KarQ - Pią 25 Gru, 2009 Bardzo jasno. Aż dziw, że masz tak trzeźwe spojrzenie o tej godzinie Michał - Pią 25 Gru, 2009 geko dzięki
fydi - Pią 25 Gru, 2009 Fak Widzę, że ktoś miał znacznie większego pechaAnonymous - Pią 25 Gru, 2009 policja była?martin.h - Pią 25 Gru, 2009 GeKo, nie wszędzie jest licytacja, u mnie obyło się bez niej, pomimo szkody całkowitej.
Druga sprawa jest taka, że można naprawiać auto na podstawie faktur, ale suma nie może przekroczyć wartości auta (w pełni sprawnego). Więc jeśli pug Michała jest wyceniony w Eurotaxie na 8k zł, to suma faktur nie może być wyższa.Michał - Pią 25 Gru, 2009
Marcel 08 napisał/a:
policja była?
nie
spisalismy tylko protokółŁukaszS3 - Pią 25 Gru, 2009 Kolega Mixer który był tu na forum miał niedawno sytuację w której przyznali mu kasację. Kupił ode mnie saxo i ubezpieczył go też na AC. Samochód był ubezpieczony na 10 tyś z groszem. Rozbił auto z własnej winy i bez żadnego ale dostał 8 tyś i wrak mu został. Z tym że on to ściągał ze swojego AC a nie z OC winowajcy jak to będzie w twoim przypadku.
Wszystko zależy od tego gdzie jest koleś ubezpieczony i na jakich zasadach działa jego firma...Anonymous - Pią 25 Gru, 2009
Michał napisał/a:
Marcel 08 napisał/a:
policja była?
nie
spisalismy tylko protokół
to niedobrze ale badz dobrej mysli,ze Pan szybko potwierdzi szkode (i wogole ja potwierdzi) a gdzie ma OC?Vlodarsky - Pią 25 Gru, 2009 jak znam ceny części do cabrio 306 to jest to kasacja. Zobacz co zaproponuje ubezpieczenie i wtedy podejmij decyzję. Ale ja bym sprzedał jak dadzą ze 3-4 tys za jakieś 3-4 na Twoim miejscu.Anonymous - Pią 25 Gru, 2009
ŁukaszS3 napisał/a:
Kolega Mixer który był tu na forum miał niedawno sytuację w której przyznali mu kasację. Kupił ode mnie saxo i ubezpieczył go też na AC. Samochód był ubezpieczony na 10 tyś z groszem. Rozbił auto z własnej winy i bez żadnego ale dostał 8 tyś i wrak mu został. Z tym że on to ściągał ze swojego AC a nie z OC winowajcy jak to będzie w twoim przypadku.
Wszystko zależy od tego gdzie jest koleś ubezpieczony i na jakich zasadach działa jego firma...
W przypadku AC, szkoda całkowita jest dopiero, jeśli naprawa przekroczy 100 % wartości.Przynajmniej kiedyś tak było.Anonymous - Pią 25 Gru, 2009 sprzedaj i kup to http://www.allegro.pl/ite...y_w_polsce.htmlMichał - Pią 25 Gru, 2009 oke
panowie
teraz co ?
dzwonie jutro do jego ubezpieczyciela i zgłaszam szkode ?
mam na coś zwracać uwagę ??dzik - Pią 25 Gru, 2009 dzwonisz, zglaszasz szkode, umawiasz sie na ogledziny, po ogledzinach dostajesz wycene naprawy, od niej w 90% sie odwolujesz
kumpel mial stluczke laguna I, przyznali szkode calkowita, wrak ocenili na jakies 40% i chcieli wyplacic 60, napisal odwolanie i dostal 100% oszacowanej wartosci pojazdu, niby dlaczego maja placic 80%?martin.h - Pią 25 Gru, 2009
dzik napisał/a:
napisal odwolanie i dostal 100% oszacowanej wartosci pojazdu, niby dlaczego maja placic 80%?
Dostał 100% i samochód, czy 100% bez samochodu?kubas - Pią 25 Gru, 2009 Michał masz szczęście że żyjesz. Dzwon naprawdę gruby.
Widać że 306 cabrio jest słabszym samochodem od 205 mi się podłoga w ogóle nie pogięła, błotniki też całe. Sprzedaj i kup saxo vts każdy inny wybór jest tak samo racjonalny jak zamknięcie platy
Szkoda puga bo wyglądał na fajny egzemplarz
Będzie dobrze Majk !