To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Hothatch ogłoszenia

k-mart - Wto 20 Lis, 2007

Sorry Dziku, ale za lepszych czasow mialem kiedys S4...
Zaden z hatchy zarejstrowanych u nas nie jest w stanie naklepac S4 na prostej

Dzisiaj nie sa drogie, za 13000.- Fr. mozna kupic cale w dobrym stanie.
Moje mialem 5lat temu, mile czasy :)

Marek23 - Śro 21 Lis, 2007

k-mart napisał/a:

Zaden z hatchy zarejstrowanych u nas nie jest w stanie naklepac S4 na prostej

True, jeździłem raz takim, zbiera się grubo...

dzik - Śro 21 Lis, 2007

Ja tez panowie bylem w szoku, gosc z ktorym sie bralem myslalem ze ma sticker tuning, ale zeznawal ze oryginal.
Latwo nie bylo i byl to rolowaniec, ale na IV-ce juz odchodzilem widocznie.
Owko z sr ktory S4 ma/mial mowil ze by dostal lanie, podobno im szybciej tym gorzej.

Na prostej zaskoczyl mnie jakis czas temu kombiak ale inny, a mianowicie stare 540i.
Moc podobna ale odpychal sie lepiej.

k-mart - Śro 21 Lis, 2007

Nie wiem ziom, z tego co pamietam, 220kmh w tym samochodzie to cyk cyk w porownaniu do williamsa (wiem, to nie jest szybszy sport :D )

Ja w s4 raz sie bralem z s6 mojego papy a innym razem z rs4 z lbn. Od S6 dostalem ~4dlugosci do 230kmh, z rs4 moze 8.....albo wiecej, ale to nie byla seria. :)

Kocham sporty, ale jedyny hatch ktory moze miec szanse 0-100kmh od nas lub na 1/4, to cif Carlosa.

dzik - Śro 21 Lis, 2007

no wlasnie 0-100 to sie zgadzam, ale 100-200 to zupelnie inna bajka
4x4 sie nie przeskoczy, wystarczy mi sprawdzone startowanie 4x4 z 6000rpm i strzalu bym wiedzial ze do paczki bez szans.
Tak sobie czytalem ze z 2.7t nie jest rozowo. Seria czy to S czy RS czy RS6 nawet ma braki do tego w katalogu. Programy w nich to magia, podobno ktos/gdzies chodza jakies gotowce sprzedawane jako custom itd.
Tuning uroczy ze wzgledu na V czyli koszty x2 czesto.
Ktos kto sie zna leczyl mnie z checi posiadania wlasnie takiego S4.

dzik napisał/a:
Na prostej zaskoczyl mnie jakis czas temu kombiak ale inny, a mianowicie stare 540i.

zdecydowanie. Moj ziomek z lbn bardzo dlugo mial okulara 430, chodzi tak samo jak 540i.
S4 klepal znacznie.
Powiem tylko tyle: majac 540i, moge sie probowac z S. Loeb'em za kierownica Gallardo na dlugim dystansie +5000km.

Mozliwe, ale cif Carlos'a jest na kompresorze. Widzialem Wasze samochody na spotach z bliska i mialem wrazenie, ze sportowi brakuje bardzo duzo do Carlos'a, ale widzialem tez S4 z bliska.

Ja na programach nie znam sie nic a nic, wiec nie wiem jak z tjunigiem. Chociaz w CH non-stop sa ogloszenia à la "S4 +320KM". Ile w tym prawdy, nie wiem.
Moje mialo kompletny wydech (oprocz kolektora) marki MTM. Komp nie wiem, nie bylo jak sprawdzic.
Z wrazen z jazdy bylem (moj papa tez) przekonany, ze naklepie s6. Na bardzo dlugiej prostej w lbn robilismy 3 proby, za kazdym razem grubo wygrywalo s6 340km i 1800kg.

Dla porownania: przed s4 jezdzilem pol roku a4 2.8i quattro, ten samochod juz zdecydowanie klepal williamsa. A roznica miedzy williamsem a sportem nie jest ogromna.

Marek23 - Śro 21 Lis, 2007

Ja miałem przyjemność jako pasażer w rs6 450 koni, to już wogóle była masakra. Co do starego s4, Dziku moze masz rację,ale z tego co pamiętam to auto naprawdę się odpychało.
pcs - Śro 21 Lis, 2007

ja powaznie mysle o s4 jako dupowozie, zastanawia mnie tylko ile pali :) tzn mniej czy wieceni niz wrx?

osobiscie scigalem sie z s4 >450km i do 140km/h dostalem chyba z pol kilometra :) )

Stacho - Śro 21 Lis, 2007

S4 pali o wiele mniej niż WRX :)
Anonymous - Śro 21 Lis, 2007

sir william

http://www.ricardo.ch/acc...p?IDI=521584550

OSKAR - Śro 21 Lis, 2007

http://moto.allegro.pl/it...dny_uwagi_.html

co o nim sadzicie???
dzwonilem sie pytac i wsumie od innego znajomego moge miec prawie wszystkie graty.

Anonymous - Śro 21 Lis, 2007

OSKAR napisał/a:
http://moto.allegro.pl/item270301122_205_gti_mi16_uszkodzony_godny_uwagi_.html

co o nim sadzicie???
dzwonilem sie pytac i wsumie od innego znajomego moge miec prawie wszystkie graty.

prawdziwy HOT ;)

ps - Śro 21 Lis, 2007

Stacho_16V napisał/a:
S4 pali o wiele mniej niż WRX :)

wszedzie, gdzie szukalem znajdowalem dokladnie odwrotna opinie :)

2.0H4T vs 2.7V6TT - na logike s4 powinno zlopac wiecej

dzik - Śro 21 Lis, 2007

k-mart napisał/a:

Dla porownania: przed s4 jezdzilem pol roku a4 2.8i quattro, ten samochod juz zdecydowanie klepal williamsa. A roznica miedzy williamsem a sportem nie jest ogromna.

No nie, a4 2.8i stoi w miejscu. Tyle co wyskoczy na I-ce z 4x4 ale na II-ce sprawa wyprostowana. Scigalem sie i to byla zabawa.
Nie wiem kto siedzial w willym ale dal strasznie ciala :)
Nawet miesiac temu jezdzilem 2.8 ale w osce, to wogole nie przyspiesza.

Wrazenia ze srodka sa mylne z takiego S4, jak ktos zafunduje ostry strzal na I-ce to az leb boli od uderzenia. Pozniej II-ke jeszcze ciagnie, a na wyzszych biegach mam wrazenie ze to zmylka przez turbo. Samochody doladowane maja to do siebie ze wrazenia ze srodka sa 2x mocniejsze.

Wiem co mowie, jezdze teraz seryjna GTT na rozgrzewce ktora ma 115KM, ma jakies 8s do paczki i dostanie baty od clio. Ale wrazenie takie ze mocniej wciska w fotel.

Kiedys bylem pasazerem S3 po programie ktore sie bralo z M3 E36 3.2
Start w audi masakra po strzale od razu zapinasz II-ke BMW gdzies daleko w lusterku, na III-ce M3 nas poprostu mija.