To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Pimp my motorbike

Maciusiowy - Wto 12 Lut, 2013

rabarbar napisał/a:
Powoli dojrzewam do jakiegos jednoślada,ale cały czas sie waham czy skuta czy moto.Ile trzeba dac za jakiegos crosa/enduro ,poj max 250 ???

rabar, dosięgniesz do pedałów? tfu...do podnóżków? ;D

Anonymous - Wto 12 Lut, 2013

synek,a wiesz co to buty na koturnach :] ??
Ryba - Wto 12 Lut, 2013

Janek, taki moto 140 kilo na sucho.
Masa BARDZO konkurencyjna nawet z mocno zgrzebanymi CRF'kami.

Ogólnie jaram się tym i na prawdę zastanawiam się czy tego konkretnego egzemplarza nie kupić w ciemno :lol2:

Bart - Wto 12 Lut, 2013

Kiedyś przeglądałem x-moto w Niemcach i ten egzemplarz musiał sporo przejść, żeby opłacało się go komuś za 13 sprzedawać. Normalna na naszym nienormalnym rynku :>
Ryba - Wto 12 Lut, 2013

W ciemno, miałem na myśli nie jeżdząc wcześniej na czymś takim. Wezme swojego mechasa, żeby zobaczył gdzie co tam było spawane :>
Czytałem jakieś testy w sieci, i niby wszystko fajne poza brakiem części zamiennych, no i jednak te 5x koni, może dostawać zadyszki. Jedyna rzecz która mnie powstrzymuje od kupna, to że jestem przekonany że jak kupie znowu coś poza supersportem, znudzi mnie po kilku tygodniach i będę znowu marzył o jakimś lytze.

Acha Janek, to nie motor dla Ciebie, podobno do tego trzeba mieć CO NAJMNIEJ 185 cm wzrostu żeby nie zaliczyć postojówki w korku :faja:

Janusz - Wto 12 Lut, 2013

Cytat:
Acha Janek, to nie motor dla Ciebie, podobno do tego trzeba mieć CO NAJMNIEJ 185 cm wzrostu żeby nie zaliczyć postojówki w korku :faja:

bede się podpierał Pytą :lol2:

Mrozu - Wto 12 Lut, 2013

Bart napisał/a:
Wracając do rozważań okołoskuterowych. Moim zdaniem skuter ma sens, nawet bardzo dużo sensu. O ile nie jest to dychawiczna 50tka, którą trzeba walczyć z autobusami miejskimi.
Szybki, sprawny skuter w mieście objedzie wszystkie samochody, nie będzie odstawał bardzo od motocykli, a przeciskanie się nim w korku jest łatwe i przyjemne, zaparkować można wszędzie i na upartego można czasem po chodniku skrócić sobie drogę. Ja jestem wielkim entuzjastą skuterów, ale na wiosnę przesiadam się na coś większego.

Potwierdzam to co piszesz. Sam jeździłem na skuterach około 6 lat zaczynając od 50ccm przez 125, 250 kończąc na 400. Do miasta uważam, że to idealny środek transportu, jak kupisz duży i mocny to będzie bardzo pakowny i dynamiczny przy czym będzie ekonomiczny. po skuterach przesiadłem się na moto i bardzo tego żałowałem, bo brakowało komfortu i nie było gdzie się spakować

Ryba - Wto 12 Lut, 2013

Mrozu napisał/a:
Bart napisał/a:
Wracając do rozważań okołoskuterowych. Moim zdaniem skuter ma sens, nawet bardzo dużo sensu. O ile nie jest to dychawiczna 50tka, którą trzeba walczyć z autobusami miejskimi.
Szybki, sprawny skuter w mieście objedzie wszystkie samochody, nie będzie odstawał bardzo od motocykli, a przeciskanie się nim w korku jest łatwe i przyjemne, zaparkować można wszędzie i na upartego można czasem po chodniku skrócić sobie drogę. Ja jestem wielkim entuzjastą skuterów, ale na wiosnę przesiadam się na coś większego.

Potwierdzam to co piszesz. Sam jeździłem na skuterach około 6 lat zaczynając od 50ccm przez 125, 250 kończąc na 400. Do miasta uważam, że to idealny środek transportu, jak kupisz duży i mocny to będzie bardzo pakowny i dynamiczny przy czym będzie ekonomiczny. po skuterach przesiadłem się na moto i bardzo tego żałowałem, bo brakowało komfortu i nie było gdzie się spakować

A jakie moto?

Rasputin - Wto 12 Lut, 2013

Ryba napisał/a:
Mrozu napisał/a:
Bart napisał/a:

A jakie moto?

Moto-rower ;D

Mrozu - Wto 12 Lut, 2013

suzuki sv650, po skuterze 400ccm czułem się jak bym wsiadł na rower, fajnie sztywna konstrukcja dobrze wyważona (po skuterze gdzie układ napędowy z przykręconym do siebie kołem napędowym niestety jest dość plastyczny i np. podczas jazdy po warszawskich dziurach i koleinach czasami ma się wrażenie jak by tylne koło nie szło takim samym torem jazdy jak przednie), silnik V2 z super mocnym dołem dzięki czemu nie trzeba było redukować żeby sprawnie wyprzedzać - ale wcześniej w skuterze miałem bardzo wysoką szybę która pozwalała abym do ok 100-120km/h nie zamykał szybki w kasku, miękką kanapę, brak biegów i sprzęgła, radio i głośniki,podświetlany schowek pod kanapą na 2 pełnowymiarowe kaski i jakieś drobiazgi miedzy nimi, zamykane na kluczyk schowki w czasze z gniazdkiem ładowarki - i tego wszystkiego mi strasznie brakowało w moto. niestety jak bym miał dziś kupić 2 koła to albo maxi skuter typu burgman 650, albo moto typu Honda Paneuropean czy Honda Goldwing ;D
Bart - Wto 12 Lut, 2013

a fe! maxiskutery są dla dziadków, mnie nie przekonują :]
Mrozu - Śro 13 Lut, 2013

a mnie wręcz odwrotnie, mogę być dziadkiem
rasta - Śro 13 Lut, 2013

Rasputin, bież min. 125 cm albo od razu 250.
Kupno skutera to był strzał w 10. No i ciesze się, że od razu wskoczyłem na 125, jazdy na 50 se nie wyobrażam.

Mrozu - Śro 13 Lut, 2013

masz prawko ;D
Rasputin - Śro 13 Lut, 2013

rasta napisał/a:
Rasputin, bież min. 125 cm albo od razu 250.
Kupno skutera to był strzał w 10. No i ciesze się, że od razu wskoczyłem na 125, jazdy na 50 se nie wyobrażam.

Rozumiem,że masz prawko na moto? :]