Bonczek - Śro 25 Lis, 2015 A co sie z VATem zadziało?Alexxx - Śro 25 Lis, 2015
Bonczek napisał/a:
A co sie z VATem zadziało?
Na poprzednien stronie masz link od Anjasa i Boba Rasputin - Śro 25 Lis, 2015 Rzadko tu zaglądam i chyba słusznie. Sracie sie o ta flage jakby to był koniec świata(nie tylko w Polsce nie uzywa się flagi UE na wystąpieniach państwowych), czerpiecie info tylko z Wybiórczej (nie spodziewałbym sie tam,żadnej pochwały na obecny rząd/prezydenta przez najbliższe 4lata), ze wstepnego projektu ustawy wnioskujecie koniec VAT'u i martwicie sie o przedsiębiorców jak pewnie 90% z was nie prowadzi własnej działalności.
Kurwa nie podobaja mi się wszystkie ruchy PiS'u (np. minister Macierewicz), nie głosowałem na nich ale jak widze ten ból dupska o wszystko co zrobią to tylko utwierdzam się,że Polacy mają krótka pamięć. Jak PO ojebało nas na gruby hajs przesuwając kase z OFE, podwyższając wiek emerytalny, co miesiąc wyskakiwała afera itp to wszystko było git bo Wybiórcza i TVN tak głosiły
Szkoda gadać, obstawiam,że za rok jak tu zajrze to nadal będzie narzekanie na cokolwiek co PiS zrobił. Obniżyli podatki - źle bo państwa na to nie stać - podwyższyli podatki - żle bo nas na to nie stać...itd.
Polecam Żelazną Logikę by złapać dystans do wielu spraw nas otaczających.kaziu1985pn - Śro 25 Lis, 2015 szczerze to w du mam jakie flagi wisza i czy macierewicz woli 20latków czy 50 latków ale jako ze prowadze tak de facto 2 firmy to nie powiem co mnie strzela jak słyszę pomysły z cyklu podatnik założy sobie konto ( za które bedzie płacił ale nie bedzie mógł zarządzać środkami na nim ) na które bedzie wpływac część dochodu i my łaskawie na wniosek bedziemy oddawać petentowi jego cieżko zarobione pieniądze, no kur no... a żeby nie było PO też winno beknąć za kilka wałków, jak np kradzież pieniędzy z OFE.anjas - Czw 26 Lis, 2015
Rasputin napisał/a:
Sracie sie o ta flage jakby to był koniec świata(nie tylko w Polsce nie uzywa się flagi UE na wystąpieniach państwowych)
racja, w Ugandzie też A serio, mnie sama flaga specjalnie nie boli, bo jest albo jej nie ma. Życie się od tego nie zmienia. Ale staram się spojrzeć na to nie tylko jak na kawałek materiału z gwiazdkami tylko jako na pewien gest. Na pewno został na zachodzie zauważony a nie wiem czy tego nam trzeba. Wiem, że to element "wstawania z kolan" ale w kontekście nie najlepszych stosunków ze wschodnim sąsiadem dobrze byłoby mieć przynajmniej poprawne z zachodnim. Ja to traktuję jako gest, który nie przyniósł żadnych korzyści a może przynieść straty. Czyli imho działanie bez sensu.
Rasputin napisał/a:
czerpiecie info tylko z Wybiórczej
Info o zdjętej fladze podałem z Niezależnej. Lubię media reżimowe. Ale niepokorne i antysystemowe typu wyborcza czy newsweek też staram się czytać. Mam wrażenie, że Żelazna logika też jest lekko stronnicza.
Rasputin napisał/a:
jak pewnie 90% z was nie prowadzi własnej działalności.
W Trybunale Konstytucyjnym też nie zasiadamy a chyba może nam się nie podobać to co robią? Zresztą z działalnością gosp. często jest tak, że nawet jeśli sami nie prowadzimy to prowadzi ktoś bliski. Problem dotknie bardzo wielu osób. Albo nie dotknie, bo to rzeczywiście projekt i może ktoś się stuknie w głowę przed jego wprowadzeniem.
Rasputin napisał/a:
jak PO ojebało nas na gruby hajs przesuwając kase z OFE, podwyższając wiek emerytalny, co miesiąc wyskakiwała afera itp to wszystko było git bo Wybiórcza i TVN tak głosiły
Też żałuję, że to tak miękko przeszło. Na forum jechaliśmy wtedy po PO (ja też!), bo akcja z OFE była wyjątkowo słaba. I nie chodzi mi nawet o efekt, bo - jak się okazało - pieniądze i tak nie były nasze i moglibyśmy ich nigdy nie zobaczyć, ale skandaliczny był sam sposób wprowadzenia tej zmiany. Tak samo z wiekiem emerytalnym. Spokojnie mogli to zrobić inaczej, z podobnymi skutkami ale mniejszym wkurwem społeczeństwa. Lepiej wytłumaczyć i dać realny wybór.
