Mnie zdziwiło ile miasto do tego dokłada Podobno prawie 200 baniek, a potem sprawdziłem ilość ludzi którzy na to przyjadą i ile hajsu zostawią licząc tylko po 100zł za dzień pobytu.. Dobry biznes te dni młodzieży
A co do sklepów wielkopowierzchniowych rozbawił mnie jakiś artykuł na "Na Temat" Gdzie jakiś właściciel Kauflanda czy innego Lidla ujadał i biadolił że najwiecej stracą mali sklepikarze osiedlowi. Niech mi to ktoś wytłumaczy. Potrafie zrozumieć że stracą klienci, choć wg mnie w dupę dostaną dostawcy, ale jak do chuja mają na tym stracić mali sklepikarze Bonczek - Sob 12 Gru, 2015 Hurtownie w których zaopatrują sie malce wejdą w ten podatek -> podniosą ceny -> malce stracą. Moze o taka konstrukcje chodziło Marek23 - Sob 12 Gru, 2015 Błagam, nie piszcie ze wapno mrożone ze stoisk z pieczywem w Biedrze czy Lidlu zdrożeje ze względy na podatek obrotowy Marketów sie tyle buduje ze w imię samej konkurencji nie pojdzie to w gore. Demagogia korporacji, wmawiają ludziom ze bedzie gorzej;)GeKo - Sob 12 Gru, 2015 Bonczek, hmmm. To zmienia postać rzeczy, aczkolwiek byłem przekonany że to będzie dotyczyć sklepów nie hurtowni.
Tak mi się jeszcze przypominało jak eM wieszczył że ludzie wyjdą na ulice. No i wyszli tyle że za rządów PiS Bonczek - Sob 12 Gru, 2015 Tzn ja podejrzewam ze tak to wytłumaczą a opinie mam na ten temat taka jak Marek.Janusz - Sob 12 Gru, 2015 A jak to jest ze w lidlu za granicą produkty kosztują tyle samo co u nas (czasem nawet mniej, albo jest więcej zawartości w tych samych pieniądzach) ale u nas kasjerka zarabia 1800 zł a tam 1500 euro ??GeKo - Sob 12 Gru, 2015 Moja jest podobna.
Janusz, nie fizoluj jak Martin. U nas za 1500 przyjdzie do roboty a tam nie.Cassis - Sob 12 Gru, 2015 Pracuję na siłowni i dostaliśmy informację, że nowy podatek ma dotyczyć też siłowni, klubów fitness powyżej 250m2. Janusz - Sob 12 Gru, 2015
Cytat:
Janusz, nie fizoluj jak Martin. U nas za 1500 przyjdzie do roboty a tam nie.
odrazu od martina... Anonymous - Sob 12 Gru, 2015
Kenet napisał/a:
Jak ktoś wierzy w węża z jabłkiem, arkę Noego i niebo/piekło to uważam jak napisałeś
Czyli jakieś 95% ludności świata.Gratulacje!!Jakarti - Nie 13 Gru, 2015 raczej 1/3 ale to tez sporo Anonymous - Nie 13 Gru, 2015 Koncepcja nieba/piekła,w róznych formach, istnieje chyba we wszystkich religiach,nawet w tych nonteistycznych jak buddyzm.Jakarti - Nie 13 Gru, 2015 nazywa sie to inaczej ale co da zasady to oke
pomyslalem o chrzescinastwieNiemy - Nie 13 Gru, 2015 Popieram Kendziego, wszystkie religie świata to zakłamanie w celu zjednania, ogłupienia i podporządkowania sobie ludności. Jak ktoś chce sobie wierzyć w duszki, aniołki, przeznaczenie, allahy i inne pierdy to niech sobie wierzy, ale niech nie wywiera tym swoim ociemnieniem presji na pozostałych, niech inni nie muszą płacić za jego pokrętną ideologię i przede wszystkim niech się takich rzeczy nie miesza do funkcjonowania państwa.