Wszyscy teraz, jeden przez drugiego, wyłapują tylko co nowsze newsy czym pisiory nam dojebią.
Ja tam widzę bezpośrednie zagrożenie dla portfela średniaków. Trzy przykłady z brzegu:
1. Podatek od sklepów wielkopowierzchniowych, który za chwilę zmieni się w podatek od obrotu dla wszystkich sklepów (bo inaczej się nie da). Na kogo przerzuca się koszty każdy to wie.
2. Zwiększenie podatku "od najbogatszych" <-- to w mocnym cudzysłowie, bo może objąć każdego, kto wpada w drugi próg lub nieco powyżej.
3. Dalszy spadek złotówki, wielkie korpo robiące interesy w PL, już narzekają na mniejsze zyski netto, a to oznacza znaczne przycięcie premii rocznych (bezp. info od znajomego wysokiego stołka).
O takich smaczkach, jak załatwienie kursu kghm (dają utrzymanie dla ok. 100 000 ludzików!), niespełnionymi obietnicami nawet nie wspominam, bo pińscetzłotowicza to nie interesuje:
bob.dsk - Pią 11 Gru, 2015
Rasputin napisał/a:
Ja pierdole, co tu się u diabła wyrabia!! Wszyscy teraz, jeden przez drugiego, wyłapuja tylko co nowsze newsy czym pisiory nam dojebią. Przewałkowałem pobieżnie cały ten temat i jakoś przez ostatnie 3 lata nie zauważyłem az takiego zaangażowania i patrzenia władzy na ręce jak od miesiąca hahaha!! Ale jak nas PO łupiło przez 8 lat to wszyscy siedzieli cicho. Połowa tych newsów jest juz albo nie aktualna albo nie ma żadnego wpływu na nasze życie. Czasem ci wyznawcy ojca rydzyka faktycznie zapodają jakiegoś kulfona no ale bez przesady. Rozumiem,że teraz wszystko bedzie najgorsze? Podwiesić ten temat na głównym by narzekacze mieli łatwiejszy dostep
Daje przykład z wczorajszych Faktów(źródło ŻL):
"1. Dochody do budżetu będą niższe o ok. 10,5 mld złotych od planów zakładanych przez Platformę Obywatelską.
2. Projekt nowego budżetu zwiększa deficyt o 3,9 mld zł.
3. Uczeń drugiej klasy szkoły podstawowej wyciąga zatem wniosek:
Mniejsze wpływy o 10,5mld ale deficyt wzrósł tylko o 3,9mld zł = zmniejszono wydatki o 6,6 mld złotych.
De facto więc nowy Rząd… zmniejszył realną dziurę budżetową o 6,6 mld zł, wynikającą ze złych szacunków poprzedniego Rządu
4. Wyborcza.biz daje jednak tytuł: „Rząd zwiększa dziurę w budżecie. Opozycja: To groźne"
I wszędzie same pelikany powtarzające te i podobne bzdury
Na rozluźnienie i początek weekendu
To że PO waliło nas przez 8 lat jest oczywiste ale to w jakim tempie i w jaki sposób robią to Pisiory jest przerażające...zajcev_28 - Pią 11 Gru, 2015 to tak z naszego podwórka:
O takich smaczkach, jak załatwienie kursu kghm (dają utrzymanie dla ok. 100 000 ludzików!), niespełnionymi obietnicami nawet nie wspominam, bo pińscetzłotowicza to nie interesuje:
Kurs KGHM to chyba bardziej zależy od ceny miedzi. Pewne decyzje na pewno mają na niego przełożenie ale choćby były najlepsze, to kurs będzie podążał za miedzią:
Moim osobistym zdaniem jeśli nie zostanie znalezione nowe zastosowanie dla miedzi, to z roku na rok będzie ona tylko tanieć. Prowadzimy firmę telekomunikacyjną i aktualnie kabli miedzianych kupujemy parę kartonów, podczas gdy światłowodów kilkanaście kilometrów miesięcznie (kiedyś te proporcje były dokładnie odwrotne). Postawię ryzykowną tezę, że miedź się skończyła. Pisiorów bym za to nie obwiniał was79 - Pią 11 Gru, 2015 kurs dzienny vs 10 letni - robisz to źle siema - Pią 11 Gru, 2015 Że jak? Że Ty wkleiłeś dzienny, a ja porównanie do miedzi w ciągu ostatnich 10 lat? Ale ja przecież pisałem o szerszym kontekście. KGHM ma przerąbane i to nie przez PiS moim zdaniem...anjas - Pią 11 Gru, 2015 Całą giełda ma przerąbane Indeksy poszły w dół jak złe.Rasputin - Pią 11 Gru, 2015 Ja jestem z tego powodu bardzo zadowolony bo na Forexie mam otwarte zlecenie na duży spadek Poczekajcie do środy jak w USA pierdolnie giełda w dół (juz dziś mocno szybuje ). Pewnie to też wina PIS'u.
