GeKo - Pią 22 Mar, 2013 Czy się stoi czy się leży stówa się należy
Te wyniki badania są powalające.M - Pią 22 Mar, 2013 Ano,
dlatego na takie inicjatywy trzeba wpłacać 1%:
http://www.wykop.pl/link/...omi-dla-dzieci/
Jeśli nie w tym pokoleniu to w następnym będzie lepiej dzięki takim działaniom Anonymous - Pią 22 Mar, 2013 http://wiadomosci.onet.pl...,wiadomosc.htmlpcs - Pią 22 Mar, 2013 geniusz, czekam na komunikat Vicka, ze calkowicie znosi PIT 18 i 32%!
i wprowadza PID 25 - 40%M - Pią 22 Mar, 2013 To jest swietny pomysl - decentralizacja, o ile pieniachy ze skladek szly by od razu do lokalnego nfz.
Niestety w pomysle umieszczony jest mechanizm samozniszczenia tzn wycena uslug centralnie z gory.
To jakby nasze pensje lub ceny rynkowe ustalane byly w ministerstwie - wiemy z prl ze to jest katastrofa.dzik - Pią 22 Mar, 2013
M napisał/a:
Alex twoje argumenty znam i się z nimi nie zgadzam, chcę posłuchać jeszcze innych zdania.
Pod warunkiem że będa zbliżone do twoich.
Nadal nie odpowiedziałeś czy w razie "wolnosci" sam naprawisz drogi i oplacisz szkole dla dzieci.M - Sob 23 Mar, 2013
dzik napisał/a:
M napisał/a:
Alex twoje argumenty znam i się z nimi nie zgadzam, chcę posłuchać jeszcze innych zdania.
Pod warunkiem że będa zbliżone do twoich.
Nadal nie odpowiedziałeś czy w razie "wolnosci" sam naprawisz drogi i oplacisz szkole dla dzieci.
Z przyjemnosciaM - Sob 23 Mar, 2013 Posłuchaj sobie Piotrek, może prezes ZPP Ci wytłumaczy o co chodzi.
PiTT - Sob 23 Mar, 2013 weźcie się za politykę bo się marnujecie M - Sob 23 Mar, 2013 Głos narodu
anjas - Sob 23 Mar, 2013 krzywa Laffera jest wielkim odkryciem ostatnich tygodni
szczególnie gimnazjaliści z wykopu się nią jarają.dzik - Sob 23 Mar, 2013 jest zajebista, tylko nie widziałem przekonujących dowodów po której jej stornie obecnie się znajdujemy M - Sob 23 Mar, 2013 Uważam że znajdujemy się tuż za najdłuższym palcem, po prawej stronie...anjas - Sob 23 Mar, 2013
M napisał/a:
Uważam że znajdujemy się tuż za najdłuższym palcem, po prawej stronie...
merytorycznie... M - Sob 23 Mar, 2013 Wbrew pozorom jest to zawoalowana opinia opisująca empirycznie to co miało miejsce w gospodarce - na przykładzie VAT i Akcyzy.
Za bardzo podkręcono śrubę i ludzie albo poszli z torbami, albo poszli z firmą do innego kraju albo poszli w szarą strefę (nie wiem w jakich proporcjach). Jesteśmy po prawej stronie tej hipotetycznej krzywej.
Myślałem sobie jeszcze że ta krzywa nie opisuje konsekwencji wieloletnich - jak widać są tam dwa punkty połączone po obu stronach które opisują te same wpływy. Moim zdaniem dotyczy to tylko jednego momentu w czasie bo w następnym roku kraj z wysokoscia podatkow po lewej stronie krzywej (czyli niższymi) bedzie miał już wyższe PKB i realnie wpływy zwiększą się bez podnoszenia podatków - o to właśnie cały czas mi chodzi. Zróbmy żeby pkb wystrzelilo do góry a po 15 latach gdy już będziemy bogaci będzie można bawić się w socjale i urzędników.