kubas - Sob 22 Lis, 2008 no ladnie ladnie mini naprawde jest zacne !! jak juz pisalem teraz jakis gwint by sie przydal CHRZANEK - Sob 22 Lis, 2008 Witam.
Ciekawe felagi w tym miniaku
Ile ma do paki ?? A na 400 jaki czas ??Anonymous - Nie 23 Lis, 2008
CHRZANEK napisał/a:
Ciekawe felagi w tym miniaku
dzięki
CHRZANEK napisał/a:
Ile ma do paki ?? A na 400 jaki czas ??
jeszcze nie mierzyłem
kubas napisał/a:
no ladnie ladnie mini naprawde jest zacne !! jak juz pisalem teraz jakis gwint by sie przydal
będzie kasa będą mody
PS. siostry nie mam no chyba, że lubicie chłopców, to brata mam Bart - Nie 23 Lis, 2008
ravestation napisał/a:
chyba, że lubicie chłopców, to brata mam
zaraz się tu pewnie taki jeden odezwie, który z chęcią foty brata obejrzy
witamy, ziom kubas - Nie 23 Lis, 2008 mi lubi mi - Nie 23 Lis, 2008 czekam na fotki...Michał - Pon 24 Lis, 2008 Anonymous - Pon 24 Lis, 2008 z tajnych teczek jednego z administratorow wynika ze jeden z klubowiczy lubi chlopcow....
i ma tatuaz .. Sylwetke mezczyzny na hulajnodze i napis I LOVE GRAZYNA T.GOKART - Pon 24 Lis, 2008 eloł wszystkim nowym z którymi się nie przywitałem.
ravestation - widzę że kółeczko 19% - na bogato, pewnie od Alanosa. Rozmawiałem z nim na ten temat i chyba się wystraszył Nie wiem jak czesto upalasz , czy tylko ulica czy jakieś zawody ale podobno paski mają słabość do kółek 19%.... rwą przy tak małych kóleczkach ale to detal
Osobiście gdybym miał modzić w eSce poszedłbym w kółko 15-17% + większe koło pasowe wału. Uzyskujesz to samo wysokie doładowanie ale bezpieczne na silnika Zresztą kręcenie wysoko kompresora powoduje że bardziej się grzeje i oddaje cieplejsze powietrze do silnika. Niech Ci się sprawuje Anonymous - Pon 24 Lis, 2008
GOKART napisał/a:
ravestation - widzę że kółeczko 19% - na bogato, pewnie od Alanosa.
nie nie, miałem je już wcześniej
GOKART napisał/a:
Nie wiem jak czesto upalasz , czy tylko ulica czy jakieś zawody ale podobno paski mają słabość do kółek 19%.... rwą przy tak małych kóleczkach ale to detal
o jakie paski chodzi ? jak cisnę to ulica i to bardzo rzadko...
GOKART napisał/a:
Zresztą kręcenie wysoko kompresora powoduje że bardziej się grzeje i oddaje cieplejsze powietrze do silnika.
stąd większy i bardziej wydajny intercooler
GOKART napisał/a:
Niech Ci się sprawuje
dzięki, cały czas się go uczę... po przesiadce z B4 cabrio to mały demon dla mnie GOKART - Pon 24 Lis, 2008
ravestation napisał/a:
GOKART napisał/a:
Nie wiem jak czesto upalasz , czy tylko ulica czy jakieś zawody ale podobno paski mają słabość do kółek 19%.... rwą przy tak małych kóleczkach ale to detal
o jakie paski chodzi ? jak cisnę to ulica i to bardzo rzadko...
Pasek od koła pasowego wału do kompresora który go własnie napędza. Jeżeli nie pałujesz go okrążeniami na torze to nie powinno być zadnego problemu ale z czasem będziesz chciał więcej i więcej
GOKART napisał/a:
Niech Ci się sprawuje
ravestation napisał/a:
dzięki, cały czas się go uczę... po przesiadce z B4 cabrio to mały demon dla mnie
ja miałem podobnie bo przesiadałem się z Coupe B4 Anonymous - Pon 24 Lis, 2008 GOKART, my to dobre furacze lubimy CHRZANEK - Pon 24 Lis, 2008 ravestation: Jak napisałeś o audi B4 cabrio to już cie skojarzyłem z SRTB Anonymous - Wto 25 Lis, 2008
CHRZANEK napisał/a:
ravestation: Jak napisałeś o audi B4 cabrio to już cie skojarzyłem z SRTB
dokładnie Anonymous - Śro 26 Lis, 2008 Witam wszystkich!
Pozdrowienia z Krakowa, sprzedalem 106, kupilem rodzinne auto, lagune, ktora teraz chcialbym zostawic zonie, a ja zastanawiam sie nad sportem lub 206 RC