Ogólnie w tym roku giełda jest cały czas in minus. I wybory nie mają nic do tego bo rynki na takie rzeczy reagują z dużym wyprzedzeniem. Co do budżetu i deficytu. Co roku będzie gorzej nawet jak PO wróci jakimś przewrotem. Tylko wtedy beda wszyscy gadać że to wina PiSu i biedne PO musi sobie radzić z państwem w rozsypce hahaha (bo teraz oczywiscie tak nie jest).
Mam kumpla w strukturach PO (dosyć wysoko) i ostatnio mi sprzedał info jakoby ta cała nagonka w imieniu "obrony demokracji" to jest oddolny plan PO która sie dogadała z reszta,że albo szybko wzburza naród przeciw rządzącym albo przez 4 lata beda statystami i wszystkie funkcje i stanowiska (czyt $$$) im spierdolą. Dlatego nawołują gdzie sie da by np. stawić się jutro na marszu w Wawie. Po prostu PO jest w ciemnej dupie i nie wyobrażają sobie zycia bez koryta oraz (to też spr info) boja sie strasznie,że ich rozliczą z wałów. Ale na ogólnym juz nie bede pisał co kochane PO ma na sumieniu bo to 1/3 wszystkich afer z TV/prasy Ale uwierzcie,że od 89r nie było takich wałów w żadnym rządzie.
Btw ja za pisem nie jestem, Kaczor mnie mega wkurwia ze Smoleńskiem itp a jako wolnościowiec popieram tylko JKM Kenet - Pią 11 Gru, 2015 anjas - Pią 11 Gru, 2015
Rasputin napisał/a:
Btw ja za pisem nie jestem, Kaczor mnie mega wkurwia ze Smoleńskiem itp a jako wolnościowiec popieram tylko JKM
Pozdrowienia od JKM z Krymu. Zgadzasz się z nim w kwestii poparcia dla Putina?
Anonymous - Pią 11 Gru, 2015 Czy te jełopy naprawde mysla ze lemingoza wyjdzie masowo na ulice "w obronie demokracji" .chociaż chciałbym to zobaczyć,taka ustawka lemingi kontra pisiory,żadnego pierdololo,na gołe pięści i do krwi ostatniej
i cytat podsumowujacy obrońców demokracji
"Otóż całe to sterujące histerią towarzystwo krzyczy "demokracja", a myśli wyłącznie "kasa". Sama zmiana władzy nie jest dla tych ludzi najgorsza. Najgorsza jest perspektywa odstawienia ich, ich mediów, ich spółek, ich fundacji od państwowego cyca, czyli łatwych pieniędzy, które doili przez lata do woli. Dla nich wszystkich to rzecz niebywała i niewyobrażalna, że będą musieli zacząć zarabiać pieniądze, które dotąd leciały z państwowego nieba. I stąd cały ten wrzask, także niektórych do niedawna uprzywilejowanych mediów, którym skończą się reklamy i nie tylko. To nie jest troska o demokrację, tylko wrzask za pieniędzmi. Proste? Proste"
a ja licze na nocne aresztowania i stosy Anonymous - Pią 11 Gru, 2015 Kenet,te a Ty swięta Bożego narodzenia obchodzisz ? Kenet - Pią 11 Gru, 2015 Nie, ale spotykam się wtedy z rodziną
Uważam wszelkie religie za najgorsze zło tego świata.Anonymous - Pią 11 Gru, 2015 lipa,myslałem ze w świeta walisz szampana z pępków ruskich dziwek
Zapomniałeś dodac ze kazdego wierzącego uwazasz za skończonego idiote?
A czas liczysz od urodzin Dawkinsa czy jednak od urodzin Chrystusa?
A nie przeszkadza ci ze z budżetu ida miliony na "krytyke polityczną" i inne lewicowo ateistyczne pierdy?
Dodam jeszcze że troche sie boje tych którzy uważają religie za przyczyne całego zła świata,bo własnie im zawdzieczamy ok 100 mln ofiaranjas - Sob 12 Gru, 2015
rabarbar napisał/a:
chociaż chciałbym to zobaczyć,taka ustawka lemingi kontra pisiory,żadnego pierdololo,na gołe pięści i do krwi ostatniej
jak to, sami ze sobą mają się bić?
Chociaż, rzeczywiście, coś się zaczyna dziać w temacie: