Można kwestionować wiarygodność ratingu, ale inwestorzy się nimi kierują - czy chcemy tego, czy nie
I tylko o to mi chodziło + ten fragment odnośnie zmian poprzedniego rzadu ktore na rating nie wpłynęły. Bo niektorzy myślą ze rating to jest real time KPI odwzorowujący stan gospodarki Alexxx - Pon 25 Sty, 2016 http://natemat.pl/169327,...am-gdzie-trzeba
Kurna no mogli zgłosić się do któregoś z HH expertów od Excela Alexxx - Śro 27 Sty, 2016 Busted
Cytat:
- Nie widzę także ograniczeń w Sejmie, w którym opozycja jest traktowana dużo uprzejmiej niż wtedy, kiedy PiS był w opozycji, choćby mi bardzo często wyłączano mikrofon - powiedział Kaczyński w wywiadzie dla "Rzeczpospolitej". - Jeżeli dziś ktoś się skarży na to, co się dzieje w Sejmie, to naprawdę albo nie zna faktów, albo jest po prostu hipokrytą - stwierdził prezes PiS.
Cytat:
W poprzedniej kadencji Kaczyński stawał na mównicy 51 razy. Mikrofon przemawiającemu może wyłączyć jedynie marszałek Sejmu. Prezesowi PiS nie zrobiono tego ani razu. Mimo że np. w maju 2012 r. Kaczyński przekraczał czas wystąpienia, ówczesna marszałek Ewa Kopacz ograniczyła się tylko do ośmiokrotnego upomnienia posła opozycji.
I teraz pomyślcie, że on tak pitoli "zgodnie z prawdą" w większości tematów
Dawaj cos z Frondy, Niezaleznej kosmita - Śro 27 Sty, 2016 Pierwszy polityk co się "mija" z prawdą Alexxx - Śro 27 Sty, 2016
kosmita napisał/a:
Pierwszy polityk co się "mija" z prawdą
#dobrazmianabob.dsk - Śro 27 Sty, 2016 Czyli politycy nie mówią nam prawdy? Alexxx - Pon 01 Lut, 2016 Kurna ale jak to?! PiS też chodził do Sowy?! Kto by pomyślał...
Rozważania na temat wejścia obecnego wicepremiera PiS do rządu Donalda Tuska, ratowania SKOK-ów przez PKO BP i opinie na temat młodych Polaków - oto najbardziej kontrowersyjne wątki jednej z potajemnie nagranych rozmów Mateusza Morawieckiego w restauracji Sowa i Przyjaciele, do których dotarł "Newsweek". Sprawy nie komentuje sam zainteresowany, podkreślając, że jest jedną z pokrzywdzonych osób w aferze podsłuchowej.
kosmita - Pon 01 Lut, 2016 Jak to śpiewał Kazik: "z jednej babki jesteście wnuki"Kenet - Śro 10 Lut, 2016 Dobra zmiana!
kosmita - Śro 10 Lut, 2016 Pomijając jakąś dziwną formę, to źle że chcą żeby zagraniczne firmy placily w pl podatki ?Kenet - Śro 10 Lut, 2016 Ok, ale jak jak taka firma jak te z przykładu powyżej będzie miała zblokowaną działaność i wycofa się z rynku to kto zapłaci jakikolwiek podatek od czegokolwiek? Trochę inaczej brzmi hasło - podatki od hipermarketów, a inaczej hasło - dopier...lmy wszystkim niech giną, a może ktoś zapłaci. Ja zapłacę, Ty zapłacisz.
Czy to jest normalne:
Cytat:
Oznacza to, że zagraniczny sklep internetowy, w którym kupimy jakikolwiek produkt, będzie zmuszony przekazać przewoźnikowi oświadczenie o uiszczeniu podatku lub o zwolnieniu z tegoż podatku. Ustawa nie wyjaśnia kto jest tym przewoźnikiem, ale można przypuszczać, że chodzi tu o firmę kurierską lub pocztę, która dostarcza produkt pod nasze drzwi. Co ciekawe, jeśli jednak zagraniczny sprzedawca nie zapłaci wymaganego podatku, to karę za to poniesie.... przewoźnik.
alphaOne - Śro 10 Lut, 2016 no dobra, ale inaczej ten podatek bylby chyba najprostszy do ominięcia na świecie. wystarczyłoby odpalic sklep internetowy w czechach i po sprawie. nie zebym byl zwolennikiem podatku obrotowego, ale jak juz sie chce go wprowadzic to taki krok jak pobieranie podatku z udziałem przewoznikow w przypadku sprzedazy online z zagranicy jest dosc logiczny.was79 - Śro 10 Lut, 2016 Tak to jest jak nieudacznicy biorą się za tworzenie prawa GeKo - Śro 10 Lut, 2016 alphaOne, Odpalenie sklepu za granicą nic nie da. Chyba że chcesz sprzedawać na zagranicznym rynku. Jak będziesz sprzedawał w PL to i tak zapłacisz ten podatek.
Wg mnie ten wzięty z kosmosu plan nie przejdzie, z drugiej strony aliexpress pełne gówna jest.
Lepiej by opodatkowali allegro konkretnie w końcu nie jest już Polskie, i nigdzie nie można znaleźć informacji gdzie płacą podatki.