A jeszcze gorzej jest chcieć być twardym i mocnym, kiedy tak na prawdę się nie jest Z Rosją nie ma biznesu bez klepania się z Putinem po plecach. Zresztą żadnego biznesu nie ma bez poklepywania się po plecach z kim trzeba, to też byłby duży problem Kaczora II u władzy, bo już pierwszy się nie poklepywał z innymi jak z kolegami, tylko jego klepali z pogardą i pożałowaniem, a tak biznesu robić się nie da.
To jest Twoja opinia,masz do niej prawo. Jeśli sądzisz,że międzynarodowe biznesy to nie tylko liczby,ale też klepanie sie po plecach,to jesteś w błędzie według mnie. Z resztą widac było efekty takiej polityki w stosunku do Putina i Schroedera prowadzonej przez Kwasniewskiego. Tak się z nimi kolegował, a jak przyszło co do czego to się we dwóch pięknie dogadali, a Olek mógł się juz tylko sam napic. Ale każdy ma swoje zdanie...
Szkoda tylko kur.wa,że zdanie połowy polski bedzie mnie w najblizszych latach dużo kosztowac.M - Czw 16 Wrz, 2010 Marku niestety taka nasza historia się powtarza od stuleci i nie sądzę żeby w tym przypadku było inaczej. Polak przed szkodą i po szkodzie jest głupi.kamil - Czw 16 Wrz, 2010 Krzyża nie ma ! Znowu zacznie być smętnie w centrum po 23, znowu restauratorzy będą załamani.dzik - Czw 16 Wrz, 2010
Marek23 napisał/a:
Nie ma kraju,który by dobrze wyszedł na stosowaniu twardej polityki wobec rosji.
Niestety na byciu miękim wobec rosjan wychodzi się jeszcze gorzej. Czysty biznes, z ruskami nie ma przyjaźni,a szczególnie z tymi z KGB.
Wiec jaka polityka powinna byc wobec nich?
Walka jaka prowadzil pis nic nie wnosila poza satysfakcja jarka ktory uwielbia konflikty.
Najnowszy news:
niezalezna komisja historyczna pod kierownictwem macierewicza ustalila kolejne falszerstwa w historii Polski!!!
Ustalono ze obrona Westerplatte kierowal Jaroslaw K, trwa ustalanie kto kierowal obrona Poczty GdanskiejStf - Czw 16 Wrz, 2010
Marek23 napisał/a:
Nie obciągałby Putinowi, zostawił Vat w spokoju, dalej lustrował skur.wysynów starego systemu, posadził Mira i Chlebowskiego za kratki, nie próbował na siłe jak obecny rząd uzależnic nasz energetycznie od Rosji. Pewno by też zrobił parę z dupy rzeczy: przybił piątkę Rydzykowi i nie tylko, posadził jakiegoś matoła na wysokim stanowisku i generalnie czasem by było trochę za dużo nienawiści.
ad1. - tego nie możesz być pewien! - taki scenariusz też jest możliwy - i wtedy co ? chciałbym zobaczyć wasze miny jakby się okazało, że jednak poszliby podobną drogą... tego wykluczyć nie możesz. uważam tak, bo widziałem reakcję PIS na początku tego pomysłu, i wydawało się że wcale im z tak z tym pomysłem źle nie jest.
ad. - to właśnie prowadzi do czasów komunizmu, zacofania. z 1 strony mówisz o parciu na rozliczenie historii a z drugiej mówisz o obsadzaniu rządu niekompetenetnymi koumplami. nie pamiętamy już tego systemu sprzed kilku lat - wykorzystywanie aparatu państwa do prywatnych celów - patrz tandem Leszek + Zbysiu Ziobro? nie pamiętamy koalicji z samoobroną ? czy naprawdę uważacie, że bezpośrednie relacje z Niemcami i Rosją nie mają znaczenia dla gospodarki PL ? Jeszcze kilka miesięcy temu wszyscy zgodnie twierdzili, że leszek miał to w dupie i zależało mu tylko na Ukrainach i tym podobnych i zapewne jarek poszedłby w tą samą stronę. Na prawdę nie widzicie różnicy pomiędzy takim Sikorskim a np. Ziobro czy innym mundkiem również z zerową godnością - Kurskim ? W ogóle o jakiej godności w tej partii mowa - tam nie istnieje jakakolwiek inteligentna niezależna myśl - wszytko odbywa się w szynach ograniczenia "mószczkowego" jarka. to dla Was nie jest zagrożeniem podstaw demokracji ?Stf - Czw 16 Wrz, 2010
kamil napisał/a:
Krzyża nie ma ! Znowu zacznie być smętnie w centrum po 23, znowu restauratorzy będą załamani.
