Sty, 2016

pcs napisał/a:
juz nawet nie wiem kto szuka tego mieszkania i jakiego, ale ja sobie zbudowalem sam i nie tylko sobie i za chinskie ludy bym nie zamieszkal w wilanowie czy innym bemowie w 90 metrowym mieszkaniu za 750tys.

Jak masz rodzine (nie koniecznie dzieci) albo planujesz i nie masz potrzeby balowac w centru 3 razy w tygodniu to polecam znalezc sobie partnera do inwestycji i zbudowac samemu (nie mylic z budowa wlasnymi rekami) lub z czyjas pomoca. W ladnym miejscu w otulinie Mazowieckiego Parku Krajobrazowego po wschodniej stronie linii otwockiej.

Mysle ze jakies proste 120m2 z ogrodem 500m2 powinno sie udac w 550tys. W rok sie powinienes zamknac. Koszt utrzymiania pewnie mniejszy sporo od 90 metrow w Wilanowie. Samochod to jest oczywiscie niezbedny, ale taxa do centrum kosztuje 35-60zl, wiec nie jest to majatek. Dojazd Ci sie wydluza o 15-20minut w jedna strone ale zyskujesz mase czasu na innych rzeczach np. zakupach. Dookola prawdziwa przyroda a nie hektar zatloczonego parku.

To jest taki największy dylemat przy wyborze.
Natomiast mieszkanie kupujesz i za 2msc, jak nie masz jakieś pierdolca nt wykończenia wnętrz, możesz się wprowadzić.
Czyli poświęcasz na to +- 4msc - 2 msc kredyt - 2msc wykończenie i masz w pompie, a dom się jednak trochę buduje - rożnych papierkowych spraw na około tez jest kupa.
Dlatego też mieszkanie łatwiej sprzedać zamienić się ect.

BTW Tą powierzchnie o której piszesz da się w podobnej cenie i na Wilanowie znaleźć - to jest właśnie ten plus Wilanowa :] tylko bez ogrodu.

pcs - Wto 19 Sty, 2016

chyba juz nie te czasy zeby znalezc 120 metrowe mieszkanie za 550tys w wilanowie ... no i pozostanie dylemat moralny machania fujara przy niezaslonietych zaluzjach. Ja dylemat mam maly bo za oknem mam las.
PiTT - Wto 19 Sty, 2016

kamil napisał/a:
ale jaki marketingowy bełkot ? Jestem na tym osiedlu w zasadzie od początku, więc chyba mam wystarczająca wiedzę, żeby się wypowiadać. Nie ma tutaj żadnego przeistaczania jak w przypadku komunikacji marketingowej a'la wybieli ci zęby po dwóch tygodniach.

jaja sobie robie przeciez, wiem ze lubisz wilanow i szanuje to
sa takie miejsca ktore po prostu nie przypadaja do gustu nawet jak masz hiper fajne mieszkanie
guy perry robil jeszcze za moich czasow akcje z sadzeniem drzewek, spoko, ale po co robic z tego wielkie halo, posadzone to posadzone, na chuj drążyć :D

Chloru - Wto 19 Sty, 2016

pcs napisał/a:
no i pozostanie dylemat moralny machania fujara przy niezaslonietych zaluzjach. Ja dylemat mam maly

:rotfl: :rotfl:

kamil - Wto 19 Sty, 2016

Oj bo sie uniosłem trochę ;) japa już ;)
PiTT - Wto 19 Sty, 2016

kamil napisał/a:
Oj bo sie uniosłem trochę ;) japa już ;)

zwal mi konia dupą
:*

Kenet - Wto 19 Sty, 2016

Chloru napisał/a:
pcs napisał/a:
no i pozostanie dylemat moralny machania fujara przy niezaslonietych zaluzjach. Ja dylemat mam maly

:rotfl: :rotfl:

:rotfl: