To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Majkowe przygody z motoryzacją

Michał - Pią 25 Gru, 2009

biore acorda od wojka. Zeby nie było już pisania co mam kupić.
M - Pią 25 Gru, 2009

Majk szkoda ze tak sie stalo :(
Nie boli Cie szyja albo kark?

Michał - Pią 25 Gru, 2009

bolała ... ale dzisiaj rano już luz
M - Pią 25 Gru, 2009

byles na przeswietleniu? polecam
dzik - Pią 25 Gru, 2009

martin.h napisał/a:

Dostał 100% i samochód, czy 100% bez samochodu?

Samochod zabrali, nie chcial sie bawic w uplynnianie.

Mick - Sob 26 Gru, 2009

uuu... grubo Majk...

napisz jak będziesz po oględzinach...
mam nadzieje, że nie zrobią Cię w ch.uja i odwołasz się odrazu od wyceny

anjas - Sob 26 Gru, 2009

Pewnie to oczywiste, ale w razie czego sprawdź czy masz wszystko OK w papierach, a szczególnie ważny przegląd w dowodzie... żeby nie mieli podstaw do migania się z wypłatą odszkodowania.

Poza tym to szkoda samochodu... Ale głowa do góry, accord jest zajebisty. Który rocznik? :)

Michał - Sob 26 Gru, 2009

andrzejku taka

Calibra III
Cytat:
Pewnie to oczywiste, ale w razie czego sprawdź czy masz wszystko OK w papierach, a szczególnie ważny przegląd w dowodzie

wszystko posprawdzam, dzieki za przypomnienie

Bad-i - Sob 26 Gru, 2009

a ja powiem tak, przeciez tam nic sie nie stalo. Koorwa to sama kosmetyka jest. Nawet nie bede sie wdawal w szczegoly bo mysle ze czesc by sie zalamala
Michał - Sob 26 Gru, 2009

badi - cała podłoga jest pogięta w bagażniku. Zewnątrz wygląda to naprawde lajtowo, taka stłuczka, ale w środku :/
Bad-i - Sob 26 Gru, 2009

no dobra podloga pogieta, ale to nie zaden problem. Sprawdz najwazniejsze punktu kontrukcyjne i wtedy decyduj co dalej.

Rozumiem ze masz oswiadczenie. Pojedz do dobrego blacharza, na naprawie zarobisz i wtedy auto ewentualnie sprzedawaj.

Mysle ze 5k spokojnie jest do wyjecia.

ŁukaszS3 - Sob 26 Gru, 2009

Albo jak masz jakiegoś kolegę blacharza to:

-dostajesz wycenę od której się odwołujesz twierdząc że naprawa wyjdzie dużo więcej
-w tedy musisz im przedstawić fakturę za naprawę i części
-blacharz ziom niech Ci wystawi fakturę za naprawę na jakąś dużą kwotę Ty mu zapłać tylko VAT i niech oni oddają kasę taka jak na rachunku

Ale i tak wydaje mi się że nie stracisz na tym wszystkim!

martin.h - Sob 26 Gru, 2009

ŁukaszS3 napisał/a:
Albo jak masz jakiegoś kolegę blacharza to:

-dostajesz wycenę od której się odwołujesz twierdząc że naprawa wyjdzie dużo więcej
-w tedy musisz im przedstawić fakturę za naprawę i części
-blacharz ziom niech Ci wystawi fakturę za naprawę na jakąś dużą kwotę Ty mu zapłać tylko VAT i niech oni oddają kasę taka jak na rachunku

Ale i tak wydaje mi się że nie stracisz na tym wszystkim!

Łukaszu, wszystko fajnie się mówi, ale to nie jest takie proste, przechodziłem to. Nawet jak blacharz wystawi fakturę to nie może być ona wyższa niż wartość samochodu. W fakturze należy też uwzględnić ceny części, czyli pewnie błotnik, zderzak, pas tylny, podłoga bagażnika(?), części pewnie z ASO co daje nam już dobre kilka tysięcy.

Gdyby była to zwykła 306'tka to pewnie nie byłoby problemu, bo podaż części jest duża, ale przy takich rzadkich autach jak kabrio jest niestety problem :/

Vlodarsky - Sob 26 Gru, 2009

a poza tym wycena musi być z programu honorowanego przez ubezpieczalnie... Jak np audatex.
Bad-i - Sob 26 Gru, 2009

chocby czesci byly z PUGA Sport to i tak sie da na tym zarobic. Wszystko zalezy od blacharza i jego znajomosci.