zajcev_28 - Sob 21 Lis, 2015 Hmm a ja jeszcze ze spokojem na to wszystko patrzę.. dobrze że spierdzielam z tego kraju.. mam nadzieję, że za kilkadziesiąt lat będzie do czego wracać EmerytRs2 - Sob 21 Lis, 2015 w sensie na gotowca wrócisz? PiTT - Sob 21 Lis, 2015 miliony polakow nie moga sie mylic... na zachodzie dobrobyt i luksus, no i narobic sie nie trzeba Alexxx - Sob 21 Lis, 2015 W świetle poprzednich paru stron o Śmigłowcach taki news:
podatnicy mogą zapłacić za ten ruch prawie miliard złotych
jest super?
rabarbar napisał/a:
PANOWIE JESTEM NAPRAWDE WZRUSZONY WASZĄ TROSKĄ O TEN KRAJ!!!!
Rabi, kiedy uznasz, że jednak PiS marnotrawi kasę gorzej niż PO? Już paru dniach czy poczekamy jeszcze parę lat? Anonymous - Sob 21 Lis, 2015 Daje im rok,chociażby dlatego ze budzet przejeli po poprzednikach,a ci zapewne sostawili tam kilka niezłych min.Jak zjebią to obiecuje ze bede jechał z kurwami jak lechem poznan bombe im kurwa pod dupe podłoze.dodam ze PO dałem ze 2 albo i 3 lata,i ze wstydem przyznam ze kiedys na nich głosowałem.
Reszty doniesień typu Kurski wiceministrem nawet nie bede komentował bo jakos nie widziałem tu glosow oburzenia gdy Kopacz montowała sobie rząd z psiapsiółek z katechetką jako ministerm spraw wewnetrznych czy Margo Kidalho jako marszalkiem sejmukaziu1985pn - Sob 21 Lis, 2015 mam lepszego kandydata na to stanowisko Alexxx - Sob 21 Lis, 2015
rabarbar napisał/a:
Daje im rok,chociażby dlatego ze budzet przejeli po poprzednikach,a ci zapewne sostawili tam kilka niezłych min.Jak zjebią to obiecuje ze bede jechał z kurwami jak lechem poznan
Uczciwe podejście (szczególnie w stosunku do Lecha ).
Zauważ, że to co zastali po poprzednikach to jedno a to co już się zapowiada to drugie fydi - Sob 21 Lis, 2015
Alexxx napisał/a:
W świetle poprzednich paru stron o Śmigłowcach taki news:
Cytat:
podatnicy mogą zapłacić za ten ruch prawie miliard złotych
Warto też odnotować, że śmigłowce posiadają resursy. W przypadku najstarszych Mi8, już nie ma możliwości ich przedłużenia/remontu. Załóżmy, że po "zapoznaniu się" z dokumentacją przetargu, zostanie on anulowany gdzieś na początku 2016 r. Następnie trzeba rozpisać nowy, dać czas na przygotowanie ofert firmom itd. Potem jeszcze tylko kolejne testy i możemy czekać, aż dane konsorcjum wyprodukuje albo zmontuje śmigłowce co stanie się najszybciej w 2020/21 roku Wojsko do tego czasu zostanie teoretycznie z kilkoma mi18?( o ile ich resursy też się nie skończą z powodu zwiększonej eksploatacji). W tym przypadku o żadnych operacjach i ćwiczeniach z użyciem śmigłowców nie ma mowy. Wyklucza to również operacje SAR podczas powodzi, które przecież w Polsce zdarzają się dość często.
Niestety patrząc na ostatnie wypowiedzi i renomę pana Antoniego, sprawa unieważnienie przetargu już jest przesądzona.
P.S. A czy jak AugustaWestland znowu przegra przetarg, załóżmy tym razem z Sikorskym, to co wtedy? Bonczek - Sob 21 Lis, 2015 Co w tych internetach sie nie znajdzie.
W wyemitowanym dziś programie „Minęła dwudziesta” Karolina Lewicka stanowczo usiłowała nakłonić wicepremiera Piotra Glińskiego do odpowiadania na jej pytania, zamiast wygłaszania oświadczeń.
Wczoraj wieczorem doszło do skandalicznej sytuacji na antenie TVP Info. Podczas "wywiadu" z ministrem kultury Piotrem Glińskim, dziennikarka Karolina Lewicka prowadziła rozmowę w sposób oburzający
Skończyło się rumakowanie sądów, dziennikarzy, Trybunału Konstytucyjnego, opozycji...anjas - Pon 23 Lis, 2015 nie oglądałem tego programu (muszę w wolnej chwili poszukać w necie i zobaczyć o co chodzi) ale być może rzeczywiście ta dziennikarka przegięła pałę. Zawiesił ją wciąż urzędujący prezes, urzędujący jeszcze z nadania PO, więc albo coś rzeczywiście jest na rzeczy i dziennikarka przesadziła albo prezes bardzo stara się o posadę (choć byłaby to dziecięca naiwność)Alexxx - Pon 23 Lis, 2015
anjas napisał/a:
Zawiesił ją wciąż urzędujący prezes, urzędujący jeszcze z nadania PO,
Ale dostał pewnie rozkaz od obecnie urzędującego ministra, mimo, że jest z innego nadania.
Obejrzałem. Babka ma jaja i zadawała merytoryczne pytania (o Konstytucje i czy widział spektakl albo czy kontaktował się z teatrem) i a minister Gliński chciał swoje stanowisko przedstawić migając się u zarzucając TVP propagandę, teatrowi prowokacje. Chyba nie znał też realiów takich programów i myślał, że dadzą mu przez 20minut czytać/opowiadać nie przerywając.
Sprawa jak to zwykle bywa rozdmuchana zupełnie nie proporcjonalnie do skali "problemu" imho...zajcev_28 - Pon 23 Lis, 2015 czyli w skrócie, jak ona śmiała zadawać pytania?kaziu1985pn - Pon 23 Lis, 2015 A cenzura to norma Alexxx - Pon 23 Lis, 2015
zajcev_28 napisał/a:
czyli w skrócie, jak ona śmiała zadawać pytania?
Powiedzmy, że w 100% fair nie była bo przerywała ale wg mnie próbowała zadawać konkretne pytania "Tak/Nie" na które otrzymywała odpowiedź "To ja Pani przeczytam..." albo ona o coś pyta, on się od tego odżegnuje a ona czyta, że to jest część jego faktycznego listu do dolnośląskich władz na co on mówi, że przeczyta całość... taki mysh mash z tego wyszedł (czyt. bełkot).
To co przedstawiają media to nie do końca chyba to co Gliński chciał powiedzieć ale z propagandą i przesłuchaniem popłynął.