Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
Kamill - Pią 10 Kwi, 2015 Jazz w automatic? Kolega ma, z USA dla zony ściągnął, jezdzi ponad rok i jest zadowolony. Mogę pozostać co i jak bo jego tesć naprawia skrzynie i chyba to auto mu polecił.PiTT - Pią 10 Kwi, 2015 polo z dsg
albo jakas fabiaPiTT - Pią 10 Kwi, 2015
Marek23 napisał/a:
Pitt kup cos naprawdę mocnego i rozterki miną
poki co na lato taki setup wjechal a potem zobaczymy
Janusz - Pią 10 Kwi, 2015
siema napisał/a:
Swift by pasował ale podobno to jakaś stary 4 biegowy automat.
absolutnie NIE... ta skrzynia to porażka, serwisowalismy taki... wiecznie był problem z tym automatemsiema - Pią 10 Kwi, 2015
Kamill napisał/a:
Jazz w automatic?
O! Dobry pomysł. Zapomniałem o Jazz'ie.
PiTT napisał/a:
polo z dsg
albo jakas fabia
Z tego co widzę, to wbrew pozorom Fabia nie mieści się w budżecie.
Janusz napisał/a:
siema napisał/a:
Swift by pasował ale podobno to jakaś stary 4 biegowy automat.
absolutnie NIE... ta skrzynia to porażka, serwisowalismy taki... wiecznie był problem z tym automatem
Dzięki. Skreślam z listy.
Coś jeszcze?anjas - Sob 11 Kwi, 2015 A może yaris? Nie wiem jaki automat tam siedzi ale pamietam, ze kiedy szukałem miejskiego bolidu to przewijalo się w ogłoszeniach sporo takich yarisow.Bonczek - Sob 11 Kwi, 2015 Mariusz a Fiesta z powershiftem? Do 35 powinno udać sie kupić.KarQ - Sob 11 Kwi, 2015
PiTT napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Pitt kup cos naprawdę mocnego i rozterki miną
poki co na lato taki setup wjechal a potem zobaczymy
Piękny. Ktos przez krawezniki przelecial Jakarti - Sob 11 Kwi, 2015 Siema
rozumiem ze buerzesz pod uwage awaryjnosc takiej skrzyni ale jakie ma znaczenie czy taka czy owaka?
w 20letniej micrze bylo jakies stare cvt i nie widzialem problemu w jezdzie tym autem. hamujesz, redukuje, przyspieszasz to zmienia do przodu. oczywiscie dsg pewnie dziala plynniej tylko zastanow sie czy Twoja mama w ogole to zauwazy. za 30k to masz prawie nowe auta z tych najmniejszych
ja bym znalazl po prostu auto z automatem, ktore podoba sie Twojej mamie. no chyba , ze Twoja mama jest na forum i jest koneserę Kenet - Sob 11 Kwi, 2015 Jakby co to mam 4 kompletne wnętrza od Fiesty ST na handel, do wyboru do koloru Niemy - Sob 11 Kwi, 2015
Jakarti napisał/a:
w 20letniej micrze bylo jakies stare cvt i nie widzialem problemu w jezdzie tym autem. hamujesz, redukuje, przyspieszasz to zmienia do przodu.
skrzynia CVT jest bezstopniowa głąbiku Bartli - Sob 11 Kwi, 2015 Kontynuując wątek Pitta, o tym czym się ostatnio jeździło...
Pod maską diesel 4.4 V8, w środku wszystkie dodatkowe bajery. Ogólnie auto potęga, ale dawać za to 700k to gruba przesada...
Ostatnio jeszcze chwilę jeździłem S80 D4. Przyjemny dupowóz, mega wygodny i chyba dużo fajniejszy od E klasy.
siema - Sob 11 Kwi, 2015
Jakarti napisał/a:
Siema
rozumiem ze buerzesz pod uwage awaryjnosc takiej skrzyni ale jakie ma znaczenie czy taka czy owaka?
Pytam, bo oprócz DSG jeździłem chyba tylko jednym automatem i zakładałem- tak jak piszesz, że taka czy owaka- cóż za różnica. Pierwszym typem był wspomniany przez Anjasa Yaris (II 2005-2011), bo matka lubi Toyoty. Znaleźliśmy jakiegoś cukiereczka, matka jedzie, a tutaj każda zmiana biegów to: 'jeb', 'jeb' i tylko łeb przód-tył lata. Okazało się, że Toyota nie miała w tych modelach normalnego automatu, a jakiś zjebany MMT- czyli jakąś hybrydę normalnej skrzyni i normalnego sprzęgła z systemem zmieniającym za ciebie te biegi. Gówno totalne jednym słowem, co panowie z ASO potwierdzili kwaśnym uśmiechem.
Zrozumiałem, że zejdzie mi pół roku na objeżdżaniu nudnych fur, a i tak mogę się wpakować w jakiś szajs innego producenta (patrz tutaj wspomniany przez Janusza Swift, który był kolejnym po Yarisie typem ).
Bonczek napisał/a:
Mariusz a Fiesta z powershiftem?
O! Z tego co widzę, to dwusprzęgłowe toto. Super. Jeśli Wikipedia nie kłamie to w Fiestach >2010, tak?
Edit: Chyba ciężko będzie zmieścić się w budżecie.Walle - Sob 11 Kwi, 2015 To forum dowartościowuje.PiTT - Sob 11 Kwi, 2015
Bartli napisał/a:
Kontynuując wątek Pitta, o tym czym się ostatnio jeździło...
nie wiem czy tylko ja tak mam ze nie moge zaakceptowac tej srodkowej konsoli z ostra krawedzia ktora wbija sie centralnie w noge jak ja opierasz?
co to za szajs to na serio nie wiem
zarowno w s60 jak i xc60 i v70/xc70 jest tak samo
w s80 jest o tyle lepie ze masz wiecej miejsca i jakos noga tam nie trafia... moze kwestia przyzwyczajenia, ale co nie jechalem to odruchowo tam opieralem noge i wyraznie czulem ostra krawedz