To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Katastrofa samolotu

M - Pią 16 Lip, 2010

Ma bo probuje sie nam wciskac na siłę wizję kosmopolitycznego wyzutego z tradycji państwa ateistycznego.
Dwa - dziwnym trafem utrwalany jest pogląd ze o katastrofie smoleńskiej należy jak najszybciej zapomniec, a zastanawianie się nad nią jest passe lub jest "pisowsko - moherowe".
Odpowiedz mi Andżej co jest niegodnego w tym zeby krzyż postał jeszcze przed pałacem jako pamięć o ofiarach, podczas gdy obecny prezydent elekt wielokrotnie deklarował się jako katolik + wielkie hasło zgoda buduje. Rozumiem że jeśli byłby wyznawcą judaizmu lub reprezentował wyznawców judaizmu to krzyż by mu bardzo przeszkadzał tak jak krzyże na żwirowisku. A tak po prostu nie rozumiem.

anjas - Pią 16 Lip, 2010

eM napisał/a:
Ma bo probuje sie nam wciskac na siłę wizję kosmopolitycznego wyzutego z tradycji państwa ateistycznego.

kto, gdzie, jak?

eM napisał/a:
Dwa - dziwnym trafem utrwalany jest pogląd ze o katastrofie smoleńskiej należy jak najszybciej zapomniec, a zastanawianie się nad nią jest passe lub jest "pisowsko - moherowe".

wręcz przeciwnie. Moim zdaniem o niczym nie wolno zapomnieć. Ale zostawienie drewnianego krzyża zbitego z desek w centrum Warszawy tylko dlatego, że jedna partia polityczna chce zbić na nim kapitał jest złym pomysłem.

eM napisał/a:
Odpowiedz mi Andżej co jest niegodnego w tym zeby krzyż postał jeszcze przed pałacem jako pamięć o ofiarach, podczas gdy obecny prezydent elekt wielokrotnie deklarował się jako katolik + wielkie hasło zgoda buduje.

Co to znaczy "postał jeszcze"? Czy zwolennicy pozostawienia krzyża w tym miejsu wyznaczyli jakiś termin do którego krzyż miałby tam stać? Bo moim zdaniem chcą, żeby został na zawsze.

Z tego co wiem BK jest katolikiem. Przecież on nie chce tego krzyża sprofanować, spalić ani odwrócić do góry nogami tylko chce przenieść go w inne miejsce. Uzgodnione z hierarchami kościelnymi.

Podobna (ale mniejsza) awantura była kiedy usuwano znicze z Krakowskiego Przedmieścia... (a właściwie pozostałości po zniczach). Moim zdaniem to chore. Nie można tak działać.

KonradMK - Pią 16 Lip, 2010

Zgadzam się z Andrzejem w tym temacie. Nie może być tak, że w państwie prawa (jakie by nie było) każdy może decydować o tym co ma stać a co nie w miejscu publicznym. Ostatecznie może powinno się zorganizować referendum w tej sprawie jeśli rząd uzna że jest to sprawa wrażliwa dla społecznego dobra, albo niech zwolennicy zbiorą podpisy i się zobaczy co z tego wyniknie. Wg mnie ten krzyż może zostać ale w formie pomnika bo nie codzień prezydent i połowa rządu ginie w jednym wypadku.
GeKo - Pią 16 Lip, 2010

agrii z Kondziem i Andrzejem.
Nie wiem po co mi próbujesz inputować że Palikot jest moim wzorem moralności. To bogaty kolo, który z polityki zrobił sobie sposób na rozrywkę i nie można go traktować poważnie. Tekst z krwią na rękach stanowczo nie na miejscu. Nie usuną go z partii bo pewnie nie mały wkład finansowy ma, dlatego pozwalają mu na takie wycieczki. Polityka to biznes, ale to przecież wiesz.

dzik - Pią 16 Lip, 2010

eM napisał/a:

pisowkie to jest nieskonczone przezywanie i oplakiwanie, nie gadamy z ruskimi bo nas napadli, z niemcami tez nie mozemy, z czechami mozemy? My im wjechalismy w 68.

Zapomniec != w kolko przezywac i chodzic w zalobie, pis zrobil z tej katastrofy wlasny monopol bo wiekoszosc w samolocie to byla ich druzyna.

eM napisał/a:

Odpowiedz mi Andżej co jest niegodnego w tym zeby krzyż postał jeszcze przed pałacem jako pamięć o ofiarach

A kiedy bedzie dla Ciebie dobrz, moze juz dzisiaj, nie? Jutro. Jutro tez bedzie zle bo PO. Gdyby kaczynski przestawil krzyz to byloby dobrze.

Greg - Pią 16 Lip, 2010

adamo napisał/a:
GeKo napisał/a:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8142908,Obroncy_krzyza_spod_Palacu__Stalin_tez_wybijal_swoich.html

Gorąco polecam Żanet Kaleta

"Nie slucha mediów powszechnych tylko swoje media" macie odpowiedz co to za ludzie:)

Szczerze? Jestem w stanie powiedzieć to samo o drugiej stronie - słuchają tylko mediów powszechnych i widać co to za ludzie. Niestety ograniczeni w percepcji rzeczywistości, bo to, co wałkuje wybiórcza czy tvn to niestety odpowiednio spreparowana papka medialna, manipuluje postrzeganiem świata przez ludzi, którzy nie zadają sobie trudu aby np. poczytać o drugiej stronie tego politycznego kija, zajrzeć do tych niepoprawnych mediów które są skazane na upadek. A prawda jest taka, że w byle naszym dzienniku (którego nie czytam, ale zdarzyło mi się mieć w rękach) można się dowiedzieć rzeczy, o któych nie wspomną w faktach tvn bo nie będą na rękę układowi rządzącemu. Oczywiście nasz dziennik itp. pisma są stronnicze i są wrogie wobec PO i komuchów, ale tak samo GW i TVN są stronnicze. Mimo, że czasem krytykują PO, ale jak już, to lekko i dla równowagi, aby im nikt nie zarzucał popierania jednej partii.

Do dupy z takimi mediami. Szkoda, że wybory to wynik odpowiedniej propagandy i wydania wielu milionów, aby pokazać ludziom bez poglądów jakie poglądy powinni mieć.

pP - Pią 16 Lip, 2010

eM napisał/a:
A to jest niegodne Andrzeju? Jakie jest godne miejsce dla Krzyża? Przeciez to jest klepanie jak ksero słów prezydente elekta.
Ja jebie, a co komu przeszkadza ten krzyż tak naprawde?

tylko przypomne jako ostatnio niedawno była głośna dyskusja o krzyżu w szkole, jak to niektórzy politycy wypowiadali się, że szkoła, sejm itp to nie miejsce dla krzyża, a teraz to może sobie stać na ulicy?

PiTT - Pią 16 Lip, 2010

http://wiadomosci.onet.pl...ronie,item.html

szczerze, zastanawiam się czy jak takie wypowiedzi słuchają osoby, które chciały głosować na Jarka to mają chwilę refleksji
pięknie by było z Jarkiem prezydentem...

bizon - Pią 16 Lip, 2010

zeby oni tracili polowe czasu i energii na pisanie rozsadnych ustaw, zamiast na te bzdury, to bysmy mieli druga ameryko-japonio-szwecjo-irlandie i nowa zelandie w jednym...
KonradMK - Pią 16 Lip, 2010

żeby napisać ustawę to trzeba coś mieć we łbie poza gównem
bizon - Pią 16 Lip, 2010

moze gowna to oni nie maja, za to wiekszosc ma jeden problem, nie kumaja, ze sa tam po to, zeby pracowac dla spoleczenstwa a nie zrec sie z byle powodu, a jak nie ma powodu, to trzeba go wymyslic...
KonradMK - Wto 20 Lip, 2010

Debeściaki - ja pier...
http://www.fakt.pl/-quot-...ly,77375,1.html

kamil - Wto 20 Lip, 2010

a mnie ucieszyło, że przy drugiej pikiecie także spory ruch i zapełniające się kartki - nie tylko przez młodych...przekrój wiekowy od 18 do 80l. Wszystko kulturalnie i spokojnie, od czasu do czasu tylko jakieś przepychanki słowne między adwersarzami. Ogólnie dzisiejszy widok napawał mnie optymizmem, ze w spokoju dwie strony mogą wypowiadać swoje racje.
dzik - Śro 21 Lip, 2010

Mnie bawi jak widze w tym temacie krzyzowym wypowiedzi PISkowcow, jak sekta, prezes pusci baka wszyscy zgodnie ze lawenda pachnie. Nie wazne jaki absurd padnie to trzeba przyklepac.
Teraz wszyscy postepuja wg tego schematu:

A: Komorowski sie wypowiedzial
P: A to pieprz** fi***, jak on tak moze, hanba!!!
P: A tak na marginesie, co powiedzial.

Jakarti - Śro 21 Lip, 2010

troche jest w tym racji.. jednak oba obozy zachowują sie podobnie.. tzn nie biorą w ogole pod uwage, ze druga strona moze miec racje wiec rozmowa z załozenia skazana jest na niepowodzenie.

najprosciej trachnąc referendum czy usunąc sprzed palacu (przeniesc) krzyz w inne miejsce ?
tylko po co tyle kasy wywalac..