Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - [Szukam auto] Temat - koncert życzeń
Anonymous - Śro 15 Kwi, 2015 Nie kumam sedna tej dyskusji.Że kurwa co,jak ktos ma kase a nie potrafi jezdzic to nie powinien sobie kupować prosiaka?Kamill - Śro 15 Kwi, 2015 No dobra, pojeździł bym takim STI, albo Evo. To moje marzenie. Można gdzieś w wawie wypożyczyć?Anonymous - Śro 15 Kwi, 2015 nie da rady,za słabo ogarniaszKamill - Śro 15 Kwi, 2015
rabarbar napisał/a:
Nie kumam sedna tej dyskusji.Że kurwa co,jak ktos ma kase a nie potrafi jezdzic to nie powinien sobie kupować prosiaka?
Nie, chodzi o kwestie konsumpcjonizmu, chęci ciągłego posiadania czegoś modnego, chwalenie się tym, że ktoś coś sobie drogiego kupił, a nie tym że coś osiągnął, sam zrobił, czy kosztowało go to jakiś wysiłek.
To tak jak z tematem iPhone czy innego gówna, gdzie ludzie chwalą się tym że kupili najbardziej popularny, dostępny na każdym rogu i drogi telefon. Gdyby małpie przyczepić kartkę i pieniądze to też by weszła do sklepu i go kupiła, nie ma w tm żadnej trudności, więc czym tu się chwalić?
Tak samo jak ktoś pisze że moim marzeniem jest posiadanie, iphone/duży tv/sportowy samochód, po to tylko żeby posiadać, no to to jest słabe.Anonymous - Śro 15 Kwi, 2015
Analogicznie jesli ktos jest bezdzietnym kawalerem nie powinnien sobie kupowac chaty większej niż 30 m2PiTT - Śro 15 Kwi, 2015 jesli ktos sie czymś chwali i twierdzi ze go to dowartościowuje to jest zwyczajnym pustakiem... tyle w temacieChloru - Śro 15 Kwi, 2015
PiTT napisał/a:
jesli ktos sie czymś chwali i twierdzi ze go to dowartościowuje to jest zwyczajnym pustakiem... tyle w temacie
PiTT, są ludzie którzy zaczynali od zera. Ich marzeniem jest B6 w TDI. Kupują sobie panzerkampfwagena i cieszy im się micha. Mają coś czego dorobili się ciężką pracą i udowodnili sobie, że mogą coś osiągnąć.
Dla jednego będzie to 6 litrów ropy na 100 km. Dla kogoś innego możliwość popierdywania swoim turbo-bokserem na mieście. Są też tacy którzy będą tego samego turbo-boksera upalać aż panewka się nie przekręci. To są ich marzenia i jeden się cieszy autem za 20 kPLN a inny STi za 200 kPLN będzie uważał za kupę łajna. Jeżeli tylko pochwalenie się tym co mają sprawia, że są szczęśliwsi i czują się lepiej - niech to robią. Myślę, że w dupie mają opinie z HH.org alphaOne - Śro 15 Kwi, 2015 szukam auta do mniej wiecej 8K PLN, najlepiej z w miare duzym bagaznikiem - kombi gdyby sie udalo, ktos slyszal cos o jakims egzemplarzu do wziecia, ktory sie nie rozpadnie po miesiacu? marka w sumie dowolna, im mlodsze tym lepiej.PiTT - Śro 15 Kwi, 2015 nie o to mi chodzi... zreszta, nie chce mi sie tlumaczyc
w klimacie moich ulubionych
kamil - Śro 15 Kwi, 2015 fajna dupawas79 - Śro 15 Kwi, 2015 Jak ogoli wąsa to nawet całkiem, całkiem Walle - Śro 15 Kwi, 2015
alphaOne napisał/a:
szukam auta do mniej wiecej 8K PLN, najlepiej z w miare duzym bagaznikiem - kombi gdyby sie udalo, ktos slyszal cos o jakims egzemplarzu do wziecia, ktory sie nie rozpadnie po miesiacu? marka w sumie dowolna, im mlodsze tym lepiej.
http://olx.pl/oferta/fiat...html#17ad47bf81Jakarti - Śro 15 Kwi, 2015 ja polecam opla astre. som w kombi.
po prostu trzeba poszukac jakiegos lepszego egzemplarza, wydac ok 2-3k na wymiane podstawowych elementów i masz pewne auto z kluczowymi podzespolami w stanie nufka.Kamill - Śro 15 Kwi, 2015 W tej cenie celował bym chyba w focusa. Kombiaków było sporo, a nie każdy chce kombi, przez co mają niższe ceny w stosunku do hb.
Albo astra, jak Jakarti napisał. W tych pieniądzach może nawet astra2 - w zasadzie bezawaryjne auto.Bartli - Śro 15 Kwi, 2015
alphaOne napisał/a:
szukam auta do mniej wiecej 8K PLN, najlepiej z w miare duzym bagaznikiem - kombi gdyby sie udalo, ktos slyszal cos o jakims egzemplarzu do wziecia, ktory sie nie rozpadnie po miesiacu? marka w sumie dowolna, im mlodsze tym lepiej.
Kumpel ma na sprzedaż niezłą Fabię kombi, jak będziesz zainteresowany to PW