Zresztą, o ile pamiętam, wybiórcza i TVN też nie łyknęli tego na miękko. Było bardzo dużo negatywnych komentarzy wokół tych tematów.
Rasputin napisał/a:
Szkoda gadać, obstawiam,że za rok jak tu zajrze to nadal będzie narzekanie na cokolwiek co PiS zrobił. Obniżyli podatki - źle bo państwa na to nie stać - podwyższyli podatki - żle bo nas na to nie stać...itd.
Nie mogę obiecać za innych ale ja będę chwalił wprowadzane przez PIS zmiany.was79 - Czw 26 Lis, 2015 Dobry był ten twit ex posła z Niemiec
Cytat:
So you don't want the flag, but you still want the EU money?
Anonymous - Czw 26 Lis, 2015 Tylko że w przyszłym roku wpłacimy do uni chyba 8 duzych baniek wiecej niz z niej dostaniemy anjas - Czw 26 Lis, 2015
rabarbar napisał/a:
Tylko że w przyszłym roku wpłacimy do uni chyba 8 duzych baniek wiecej niz z niej dostaniemy
Rabi, daj źródło, szukałem ostatnio takich wiarygodnych info ale wygląda na to, że jednak wciąż więcej dostajemy niż wpłacamy,\.Anonymous - Czw 26 Lis, 2015 https://www.premier.gov.p...a-rok-2016.html
"Projekt ustawy budżetowej na 2016 rok uwzględnia budżet środków europejskich, w którym zaplanowano:
dochody w wysokości 62.399,3 mln zł,
wydatki w wysokości 71.640,5 mln zł,
ujemny wynik budżetu środków europejskich w wysokości 9.241,3 mln zł."was79 - Czw 26 Lis, 2015 A te 71 to nie uwzględnia czasem wkładu własnego i nie należy tego utożsamiać z bezpośrednimi wpłatami i wypłatami? Wkład własny jest praktycznie we wszystkich projektach, w jakich uczestniczyłem (w budowlance zresztą jest tak samo).
Edit, tak to wygląda:
Cytat:
wynegocjowaliśmy na lata 2014-2020 około 106 mld euro i wpłacimy około 40 mld euro składki, to netto uzyskamy około 66 mld euro, podczas gdy w latach 2007-2013 uzyskaliśmy około 95 mld euro, co przy zapłaceniu około 25 mld euro składki oznacza, że uzyskaliśmy netto koło 70 mld euro.
michool_vt - Czw 26 Lis, 2015 No. To rozumiem, jak przepier@€! pieniadze, to przynajmniej od calej Europy, a nie tylko nasze was79 - Czw 26 Lis, 2015 A zresztą pieniądze i gospodarka nie są ważne... żyrandole się znalazły!!!11111one
Sracie sie o ta flage jakby to był koniec świata(nie tylko w Polsce nie uzywa się flagi UE na wystąpieniach państwowych)
racja, w Ugandzie też A serio, mnie sama flaga specjalnie nie boli, bo jest albo jej nie ma. Życie się od tego nie zmienia. Ale staram się spojrzeć na to nie tylko jak na kawałek materiału z gwiazdkami tylko jako na pewien gest. Na pewno został na zachodzie zauważony a nie wiem czy tego nam trzeba. Wiem, że to element "wstawania z kolan" ale w kontekście nie najlepszych stosunków ze wschodnim sąsiadem dobrze byłoby mieć przynajmniej poprawne z zachodnim. Ja to traktuję jako gest, który nie przyniósł żadnych korzyści a może przynieść straty. Czyli imho działanie bez sensu.
Zauważony na zachodzie? najwięcej jak zwykle to "my" o tym gadamy..
Kopaczowa jak występowała bez flagi UE w tle to było dobrze? Jak Tuskutusku to robił to też było ok, a teraz wielki szok?
Co te media robią...zefir - Czw 26 Lis, 2015 Mysle ze wszyscy zwrocili uwage na flagi bo pani posłanka Pawłowicz, powiedziała ze flaga UE to szmata i nie bedzie dla niej miejsca zajcev_28 - Czw 26 Lis, 2015 twarda kobieta, takie lubię