To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

M - Śro 25 Mar, 2009

Nie bardzo rozumiem o co się mnie pytasz
KonradMK - Śro 25 Mar, 2009

eM napisał/a:
Nie bardzo rozumiem o co się mnie pytasz

Where's da madafukin' money nigga!!! :D

Jakarti - Śro 25 Mar, 2009

eM napisał/a:
łapówki są złe ale tylko w przypadku gdy tracą na tym ludzie.

kufa... ej no nie zgadzam sie.
to jak ocenianie np skutkow morderstwa - zabije kogos i go złupie (dobre, staropolskie okreslenie) mam z tego zysk wiec nie powinni mnie karac.. a jak jeszcze czesc kasy oddam biedniejszym od siebie to juz nobel.. ale jak ktos zabije mojego znajomego to robi mi krzywde i mam prawo mu wyj ebac w kły...

rozumiem Twoj punkt patrzenia ale jest on lekko mowiac - subiektywnym spojrzeniem i wybiorcza moralnoscia :)

KonradMK - Śro 25 Mar, 2009

to jest prawo dżungli: "Możesz mi wyebać w kły i ukraść moje złoto ale spróbuj tylko to ja ci wsadzę topór w plecy".
M - Śro 25 Mar, 2009

To nie jest wybiórcza moralność bo nie ganie nikogo kto tak by zrobił w tym przypadku.

Są pewne sytuacje gdzie kara jest nie współmierna do wykroczenia. I musimy płacic tylko dlatego ze daliśmy się złapać.

Nie mowie o sytuacji gdzie jechalem 150 przez uliczki zamieszkane przez ludzi i dałem w łape i jestem gość.

Mowie o takich sytuacjach gdzie typowo jestesmy zlapani po to aby zaplacic a wykroczenie jest mikroskopijne.

Dałem sie złapać w tamtym roku w belgradzie, skonczyła sie trasa szybkiego ruchu i okazalo sie ze jest nie 110 a 60max a za rogiem stali panowie i mnie złapali. Jechałem 92.
Zapłaciłem 20eur do łapki zamiast 150 mandatu.

A do morderstwa nie ma co tego porównywać, jest to przestępstwo.

Jakarti - Śro 25 Mar, 2009

Cytat:
A do morderstwa nie ma co tego porównywać, jest to przestępstwo.

tylko skala i roznica bardziej widoczna ;)

zycie. nie ma co dyspucic.

nox - Śro 25 Mar, 2009

Ostrów Mazwoeicka

Jesteście w stanie polecic jakis warsztat do sprawdzenia auta ?? najlepiej taki to ma pojęcie o BMW ??

pP - Śro 25 Mar, 2009

też jestem zdania, że łapówa za bzdet jest ok
Michał - Śro 25 Mar, 2009

Cytat:
Mowie o takich sytuacjach gdzie typowo jestesmy zlapani po to aby zaplacic a wykroczenie jest mikroskopijne.

Cytat:
też jestem zdania, że łapówa za bzdet jest ok

bzdet - mikroskopijna = pojęcie względne.
Np: badi mówi że jego pyta jest tak wielka jak on. Szczerze ? dla mnie jest mikroskopijna :D

A to co naipsał em na samym początku, nie powiem. Bardzo ciekawe i trafne spostrzeżenie ...

Bad-i - Śro 25 Mar, 2009

Michał napisał/a:

Np: badi mówi że jego pyta jest tak wielka jak on. Szczerze ? dla mnie jest mikroskopijna :D

wez te swoje małolaty na gang-banga to ci pokaze sztuczke ;)

martin.h - Śro 25 Mar, 2009

Taka ciekawostka. Hamowanie 1200 konnego Porsche (ładnie pracują tylne koła na rolkach)

rasta - Śro 25 Mar, 2009

Najnowszy Carmagazine poświęcony jest HH.

Focus RS vs reszta świata chyba nie muszę mówić kto pozamiatał :rotfl:

Loko - Śro 25 Mar, 2009

Ma ktoś skany chętnie przeczytam. :rotfl:
Vlodarsky - Śro 25 Mar, 2009

rasta napisał/a:
chyba nie muszę mówić kto pozamiatał

Kia Ceed ?

rasta - Śro 25 Mar, 2009

Ssij :lol2: