To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń

Chloru - Sob 14 Mar, 2015

Sposób przecież jest :rotfl:

https://www.youtube.com/watch?v=BXCJmN-Koeo

PiTT - Sob 14 Mar, 2015

teksty ze szwagrem zawsze na propsie :lol2:

Bonczek - Sob 14 Mar, 2015

anjas napisał/a:
Naiwniakiem i durniem można być. Nie jest to karane. Ale oszustwo jest.
Usprawiedliwianie oszustów i złodziei tym, że ludzie są naiwniakami i durniami jest akceptacją oszustwa. Dopóki będzie właśnie takie pobłażliwe podejście do tego tematu to nic nie nie zmieni.

Tylko ze ja ich nie usprawiedliwiam. Ja przedstawiam moja analizę sytuacji. I powtórzę raz jeszcze, ze rownież jestem za tym żeby proceder został ukrocony.

anjas - Sob 14 Mar, 2015

Bonczek napisał/a:
Gdybym był handlarzem i musiałbym z tego wyżywić rodzine itd. a nie umiałbym nic innego robić to bym cofał jak zły i śmiał sie z kretynow

Bonczek - Sob 14 Mar, 2015

Są rzeczy ważne i ważniejsze. Nadal tego nie popieram.
PiTT - Sob 14 Mar, 2015

anjas napisał/a:
Bonczek napisał/a:
Gdybym był handlarzem i musiałbym z tego wyżywić rodzine itd. a nie umiałbym nic innego robić to bym cofał jak zły i śmiał sie z kretynow

:lol2:

Bonczek - Nie 15 Mar, 2015

Takie są realia, nie czarujmy sie. W pewnych sytuacjach (mam nadzieje ze sie w takiej nie znajdę) odsuwasz na bok zasady, moralność i próbujesz przeżyć. Dla nas mając fajna posadę, szczęśliwa rodzine itp. możemy sobie gadać jakie to nie jest złe. Ciekawe co by było gdyby któryś z Was znalazł sie w takiej sytuacji z pozornie prostym wyborem. Tak jak pisałem kwestia nadania priorytetów. Za uczciwość i dobre słowo w tej branży "do talerza nie włożę".
Anonymous - Nie 15 Mar, 2015

no sie pogrążyłeś :wall:
PiTT - Nie 15 Mar, 2015

:D
pewnie zlodziej ktory opierdala mieszkania i samochody tez nie robi tego dlatego ze odrzucil wlasnie dobra posadke w korporacji :)
ciezka sytuacja nie jest zadnym wytlumaczeniem a wylacznie przejawem cwaniactwa i pazernosci bo zamiast glupi chooj sciagac totalnego szrota za 100euro mogl kupic uczciwe auto i po prostu mniej zarobic ;)
juz latwiej mi uwierzyc w dobre intencje tych blacharzy i lakiernikow ktorzy po prostu wykonuja zlecona robote... wiadomo ze jak jeden odmowi to handlarz pojdzie do innego
cala odpowiedzialnosc i wina lezy wylacznie po stronie nieuczciwych handlarzy. kropka.

Sibu - Nie 15 Mar, 2015

PiTT napisał/a:
odrzucil wlasnie dobra posadke w korporacji :)

No cóż, nie każdy jest korpofilem ;D

anjas - Nie 15 Mar, 2015

"Do kobiety przy barze podchodzi mężczyzna i mówi: „dam ci milion dolarów jak się ze mną prześpisz.”
Kobieta po chwili zastanowienia: milion dolarów? Chcesz mi dać milion dolarów za seks? Ok, zgadzam się.”.
Mężczyzna wyciąga jednodolarowy banknot i mówi: „Zatem idziemy do łóżka?”
Oburzona piękność zaczyna krzyczeć: „ Chcesz mnie obrazić? Za kogo ty mnie masz?! Mężczyzna spokojnym głosem odpowiada: to, że jesteś dziwką już ustaliliśmy, teraz negocjujemy tylko cenę”

PiTT napisał/a:
cala odpowiedzialnosc i wina lezy wylacznie po stronie nieuczciwych handlarzy. kropka.

Ja nadal twierdze ze nie cała i jak kazdy tutaj mam prawo do własnej opinii ;) spokojnej niedzieli! ;)

roj - Nie 15 Mar, 2015

Bonku, mamy, mamy prawo. Ale to przecież kwestia wyboru. Nie musisz być nieuczciwym handlarzem a jeśli uczciciwe się nie da .. to nie musisz być handlarzem.

Jakbym miał do wyboru być za tę samą kasę kanarem albo strażakiem miejskim to bym był kanarem. a jak nie do bym poszedł sprzedawać czizbuksy w maku.

A to co napisałeś to trochę takie tłumaczenie jakby mówić o tych co opierdalają nieogarniętym babcią umowy na drugi abonament telefoczniny albo piekarnik na raty.
Ano muszą biedaki sprzedawać starym i nieogarniętym ludziom bo ktoś kto kuma, że to tylko wyciąganie kasy to bym im kazał spierdalać.

Tylko potem babcia płaci raty zamiast jeść i kupować leki.
To ja bym wolał w ciężkich czasach robić kasę w maku albo roznosić ulotki niż oszukiwać ludzi w takiej robocie.

Wydaje mi sie ze sytuacja jest na tyle złożona ze cieżko znaleźć coś podobnego przez analogie.
Poza tym Wy nie zmienicie zdania, ja tez i nie chce mi sie już dalej pisać o tym. Możemy zakończyć temat na takim etapie? A jak sie następnym razem spotkamy to pogadamy na żywo, jest łatwiej ;)

zajcev_28 - Pon 16 Mar, 2015

http://allegro.pl/osobowe...5B4%5D%5B0%5D=1

Niecałe 50 na całą Polskę...

Jest możliwe sprzedanie ponad 20letniego Audi z prawdziwym przebiegiem? Gdzie prawie wszystkie w PL to max 220 000... ?