osz w mordę, faktycznie - jadę dzisiaj to uczcić Karmazynowym - ktoś się pisze ? qbica - Czw 16 Wrz, 2010 uwazajcie, bo Jarek moze wezwac do odebrania Krzyża silą Marek23 - Czw 16 Wrz, 2010
Stf napisał/a:
ad. - to właśnie prowadzi do czasów komunizmu, zacofania. z 1 strony mówisz o parciu na rozliczenie historii a z drugiej mówisz o obsadzaniu rządu niekompetenetnymi koumplami. nie pamiętamy już tego systemu sprzed kilku lat - wykorzystywanie aparatu państwa do prywatnych celów - patrz tandem Leszek + Zbysiu Ziobro? nie pamiętamy koalicji z samoobroną ? czy naprawdę uważacie, że bezpośrednie relacje z Niemcami i Rosją nie mają znaczenia dla gospodarki PL ? Jeszcze kilka miesięcy temu wszyscy zgodnie twierdzili, że leszek miał to w dupie i zależało mu tylko na Ukrainach i tym podobnych i zapewne jarek poszedłby w tą samą stronę. Na prawdę nie widzicie różnicy pomiędzy takim Sikorskim a np. Ziobro czy innym mundkiem również z zerową godnością - Kurskim ? W ogóle o jakiej godności w tej partii mowa - tam nie istnieje jakakolwiek inteligentna niezależna myśl - wszytko odbywa się w szynach ograniczenia "mószczkowego" jarka. to dla Was nie jest zagrożeniem podstaw demokracji ?
Komunizm kojarzy mi się przede wszystkim z kolesiostwem i układami. I taki jest właśnie obecny rząd.
Co do Niemiec i Rosji,to już to napisałem. To jest biznes,nie konkurs na przyjaciela roku.
Gadamy o kasie,układach,itd. A jak ktoś chce miec fajnych znajomcyh za granicą to niech ich szuka prywatnie, a nie jako prezydent czy premier.
Co do przykładu Sikorskiego. To jeden z najbardziej śmiesznych przykładów. Typ jest chamem,ale potrafi ładnie mówic i podobno wyglada reprezentacyjnie. Pomijam fakt,że ma twarz ruskiego ciula po tygodniu chlania wódy... 2 dni temu widziałem z nim wywiad w TVN na temat śledztwa Smoleńskiego. Jeszcze nigdy nie spotkałem się z takim laniem wody,ze się tak wyraże. Ale jesli ktoś wyłączy mózg, to rzeczywiście miło słucha się tych jego wywodów.
Cytat:
ad1. - tego nie możesz być pewien! - taki scenariusz też jest możliwy - i wtedy co ? chciałbym zobaczyć wasze miny jakby się okazało, że jednak poszliby podobną drogą... tego wykluczyć nie możesz. uważam tak, bo widziałem reakcję PIS na początku tego pomysłu, i wydawało się że wcale im z tak z tym pomysłem źle nie jest.
Wydawało się? Fakty są takie,że niby najbardziej liberalny rząd planuje podnieśc podatki,ceny paliwa,znosi ulgi, nie reformując przy tym wogóle wydatków. I naprawdę wolę ten krzyż, radio Maryja i nawet szpetny ryj nawiedzonego Ziobry niż:
Drzewieckiego,Chlebowskiego i Sobiesiaka, naszych hazardowych bohaterów
Tuska z Nowakiem, którzy sami nie wiedzą co zrobic nastepną aferą na pomorzu
prezydenta z IQ około100
no i mojego mistrza,zadufanego w sobie Belkę.
Spadam z tego tematu, bądcie młodzi,piekni i europejscy antoś - Czw 16 Wrz, 2010
Cytat:
no i mojego mistrza,zadufanego w sobie Belkę.
co on takie zrobił, że się jeszcze w tym temacie przypałętał? Jaco - Czw 16 Wrz, 2010
qbica napisał/a:
uwazajcie, bo Jarek moze wezwac do odebrania Krzyża silą
Dzisiaj jakiś gość się w radiu wypowiadał, że pomimo tego że zgodził się na to kościół to oni ( niby obrońcy krzyża) się z tą decyzją nie zgadzają i uważa że krzyż powinien wrócić na swoje miejsce i jeszcze powinni jakiś pomnik wybudować... WTF ??
Ci ludzie to jacyś maniacy... a cały ten PIS i Jarek tylko dokładają do pieca bo myślą, ze tak zjednają sobie wyborców...dzik - Czw 16 Wrz, 2010 Jestem w 100% za silowym rozwiazaniem gdyby jacys kolejni szalency sie pojawili.
Niech jarkowi przed domem te krzyze postawia.Bonczek - Czw 16 Wrz, 2010 A może niech tym debilom spod krzyża je postawią pod domem.PiTT - Czw 16 Wrz, 2010 "Obrońcy krzyża" zamierzają postawić przed Pałacem Prezydenckim nowy krzyż. Na dziś na godz. 21 planują demonstrację. Policja zrezygnowała więc na razie z usunięcia barierek na Krakowskim Przedmieściu.
Stf - Czw 16 Wrz, 2010 to ktoś chętny na karmazynowe - bo ja się chyba jednak skuszę mi - Czw 16 Wrz, 2010 co prawda mam ten temat wśród ignorowanych, tym nie mniej chciałem przytoczyć link do - nierzadko cytowanej przez eMa - "niezależnej". Gorąco polecam komentarze pod artykułem - przybliżają opinię "obrońców":
http://niezalezna.pl/article/show/id/38988